28 Aralık 2009 Pazartesi

CEVİZLİ ELMALI RULO KURABİYE



Yine uzun bir aradan sonra merhaba,

Öncelikle etkinliğime katılmak isteyen tüm arakadaşlarıma çooook teşekkür ederim. Sağlık problemim yüzünden bir süre ertelemek zorunda kaldım. Yakın zamanda gelen tüm tarifleri de ekleyerek etkinliğimi yapacağım. Bu nedenle lütfen kusura bakmayın. Bende üzüldüm gerçekten. Evett verdiğim yine uzun arada rüzgarımla boğuşmalarım halen devam ediyor :))) binik afacanımı büyütmekle meşgulüm. Zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıyorum gerçekten. İnsan evdeyken zamanın nasıl geçtiğini inanın anlamıyor. Çalışırken durum öyle değildi beş dakika bile bazen bir yıl gibi geliyordu bana. Tabi zaman  zaman..
Çalışma hayatını da özlemedim dersem yalan olur. Umarım en kısa sürede dönerim. Daha zinde hissediyorum kendimi. Öbür türlü ev, iş, güç.... hep aynı....
Allahtan rüzgarımın bu dönemlerinde yanındaydım bu beni sevindiriyor. Bu geçiş dönemlerinde çocukların anneye gerçekten çok ihtiyacı oluyor. Bu konuda şanslıyım galiba :)

Bu arada yeni yıl yaklaşıyor herkese 2010 yılı sağlık, mutluluk, bereket ve bol şans getirsin...

Rüzgar şu an uyuyor uyanmadan tarifime geçeyim artık yoksa yarım kalacak :)

Malzemeler;
1 paket oda sıcaklığında margarin/terayağ hangisin arzu ederseniz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un (orta sertlikte bir hamur olacak)

İç Malzeme;
2 adet rendelenmiş elma
1 avuç kuru üzüm
1 avuç iri kıyılmış ceviz
1-2 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker

Üzeri için dilerseniz pudra şekeri

Yapılışı;
Öncelikle hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp iyice yoğurduktan sonra 20 dk kadar buzdolabında bekletiyoruz. Bir tencereye rendelenmiş elma ve şekeri koyup kısık ateştep pişmeye bırakıyoruz. Elmalar öldükten sonra yıkanmış kuruüzümü, cevizi, tarçını ekledikten sonra bir iki karıştırıp altını kapatıyoruz. Diğer tarafta unlanmış olan tezgahımıza hamuru oklava yardımıyla açıp (kalınlık 2 cm kadar olmalı) bir fırça yardımıyla balı sürüyoruz. Soğumuş olan elmalı harcı hamurun üzerine yayıp rulo şekli veriyoruz. Yaklaşık 2 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisinde 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

28 Aralık 2009 Pazartesi

CEVİZLİ ELMALI RULO KURABİYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:52 10 yorum


Yine uzun bir aradan sonra merhaba,

Öncelikle etkinliğime katılmak isteyen tüm arakadaşlarıma çooook teşekkür ederim. Sağlık problemim yüzünden bir süre ertelemek zorunda kaldım. Yakın zamanda gelen tüm tarifleri de ekleyerek etkinliğimi yapacağım. Bu nedenle lütfen kusura bakmayın. Bende üzüldüm gerçekten. Evett verdiğim yine uzun arada rüzgarımla boğuşmalarım halen devam ediyor :))) binik afacanımı büyütmekle meşgulüm. Zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıyorum gerçekten. İnsan evdeyken zamanın nasıl geçtiğini inanın anlamıyor. Çalışırken durum öyle değildi beş dakika bile bazen bir yıl gibi geliyordu bana. Tabi zaman  zaman..
Çalışma hayatını da özlemedim dersem yalan olur. Umarım en kısa sürede dönerim. Daha zinde hissediyorum kendimi. Öbür türlü ev, iş, güç.... hep aynı....
Allahtan rüzgarımın bu dönemlerinde yanındaydım bu beni sevindiriyor. Bu geçiş dönemlerinde çocukların anneye gerçekten çok ihtiyacı oluyor. Bu konuda şanslıyım galiba :)

Bu arada yeni yıl yaklaşıyor herkese 2010 yılı sağlık, mutluluk, bereket ve bol şans getirsin...

Rüzgar şu an uyuyor uyanmadan tarifime geçeyim artık yoksa yarım kalacak :)

Malzemeler;
1 paket oda sıcaklığında margarin/terayağ hangisin arzu ederseniz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un (orta sertlikte bir hamur olacak)

İç Malzeme;
2 adet rendelenmiş elma
1 avuç kuru üzüm
1 avuç iri kıyılmış ceviz
1-2 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker

Üzeri için dilerseniz pudra şekeri

Yapılışı;
Öncelikle hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp iyice yoğurduktan sonra 20 dk kadar buzdolabında bekletiyoruz. Bir tencereye rendelenmiş elma ve şekeri koyup kısık ateştep pişmeye bırakıyoruz. Elmalar öldükten sonra yıkanmış kuruüzümü, cevizi, tarçını ekledikten sonra bir iki karıştırıp altını kapatıyoruz. Diğer tarafta unlanmış olan tezgahımıza hamuru oklava yardımıyla açıp (kalınlık 2 cm kadar olmalı) bir fırça yardımıyla balı sürüyoruz. Soğumuş olan elmalı harcı hamurun üzerine yayıp rulo şekli veriyoruz. Yaklaşık 2 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisinde 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...