2 Eylül 2008 Salı

REVANİ

Malzemeler;
3 yumurta
1,5 türk kahvesi fincanı şeker
1,5 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
3 türk kahvesi fincanı yoğurt
4 türk kahvesi fincanı irmik
2 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi

Şerbet;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı;
Öncelikle yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar iyice mikser yardımıyla çırpıyoruz. Sırasıyla tüm kek malzemelerinin hepsini karıştırıp akışkan bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış olan tepsiye hamuru döküp 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Kek olurken bir taraftan şerbeti daha önce hazırlamanız gerekiyor. Şerbet malzemelerini derin bir tencerede iyice kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkan revaniyi dilimlere ayırıp üzerine soğuk olarak şerbetin yarısını döküyoruz. Şerbeti çektikten bir on dakika sonra kalan şerbeti de döküp çekmesini bekledikten sonra soğuk servise sunuyoruz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben antep fıstığı tercih ettim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 Eylül 2008 Salı

REVANİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 13:03 15 yorum
Malzemeler;
3 yumurta
1,5 türk kahvesi fincanı şeker
1,5 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
3 türk kahvesi fincanı yoğurt
4 türk kahvesi fincanı irmik
2 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi

Şerbet;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı;
Öncelikle yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar iyice mikser yardımıyla çırpıyoruz. Sırasıyla tüm kek malzemelerinin hepsini karıştırıp akışkan bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış olan tepsiye hamuru döküp 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Kek olurken bir taraftan şerbeti daha önce hazırlamanız gerekiyor. Şerbet malzemelerini derin bir tencerede iyice kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkan revaniyi dilimlere ayırıp üzerine soğuk olarak şerbetin yarısını döküyoruz. Şerbeti çektikten bir on dakika sonra kalan şerbeti de döküp çekmesini bekledikten sonra soğuk servise sunuyoruz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben antep fıstığı tercih ettim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...