10 Ağustos 2008 Pazar

LİMONLU SERİN TATLI


Aslında bu tatlıyı yazlık lezzetler etkinliği için yapmayı düşünüyordum. Sıcaklardan ve ağırlaşmamdan ötürü bugün yarın derken baktım ki zamanını kaçırmışım. Bu tatlıyı yaparken tek sorun çok bulaşık çıkması :(( yapacağınız tüm karışımları ayrı kaplarda yapmanız gerekiyor ki kokuları önceden birbirine karışmasın. Sonuç muhteşem olduğundan aslında zahmetine fazlasıyla değiyor. Gerçekten tam yazlık bir lezzet. İçindeki limon aroması tam ferahlatıcı bir lezzet katıyor tatlımıza . Sıcaklarda dondurma eşliğinde yiyebileceğiniz muhteşem bir alternatif...

Malzemeler;
1 paket pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı margarin
3 yumurta sarısı
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı süt
2 adet limonun suyu ve kabuğu
15 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

Yapılışı;
Öncelikle margarini bir tencere içinde eritiyoruz. Erittikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyip hafif kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta 1 su bardağı süt ve 4 çorba kaşığı buğday nişastasını güzelce çırpıyoruz. Yine ayrı bir kapta 2 adet limonun suyunu ve rendelenmiş kabuğunu ve 15 çorba kaşığı şekeri iyice çırptıktan sonra kaynamakta olan margarinli suya öncelikle nişastalı sütlü karışımı ekleyip 1-2 dk karıştırarak pişiriyoruz. Ardından limonlu şekerli karışımı da ekleyip karışım ısındığında 3 adet yumurta sarısını çırparak ekledikten sonra sürekli karıştırarak bir muhallebi elde ediyoruz. Nişasta ve yumurtanın kokusu çıkana kadar pişirelim. Dikdörtgen bir borcamı hafif ıslattıktan sonra bir sıra bisküvi bir sıra muhallebi olmak üzere üst üste sıralıyoruz. En sonunda da antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyip soğuk servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

10 Ağustos 2008 Pazar

LİMONLU SERİN TATLI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 01:14 11 yorum

Aslında bu tatlıyı yazlık lezzetler etkinliği için yapmayı düşünüyordum. Sıcaklardan ve ağırlaşmamdan ötürü bugün yarın derken baktım ki zamanını kaçırmışım. Bu tatlıyı yaparken tek sorun çok bulaşık çıkması :(( yapacağınız tüm karışımları ayrı kaplarda yapmanız gerekiyor ki kokuları önceden birbirine karışmasın. Sonuç muhteşem olduğundan aslında zahmetine fazlasıyla değiyor. Gerçekten tam yazlık bir lezzet. İçindeki limon aroması tam ferahlatıcı bir lezzet katıyor tatlımıza . Sıcaklarda dondurma eşliğinde yiyebileceğiniz muhteşem bir alternatif...

Malzemeler;
1 paket pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı margarin
3 yumurta sarısı
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı süt
2 adet limonun suyu ve kabuğu
15 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

Yapılışı;
Öncelikle margarini bir tencere içinde eritiyoruz. Erittikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyip hafif kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta 1 su bardağı süt ve 4 çorba kaşığı buğday nişastasını güzelce çırpıyoruz. Yine ayrı bir kapta 2 adet limonun suyunu ve rendelenmiş kabuğunu ve 15 çorba kaşığı şekeri iyice çırptıktan sonra kaynamakta olan margarinli suya öncelikle nişastalı sütlü karışımı ekleyip 1-2 dk karıştırarak pişiriyoruz. Ardından limonlu şekerli karışımı da ekleyip karışım ısındığında 3 adet yumurta sarısını çırparak ekledikten sonra sürekli karıştırarak bir muhallebi elde ediyoruz. Nişasta ve yumurtanın kokusu çıkana kadar pişirelim. Dikdörtgen bir borcamı hafif ıslattıktan sonra bir sıra bisküvi bir sıra muhallebi olmak üzere üst üste sıralıyoruz. En sonunda da antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyip soğuk servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...