28 Aralık 2008 Pazar

ÇİKOLATA VE TARÇINLI DONUT



Aman Allahımmmmmmm o ne lezzet öyle yahu. Bayıldım. Dışarıda satılanlardan hiç bir farkı yok hatta daha da güzel diyebilirim.
Bu muhteşem lezzeti pelininmutfagi bloğunda görmüştüm. Harika bir tat. Çocuklarınızın vazgeçilmezleri arasına mutlaka gireceğine eminim. İşte reçetemiz.

Malzemeler;
3 su bardağı un (yumurtanın ve çay bardağınızın büyüklüğüne göre un miktarını biraz çoğaltabilirsiniz. Ben çoğalttım.)
Yarım paket yaş maya
2 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su

Yapılışı;
Yaş mayayı ılık su ile eritip şekerle birlikte tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayırarak unlu bir tepsinin içinde yuvarlayıp biraz elimizle bastıralım. Bezeler iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyelim. Kabaran bezelerin ortalarını bir küçük kapak yardımıyla kesip kızgın olmayan yağın içinde kızartalım (ocağın altı kısığa yakın olsun.) Hamur çabuk yandığından başından ayrılmayın. Arkalı önlü kızarttığımız hamurumuzu peşete serili bir kabın içine alıp yağını aldıktan sonra isterseniz tarçın ve pudra şekerinde oluşan toza bulayıp servis yapabilir ya da hazır çikolata sosu dökerek te servise sunabilirsiniz. Ilık servis yapılması tercih edilir.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

28 Aralık 2008 Pazar

ÇİKOLATA VE TARÇINLI DONUT

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:40 36 yorum


Aman Allahımmmmmmm o ne lezzet öyle yahu. Bayıldım. Dışarıda satılanlardan hiç bir farkı yok hatta daha da güzel diyebilirim.
Bu muhteşem lezzeti pelininmutfagi bloğunda görmüştüm. Harika bir tat. Çocuklarınızın vazgeçilmezleri arasına mutlaka gireceğine eminim. İşte reçetemiz.

Malzemeler;
3 su bardağı un (yumurtanın ve çay bardağınızın büyüklüğüne göre un miktarını biraz çoğaltabilirsiniz. Ben çoğalttım.)
Yarım paket yaş maya
2 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su

Yapılışı;
Yaş mayayı ılık su ile eritip şekerle birlikte tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayırarak unlu bir tepsinin içinde yuvarlayıp biraz elimizle bastıralım. Bezeler iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyelim. Kabaran bezelerin ortalarını bir küçük kapak yardımıyla kesip kızgın olmayan yağın içinde kızartalım (ocağın altı kısığa yakın olsun.) Hamur çabuk yandığından başından ayrılmayın. Arkalı önlü kızarttığımız hamurumuzu peşete serili bir kabın içine alıp yağını aldıktan sonra isterseniz tarçın ve pudra şekerinde oluşan toza bulayıp servis yapabilir ya da hazır çikolata sosu dökerek te servise sunabilirsiniz. Ilık servis yapılması tercih edilir.

Afiyet Bal Şeker Olsun...