18 Haziran 2009 Perşembe

İYİKİ DOĞDUM VE ALİ NAZİK KEBABI

Şu patlıcanı sevmeyen varmıdır acaba ? Her türlü yemeğine bayılıyorum. Küçükken gerçi midemi bulandırırdı. Herhalde fazla yağ çeken bir sebze olduğu için olabilir ama uzun zamandır midemin vazgeçemediği sebzeler arasına girmeyi başardı. Bu yemeği ister meze olarak isterseniz de kebap olarak servise sunabiliyorsunuz. Yemeği sunarken ki ısısıyla ilgili bir seçenek bu. Ben bu sefer kebap şekliyle sundum. Bu arada bir sene daha yaşlandım. Bugün doğum günüm bu işe sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Yıllar artık avuçlardan birer birer kayıyor. İnsan otuzlu yaşlardan sonra yaşının kıymetini anlamaya başlıyor gerçekten. Derlerdi de inanmazdım. Her yaşın bir güzelliği var diyerek kababın yapılışına geçelim bari :) İşte tarifi...

Malzemeler;
3 adet bostan patlıcanı
200 gr kıyma
3 adet domates
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
10-12 dal maydonoz
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber

Yapılışı;
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra ocağın üzerinde közlemeye bırakıyoruz. Közlenen patlıcanları sıcakken saplarından tutup bıçak yardımıyla kabuklarını soyup minik küpler halinde bıçakla doğrayıp yayvan bir tabağa alıyoruz. Rendelenmiş sarımsaklarla yoğurdu karıştırıp patlıcanların üzerine yayıyoruz. Diğer tarafta bir miktar sıvıyağ içinde küp küp doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ederken rendelenmiş domatesleri, salçayı ekleyip bir taşım pişirdikten sonra doğradımız maydonozlarıda ekledikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp altını kapatıyoruz. Kıymalı harcımız hafif ılıklaştıktan sonra yoğurdun üzerine yayıp dilerseniz közlenmiş olan biber le süsleyip servise sunabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 yorum:

eyerhagu dedi ki...

canım doğum günün kutlu olsun ailenle birlikte nice sağlıklı mutlu huzurlu senelere erişmen dileğiyle...bende pazartesi 1 yaş daha yaşlanıyorum... kebabına gelince ellerine sağlık çok güzel görünüyor bende bayılırım her şeyini yerim patlıcanın... sevgilerimle

Özlem dedi ki...

Yine güzel bir tarif ve harika bir görüntü eklemişsin ellerine sağlık,
bu arada senin bohça böreğini yaptım, çok leziz oldu, özellikle oğlum son zamanlarda yediğim en güzel tavuklu yemekti dedi, bu güzel tarifini sayfamda da yayınladım, tabii ki linkini vererek,
sevgilerimle

pembe tatlar dedi ki...

Canım dığum günün kutlu olsun...
Rabbim sevdiklerinle beraber mutlu huzurlu sağlıklı bir ömür nasip etsin....
Patlıcanın her türünü bende çok severim ellerine sağlık canım..

SOFRAM dedi ki...

Canım doğum günün kutlu olsun, sağlıkla daha nice mutlu yıllara...
Ali nazikte pek güzel olmuş, ellerine sağlık güzelim, sevgiler...

zehra dedi ki...

nice sağlıklı mutlu yıllara sevdiklerinizle inş.bende patlıcana bayılıyorum ellerinize sağlık nefis gözüküyo sevgiyle kalın

tatesal dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun!!!

alkım akyalçın dedi ki...

MUTLU YILLAR CANIM SİTENİZİ İLK KEZ GEZDİM ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

Baharcicegi dedi ki...

dogum gügün kutlu olsun saglikli huzurlu daha nice seneler dilerim.
patlicanin her cesidini severim nefis ve istah acici görünüyor eline saglik
sevgilerimle

İLKAY dedi ki...

canım iyi ki doğdun..iyi ki varsın...iyi ki buralardayız ve böylece hayatlarımıza dokunuyoruz ...
sevgilerimle,
ilkay

İLKAY dedi ki...

BU ARADA yemek te nefis...elleirn dert görmesin canım...

diyalogyemekleri dedi ki...

zaman geçtikçe doğum günü kutlamak zorlaşıyor sanki,benim için öyle ama galiba yalnız değilm..her şeye rağmen hayat güzel ve bir sene daha buralarda olmak şahane..mutlu yıllar..

Tijen dedi ki...

İyi ki doğmuşsun sevgili Özlem! Nive mutlu yıllara...

lemanice dedi ki...

bitanem iyiki doğdun.allah mutlu huzurlu sağlıklı uzuuuuun yıllar yaşamayı nasip etsin inşallah.gelelim patlıcana ennnnn sevdiğim sebze yemekleridir patlıcan yemekleri ister kızartma,ister kebap,ister zeytinyağlı ve neredeyse çiğ yiycem (böğak hiçte yenmez çiğ):))gerçekten çok severim ellerine sağlık.bebişimi öp teeezesi için.sevgilerimle kal sağlıcakla.

muko dedi ki...

doğum gününüz kutlu olsun
patlıcanlı olan herşeyi çok severim ali nazik te harika görünüyor elinize sağlık.
sevgiler.

ARZUMCUM dedi ki...

mutlu yıllar.daha nice uzun,sağlıklı ve hayırlı yaşlara İnşallah.
nefis bir lezzet.ben çocuklara sevdiremedim bir türlü şu caaanım patlıcanı.çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.ellerine sağlık canım.

Leyla Poyraz dedi ki...

Sevgili Özlem doğum günün kutlu olsun.. ali nazik ise ençok sevdiğim yemeklerden biri..ellerine sağlık muhteşem görünüyor..sevgiler..

maydanoz dedi ki...

Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.

18 Haziran 2009 Perşembe

İYİKİ DOĞDUM VE ALİ NAZİK KEBABI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 11:16
Şu patlıcanı sevmeyen varmıdır acaba ? Her türlü yemeğine bayılıyorum. Küçükken gerçi midemi bulandırırdı. Herhalde fazla yağ çeken bir sebze olduğu için olabilir ama uzun zamandır midemin vazgeçemediği sebzeler arasına girmeyi başardı. Bu yemeği ister meze olarak isterseniz de kebap olarak servise sunabiliyorsunuz. Yemeği sunarken ki ısısıyla ilgili bir seçenek bu. Ben bu sefer kebap şekliyle sundum. Bu arada bir sene daha yaşlandım. Bugün doğum günüm bu işe sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Yıllar artık avuçlardan birer birer kayıyor. İnsan otuzlu yaşlardan sonra yaşının kıymetini anlamaya başlıyor gerçekten. Derlerdi de inanmazdım. Her yaşın bir güzelliği var diyerek kababın yapılışına geçelim bari :) İşte tarifi...

Malzemeler;
3 adet bostan patlıcanı
200 gr kıyma
3 adet domates
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
10-12 dal maydonoz
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber

Yapılışı;
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra ocağın üzerinde közlemeye bırakıyoruz. Közlenen patlıcanları sıcakken saplarından tutup bıçak yardımıyla kabuklarını soyup minik küpler halinde bıçakla doğrayıp yayvan bir tabağa alıyoruz. Rendelenmiş sarımsaklarla yoğurdu karıştırıp patlıcanların üzerine yayıyoruz. Diğer tarafta bir miktar sıvıyağ içinde küp küp doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ederken rendelenmiş domatesleri, salçayı ekleyip bir taşım pişirdikten sonra doğradımız maydonozlarıda ekledikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp altını kapatıyoruz. Kıymalı harcımız hafif ılıklaştıktan sonra yoğurdun üzerine yayıp dilerseniz közlenmiş olan biber le süsleyip servise sunabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 yorum on "İYİKİ DOĞDUM VE ALİ NAZİK KEBABI"

eyerhagu on 18 Haziran 2009 13:06 dedi ki...

canım doğum günün kutlu olsun ailenle birlikte nice sağlıklı mutlu huzurlu senelere erişmen dileğiyle...bende pazartesi 1 yaş daha yaşlanıyorum... kebabına gelince ellerine sağlık çok güzel görünüyor bende bayılırım her şeyini yerim patlıcanın... sevgilerimle

Özlem on 18 Haziran 2009 13:20 dedi ki...

Yine güzel bir tarif ve harika bir görüntü eklemişsin ellerine sağlık,
bu arada senin bohça böreğini yaptım, çok leziz oldu, özellikle oğlum son zamanlarda yediğim en güzel tavuklu yemekti dedi, bu güzel tarifini sayfamda da yayınladım, tabii ki linkini vererek,
sevgilerimle

pembe tatlar on 18 Haziran 2009 13:29 dedi ki...

Canım dığum günün kutlu olsun...
Rabbim sevdiklerinle beraber mutlu huzurlu sağlıklı bir ömür nasip etsin....
Patlıcanın her türünü bende çok severim ellerine sağlık canım..

SOFRAM on 18 Haziran 2009 22:18 dedi ki...

Canım doğum günün kutlu olsun, sağlıkla daha nice mutlu yıllara...
Ali nazikte pek güzel olmuş, ellerine sağlık güzelim, sevgiler...

zehra on 18 Haziran 2009 22:47 dedi ki...

nice sağlıklı mutlu yıllara sevdiklerinizle inş.bende patlıcana bayılıyorum ellerinize sağlık nefis gözüküyo sevgiyle kalın

tatesal on 18 Haziran 2009 23:04 dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun!!!

alkım akyalçın on 19 Haziran 2009 00:11 dedi ki...

MUTLU YILLAR CANIM SİTENİZİ İLK KEZ GEZDİM ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

Baharcicegi on 19 Haziran 2009 00:26 dedi ki...

dogum gügün kutlu olsun saglikli huzurlu daha nice seneler dilerim.
patlicanin her cesidini severim nefis ve istah acici görünüyor eline saglik
sevgilerimle

İLKAY on 19 Haziran 2009 00:49 dedi ki...

canım iyi ki doğdun..iyi ki varsın...iyi ki buralardayız ve böylece hayatlarımıza dokunuyoruz ...
sevgilerimle,
ilkay

İLKAY on 19 Haziran 2009 00:49 dedi ki...

BU ARADA yemek te nefis...elleirn dert görmesin canım...

diyalogyemekleri on 19 Haziran 2009 01:49 dedi ki...

zaman geçtikçe doğum günü kutlamak zorlaşıyor sanki,benim için öyle ama galiba yalnız değilm..her şeye rağmen hayat güzel ve bir sene daha buralarda olmak şahane..mutlu yıllar..

Tijen on 19 Haziran 2009 03:25 dedi ki...

İyi ki doğmuşsun sevgili Özlem! Nive mutlu yıllara...

lemanice on 20 Haziran 2009 02:07 dedi ki...

bitanem iyiki doğdun.allah mutlu huzurlu sağlıklı uzuuuuun yıllar yaşamayı nasip etsin inşallah.gelelim patlıcana ennnnn sevdiğim sebze yemekleridir patlıcan yemekleri ister kızartma,ister kebap,ister zeytinyağlı ve neredeyse çiğ yiycem (böğak hiçte yenmez çiğ):))gerçekten çok severim ellerine sağlık.bebişimi öp teeezesi için.sevgilerimle kal sağlıcakla.

muko on 21 Haziran 2009 10:39 dedi ki...

doğum gününüz kutlu olsun
patlıcanlı olan herşeyi çok severim ali nazik te harika görünüyor elinize sağlık.
sevgiler.

ARZUMCUM on 21 Haziran 2009 14:48 dedi ki...

mutlu yıllar.daha nice uzun,sağlıklı ve hayırlı yaşlara İnşallah.
nefis bir lezzet.ben çocuklara sevdiremedim bir türlü şu caaanım patlıcanı.çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.ellerine sağlık canım.

Leyla Poyraz on 22 Haziran 2009 05:38 dedi ki...

Sevgili Özlem doğum günün kutlu olsun.. ali nazik ise ençok sevdiğim yemeklerden biri..ellerine sağlık muhteşem görünüyor..sevgiler..

maydanoz on 23 Haziran 2009 01:25 dedi ki...

Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.