3 Şubat 2009 Salı

YUFKALI RULO ŞİŞ KÖFTE

Yine uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.
Gönül istiyor ki hergün yeni tariflerle birlikte karşınızda olayım ama olmuyor. Oğlum tüm zamanlarımı doldurduğundan inanın hiç boş vaktim yok. Ama kısa zaman sonra süprizlerle karşınızda olacağım. Bu köfteyi ilk kez yaptım ve tadına doyamadık. Restorantlarda yenilen kebap havasında bir köfte oldu. Bence misafir sofralarınızın asları haline gelecek bir tarif hemde çok kolay...

Malzemeler;
Yarım kilo orta yağlı kıyma
1 adet soğan
Ekmek içi (arzuya göre istenilen ölçüde)
4-5 adet ceviz içi
Yarım demet maydonoz
Tuz, karabiber, kimyon
1 adet yufka

Yapılışı;
Tüm köfte malzemelerinin hepsini güzelce karıştırıp özlü bir harç elde ediyoruz. Cevizleri de rondoda çok küçük olmayan parçalar halinde kıydıktan sonra köftenin harcına karıştıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Yufkayı düz bir zemine serip dolaptan çıkardığımız kıymayı rulo şeklinde yufkanın ucuna yayıp yine yufkayla birlikte tekrar rulo şekli veriyoruz. İkişer parmak genişliğinde kesip tahta şişlere geçirdikten sonra az yağlı tavada arkalı önlü kızartıyoruz. Üzerine de tereyağı ve salça dan oluşan sostan dökerek pilav, yoğurt eşliğinde servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

3 Şubat 2009 Salı

YUFKALI RULO ŞİŞ KÖFTE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:49 10 yorum
Yine uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.
Gönül istiyor ki hergün yeni tariflerle birlikte karşınızda olayım ama olmuyor. Oğlum tüm zamanlarımı doldurduğundan inanın hiç boş vaktim yok. Ama kısa zaman sonra süprizlerle karşınızda olacağım. Bu köfteyi ilk kez yaptım ve tadına doyamadık. Restorantlarda yenilen kebap havasında bir köfte oldu. Bence misafir sofralarınızın asları haline gelecek bir tarif hemde çok kolay...

Malzemeler;
Yarım kilo orta yağlı kıyma
1 adet soğan
Ekmek içi (arzuya göre istenilen ölçüde)
4-5 adet ceviz içi
Yarım demet maydonoz
Tuz, karabiber, kimyon
1 adet yufka

Yapılışı;
Tüm köfte malzemelerinin hepsini güzelce karıştırıp özlü bir harç elde ediyoruz. Cevizleri de rondoda çok küçük olmayan parçalar halinde kıydıktan sonra köftenin harcına karıştıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Yufkayı düz bir zemine serip dolaptan çıkardığımız kıymayı rulo şeklinde yufkanın ucuna yayıp yine yufkayla birlikte tekrar rulo şekli veriyoruz. İkişer parmak genişliğinde kesip tahta şişlere geçirdikten sonra az yağlı tavada arkalı önlü kızartıyoruz. Üzerine de tereyağı ve salça dan oluşan sostan dökerek pilav, yoğurt eşliğinde servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...