5 Mayıs 2008 Pazartesi

KAHVALTILIK YUMURTA ŞÖLENİ


Yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerindendir. İster haşlayarak isterseniz omlet biçiminde ve bunun gibi birçok şekilde hazırlayabilirsiniz. Bende yumurtanın haşlanmışının bir başka şeklini sizlerle paylaşmak istiyorum. Mutlaka aranızda bilen vardır. Hem yapımı hem lezzeti hemde sunumu oldukça şık olduğu için mutlaka özenli pazar sofralarınızda yapmanızı tavsiye ederim.

Malzemeler;
Yumurta sayısı kişi sayısına göre değişebilir.
6 yumurta
100 gr beyaz peynir
1 yemek kaşığı krem peynir
1 çay kaşığı tereyağı
4-5 dal dereotu (maydonozda kullanabilirsiniz)
Dilimlenmiş yeşil zeytin
tuz, pul biber ve kekik

Yapılışı;
Yumurtaları katı bir hal alana kadar iyice kaynatalım. Piştikten sonra soyalım. Soyduğumuz yumurtaları bıçak yardımıyla ortadan ikiye keselim. Ortasındaki sarıları alıp başka bir kaba alalım. Sarılarını topladığımız kabın içine her iki peyniri, tereyağını, dere otunu tuz ve pulbiberi de ekleyip çatal yardımıyla iyice ezelim. Yumurta beyazının orta kısmını bu karışımla doldurup üzerini dilimlenmiş yeşil zeytin, pul biber, kekik ve dere otuyla süsledikten sonra halis zeytinyağı dökerek servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

5 Mayıs 2008 Pazartesi

KAHVALTILIK YUMURTA ŞÖLENİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:52 27 yorum

Yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerindendir. İster haşlayarak isterseniz omlet biçiminde ve bunun gibi birçok şekilde hazırlayabilirsiniz. Bende yumurtanın haşlanmışının bir başka şeklini sizlerle paylaşmak istiyorum. Mutlaka aranızda bilen vardır. Hem yapımı hem lezzeti hemde sunumu oldukça şık olduğu için mutlaka özenli pazar sofralarınızda yapmanızı tavsiye ederim.

Malzemeler;
Yumurta sayısı kişi sayısına göre değişebilir.
6 yumurta
100 gr beyaz peynir
1 yemek kaşığı krem peynir
1 çay kaşığı tereyağı
4-5 dal dereotu (maydonozda kullanabilirsiniz)
Dilimlenmiş yeşil zeytin
tuz, pul biber ve kekik

Yapılışı;
Yumurtaları katı bir hal alana kadar iyice kaynatalım. Piştikten sonra soyalım. Soyduğumuz yumurtaları bıçak yardımıyla ortadan ikiye keselim. Ortasındaki sarıları alıp başka bir kaba alalım. Sarılarını topladığımız kabın içine her iki peyniri, tereyağını, dere otunu tuz ve pulbiberi de ekleyip çatal yardımıyla iyice ezelim. Yumurta beyazının orta kısmını bu karışımla doldurup üzerini dilimlenmiş yeşil zeytin, pul biber, kekik ve dere otuyla süsledikten sonra halis zeytinyağı dökerek servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...