2 Eylül 2008 Salı

REVANİ

Malzemeler;
3 yumurta
1,5 türk kahvesi fincanı şeker
1,5 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
3 türk kahvesi fincanı yoğurt
4 türk kahvesi fincanı irmik
2 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi

Şerbet;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı;
Öncelikle yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar iyice mikser yardımıyla çırpıyoruz. Sırasıyla tüm kek malzemelerinin hepsini karıştırıp akışkan bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış olan tepsiye hamuru döküp 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Kek olurken bir taraftan şerbeti daha önce hazırlamanız gerekiyor. Şerbet malzemelerini derin bir tencerede iyice kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkan revaniyi dilimlere ayırıp üzerine soğuk olarak şerbetin yarısını döküyoruz. Şerbeti çektikten bir on dakika sonra kalan şerbeti de döküp çekmesini bekledikten sonra soğuk servise sunuyoruz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben antep fıstığı tercih ettim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

15 yorum:

neseersoy dedi ki...

iyi geceler Özlem'cim.
Yorumun için teşekkürler , revanide sanki masama gelecek gibi duruyor. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle

elmaşekeri dedi ki...

Ellerine sağlık tatli nefis görünüyor.
Hayirli Ramazanlar....
Sevgilerimle........

Adsız dedi ki...

Canım revani süper görünüyor ellerine sağlık bitanem......



LEZZETMUTFAĞI....

Aybike Ceylan dedi ki...

Ozlem'cigim,
Revani harika olmus, ellerine saglik. Cok canli duruyor fotografinda, sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba
tek kelime ile süper.ellerine ve yüreğine sağlık
anilarvemutfagim.blogcu.com

sarımutfak dedi ki...

bayılırım revaniye bende yapmayı düşünüyorum bu aralar
ellerine sağlık
hayırlı ramazanlar canımcım

sofraozlemi dedi ki...

adaşcım,nefis bir tatlı olmuş..tam iftar sonrası yemelik..ellerine sağlık cnm..

Lezzet Gemisi dedi ki...

SELAM CANIM. BEN GELDİİİMM... HAYIRLI RAMAZANLAR, BEREKETLİ SOFRALAR DİLİYORUM. REVANİDEN DE BİR DİLİM YÜRÜTTÜM. HABERİN OLSUN.. :)) ELLERİNE SAĞLIK ADAŞIM. SEVGİLER...

DeSsTiNa / Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Bu resimler insanın canını çektiriyor gerçekten. Revaniyi annem yapardı, biz hep ondan yediğimiz için, kendim hiç denememiştim. Ama artık uzaklarda olduğumuza göre biran önce bu tarifi denemeliyim. ellerine sağlık. Sevgiler

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.Hayırlı Ramazanlar.Öptüm seni:))

ahsapboyaci dedi ki...

canım merhabalar nasılsın arkadaşım öncelikle hayırlı ramazanlar aa ne tesadüf seni bir ziyaret edyim dedim revani bande yeni yayınladım aynı tarifi elleine sağlık canımcım seninkide harika görünüyor iyi gecler arkadaşım

nino dedi ki...

oyyyy cok severim revaniyi cokkkkkk ellerine saglik kusum

semra mutfakta dedi ki...

CNM SENİN BEBİŞ HALEN YERİNDEMİ BEKLİYORUZ AMA NE GELEN VAR NE GİDEN.ACELEMİ EDİYORUM BEN ACABA ?ZAMANI DEĞİLSE GELMESİN AMA GÖZÜMÜZ YOLLARDA.NEFİS GÖRÜNÜYOR CNM.ELLERİNE SAĞLIK.

akasyakokusu dedi ki...

Özlem'cim nefis görünüyor revanin..Benimde pratik bir ölçüm var ama dikkat ettim şimdi hemen deneyebilirim..Tşkler canım sevgiler..

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, bugün blogumdaki son tarife, bu adres bırakılmış. Tıklayınca karşıma kendi yaptığım revani tarifi ile karşılaştım. Yorumu kimin bıraktığını bilmiyorum ama, keşke tarifte link belirtseymişsiniz revani tarifi için.

2 Eylül 2008 Salı

REVANİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 13:03
Malzemeler;
3 yumurta
1,5 türk kahvesi fincanı şeker
1,5 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
3 türk kahvesi fincanı yoğurt
4 türk kahvesi fincanı irmik
2 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi

Şerbet;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı;
Öncelikle yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar iyice mikser yardımıyla çırpıyoruz. Sırasıyla tüm kek malzemelerinin hepsini karıştırıp akışkan bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış olan tepsiye hamuru döküp 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Kek olurken bir taraftan şerbeti daha önce hazırlamanız gerekiyor. Şerbet malzemelerini derin bir tencerede iyice kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkan revaniyi dilimlere ayırıp üzerine soğuk olarak şerbetin yarısını döküyoruz. Şerbeti çektikten bir on dakika sonra kalan şerbeti de döküp çekmesini bekledikten sonra soğuk servise sunuyoruz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben antep fıstığı tercih ettim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

15 yorum on "REVANİ"

neseersoy on 2 Eylül 2008 13:16 dedi ki...

iyi geceler Özlem'cim.
Yorumun için teşekkürler , revanide sanki masama gelecek gibi duruyor. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle

elmaşekeri on 2 Eylül 2008 13:57 dedi ki...

Ellerine sağlık tatli nefis görünüyor.
Hayirli Ramazanlar....
Sevgilerimle........

Adsız dedi ki...

Canım revani süper görünüyor ellerine sağlık bitanem......



LEZZETMUTFAĞI....

Aybike Ceylan on 2 Eylül 2008 20:13 dedi ki...

Ozlem'cigim,
Revani harika olmus, ellerine saglik. Cok canli duruyor fotografinda, sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba
tek kelime ile süper.ellerine ve yüreğine sağlık
anilarvemutfagim.blogcu.com

sarımutfak on 3 Eylül 2008 01:53 dedi ki...

bayılırım revaniye bende yapmayı düşünüyorum bu aralar
ellerine sağlık
hayırlı ramazanlar canımcım

sofraozlemi on 3 Eylül 2008 02:45 dedi ki...

adaşcım,nefis bir tatlı olmuş..tam iftar sonrası yemelik..ellerine sağlık cnm..

Lezzet Gemisi on 3 Eylül 2008 14:11 dedi ki...

SELAM CANIM. BEN GELDİİİMM... HAYIRLI RAMAZANLAR, BEREKETLİ SOFRALAR DİLİYORUM. REVANİDEN DE BİR DİLİM YÜRÜTTÜM. HABERİN OLSUN.. :)) ELLERİNE SAĞLIK ADAŞIM. SEVGİLER...

DeSsTiNa / Hayatın Ta Kendisi Lokantası on 4 Eylül 2008 01:32 dedi ki...

Bu resimler insanın canını çektiriyor gerçekten. Revaniyi annem yapardı, biz hep ondan yediğimiz için, kendim hiç denememiştim. Ama artık uzaklarda olduğumuza göre biran önce bu tarifi denemeliyim. ellerine sağlık. Sevgiler

Gökkuşağının Rengi on 4 Eylül 2008 04:18 dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.Hayırlı Ramazanlar.Öptüm seni:))

ahsapboyaci on 4 Eylül 2008 14:41 dedi ki...

canım merhabalar nasılsın arkadaşım öncelikle hayırlı ramazanlar aa ne tesadüf seni bir ziyaret edyim dedim revani bande yeni yayınladım aynı tarifi elleine sağlık canımcım seninkide harika görünüyor iyi gecler arkadaşım

nino on 4 Eylül 2008 15:16 dedi ki...

oyyyy cok severim revaniyi cokkkkkk ellerine saglik kusum

semra mutfakta on 4 Eylül 2008 15:45 dedi ki...

CNM SENİN BEBİŞ HALEN YERİNDEMİ BEKLİYORUZ AMA NE GELEN VAR NE GİDEN.ACELEMİ EDİYORUM BEN ACABA ?ZAMANI DEĞİLSE GELMESİN AMA GÖZÜMÜZ YOLLARDA.NEFİS GÖRÜNÜYOR CNM.ELLERİNE SAĞLIK.

akasyakokusu on 5 Eylül 2008 01:20 dedi ki...

Özlem'cim nefis görünüyor revanin..Benimde pratik bir ölçüm var ama dikkat ettim şimdi hemen deneyebilirim..Tşkler canım sevgiler..

Pembelinin Mutfağı on 19 Eylül 2008 11:57 dedi ki...

Merhaba, bugün blogumdaki son tarife, bu adres bırakılmış. Tıklayınca karşıma kendi yaptığım revani tarifi ile karşılaştım. Yorumu kimin bıraktığını bilmiyorum ama, keşke tarifte link belirtseymişsiniz revani tarifi için.