1 Temmuz 2008 Salı

ANADOLU KÖMBESİ

Mmmmmmmmmmm yaptıktan sonra kokusu misler gibi evi sardı. Harika bir tat. Misafir sofralarızı renklendirecek muhteşem bir alternatif. Mutlaka denemelisiniz. Büyük yuvarlak borcam için işte malzemeler...

Malzemeler;
Yarım paket yaş maya (42 gr'lık minik paketin yarısı)
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağından az sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç Malzeme;
150 gr kadar orta yağlı kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
Yarım demet maydonoz
tuz

Hamurun yan tarafları için;
1 yumurta
1 çay kaşığı yoğurt ve çöret otu

Yapılışı;
Öncelikle mayayı derin bir kaba alıyoruz. Ilık süt ve suyu ekleyip şekeri katıyoruz. Mayayı elimizle bu karışımın içinde eritiyoruz. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu da ekledikten sonra aldığı kadar unu da katıp yumuşak bir hamur elde edip hamuru mayalanmaya bırakıyoruz. Diğer tarafta soğanları rondodan çok minik kıyıyoruz. Domatesleri ve maydonozu da ekleyip rondoyu bir kez daha çalıştıralım bütün malzeme çok ince kıyılmış olacak. Kıymayı da bu karışımla buluşturup tuzla tatlandırıyoruz. Yağlanmış borcama mayalanmış olan hamuru elimizle ortadan başlayarak yayıyoruz. Her tarafa eşit dağılmış olmalı. Tepsinin yüksek tarafına hamuru taşırıyoruz.Kıymalı harcı çiğden hamurun üzerine yayıp yumurta ve yoğurttan oluşan karışımı kenarlarını sürüp çörek otuyla süsledikten sonra önceden ısılıtmış olan 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

1 Temmuz 2008 Salı

ANADOLU KÖMBESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:49 12 yorum
Mmmmmmmmmmm yaptıktan sonra kokusu misler gibi evi sardı. Harika bir tat. Misafir sofralarızı renklendirecek muhteşem bir alternatif. Mutlaka denemelisiniz. Büyük yuvarlak borcam için işte malzemeler...

Malzemeler;
Yarım paket yaş maya (42 gr'lık minik paketin yarısı)
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağından az sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç Malzeme;
150 gr kadar orta yağlı kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
Yarım demet maydonoz
tuz

Hamurun yan tarafları için;
1 yumurta
1 çay kaşığı yoğurt ve çöret otu

Yapılışı;
Öncelikle mayayı derin bir kaba alıyoruz. Ilık süt ve suyu ekleyip şekeri katıyoruz. Mayayı elimizle bu karışımın içinde eritiyoruz. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu da ekledikten sonra aldığı kadar unu da katıp yumuşak bir hamur elde edip hamuru mayalanmaya bırakıyoruz. Diğer tarafta soğanları rondodan çok minik kıyıyoruz. Domatesleri ve maydonozu da ekleyip rondoyu bir kez daha çalıştıralım bütün malzeme çok ince kıyılmış olacak. Kıymayı da bu karışımla buluşturup tuzla tatlandırıyoruz. Yağlanmış borcama mayalanmış olan hamuru elimizle ortadan başlayarak yayıyoruz. Her tarafa eşit dağılmış olmalı. Tepsinin yüksek tarafına hamuru taşırıyoruz.Kıymalı harcı çiğden hamurun üzerine yayıp yumurta ve yoğurttan oluşan karışımı kenarlarını sürüp çörek otuyla süsledikten sonra önceden ısılıtmış olan 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...