12 Nisan 2008 Cumartesi

SANDVİÇ EKMEĞİ

Malzemeler;
1 yumurta
100 gr tereyağı
1 su bardağından biraz daha fazla süt
Yarım su baradağı su
750 gr un
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz maya

Yapılışı;
Sütü bir kabın içinde ocakta ısıtıyoruz. Süt ısınırken içine tereyağını da koyup tereyağının erimesini sağlıyoruz. Eridikten sonra derin bir kaseye döküp içine suyu da ekledikten sonra ılık bir hal alana kadar karıştırıp toz maya ve şekeri ekleyip 20 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz. Ardından sırayla tüm malzemeleri ekleyip hamur haline getirdikten sonra oda sıcaklığında hamurun bir saat kadar mayalanmasını sağlıyoruz. Büyük parçalar halinede hamuru kopararak yuvarlak şekil veriyoruz üzerine yumurta sarısı ve susam serperek fırına veriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

12 Nisan 2008 Cumartesi

SANDVİÇ EKMEĞİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:37 16 yorum
Malzemeler;
1 yumurta
100 gr tereyağı
1 su bardağından biraz daha fazla süt
Yarım su baradağı su
750 gr un
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz maya

Yapılışı;
Sütü bir kabın içinde ocakta ısıtıyoruz. Süt ısınırken içine tereyağını da koyup tereyağının erimesini sağlıyoruz. Eridikten sonra derin bir kaseye döküp içine suyu da ekledikten sonra ılık bir hal alana kadar karıştırıp toz maya ve şekeri ekleyip 20 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz. Ardından sırayla tüm malzemeleri ekleyip hamur haline getirdikten sonra oda sıcaklığında hamurun bir saat kadar mayalanmasını sağlıyoruz. Büyük parçalar halinede hamuru kopararak yuvarlak şekil veriyoruz üzerine yumurta sarısı ve susam serperek fırına veriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...