25 Mart 2008 Salı

KAVURMA ET VE TEREYAĞLI PİLAV



Merhaba Arkadaşlar...

Bu gün 3 ay bir haftalık oldu bebiş. Perşembe günü yani ayın 27. de dr gidip tarama testlerine başlayacağım. İnşallah bizim bebiş sağlıklıdır. Acaba cinsiyet belli olur mu diye çok merak ediyorum. Gerçi herşeyin hayırlısı ama insan merak ediyor. Mide bulantılarım henüz geçmedi. En çokta bulantıların geçmesini dört gözle bekliyorum. Ayrıca yoğun şekilde halsizliklerim var bu sefer gidişimde sanıyorum dr artık vitamin takviyelerine başlar. Bir köşeye yığılıp kalacam diye bazen düşünmüyo değilim :) Tabi bunlar tatlı sıkıntılar ama insan yaşarken öyle gelmiyo malesef :)) Yani konudan çıkarmamız ana fikir neymişşşş ??? ANNE OLMAK ZOR ZANAATT annem bana kızdığı zaman her zaman söyler "Şimdi sana bişey söylemiyorum. Anne olunca anlarsın" Anacım sözüne geliyorum itiraf ediyorum :)))


Evetttt... Bu aralar ete sarmış durumdayım. Yapacak bişey yok. Yapıyorum yiyorum. Sonra da hoooop lavaboya :))) yememekten iyidir demi ? Napayım napayım diye düşünürken birden kokusu burnuma geldi kavurmanın koştum mutfağa bu yemek çıktı yapanlara ve yiyenlere afiyet olsun. İşte tarifi...



Malzemeler;

Yarım kilo kuzu kuşbaşı

Bir miktar kaynamış su

Sıvıyağ ve tuz



Pilav Malzemeleri:

2 su bardağı pirinç

3,5 su bardağı kaynamış su

1 yemek kaşığı tereyağ

sıvıyağ, zeytinyağı tuz ve tane karabiber.


Yapılışı;

Öncelikle eti güzelce yıkadıktan sonra tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çektikten sonra biraz kaynar su ekleyip pişirmeye devam edelim. Ta ki et yumuşayıncaya kadar eti pişirmeye devam edelim. Suyunu çektikten sonra biraz sıvıyağ ekleyip kavuralım. Son olarak ta tuzu ekleyip altını kapatalım. Diğer tarafta pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup pirinci kavuralım. Kavurma esnasında tereyağını da ekleyip bir kaç kez daha döndürdükten sonra 1 tatlı kaşığı kadarda zeytinyağı ekleyelim (zeytinyağı koymamızdaki amaç pilavın parlak renkte olması için. İsterseniz koymayabilirsiniz.) Son olarak ta tuz ve kaynamış suyu da ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirelim. Resimdeki gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Mart 2008 Salı

KAVURMA ET VE TEREYAĞLI PİLAV

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 11:10 24 yorum


Merhaba Arkadaşlar...

Bu gün 3 ay bir haftalık oldu bebiş. Perşembe günü yani ayın 27. de dr gidip tarama testlerine başlayacağım. İnşallah bizim bebiş sağlıklıdır. Acaba cinsiyet belli olur mu diye çok merak ediyorum. Gerçi herşeyin hayırlısı ama insan merak ediyor. Mide bulantılarım henüz geçmedi. En çokta bulantıların geçmesini dört gözle bekliyorum. Ayrıca yoğun şekilde halsizliklerim var bu sefer gidişimde sanıyorum dr artık vitamin takviyelerine başlar. Bir köşeye yığılıp kalacam diye bazen düşünmüyo değilim :) Tabi bunlar tatlı sıkıntılar ama insan yaşarken öyle gelmiyo malesef :)) Yani konudan çıkarmamız ana fikir neymişşşş ??? ANNE OLMAK ZOR ZANAATT annem bana kızdığı zaman her zaman söyler "Şimdi sana bişey söylemiyorum. Anne olunca anlarsın" Anacım sözüne geliyorum itiraf ediyorum :)))


Evetttt... Bu aralar ete sarmış durumdayım. Yapacak bişey yok. Yapıyorum yiyorum. Sonra da hoooop lavaboya :))) yememekten iyidir demi ? Napayım napayım diye düşünürken birden kokusu burnuma geldi kavurmanın koştum mutfağa bu yemek çıktı yapanlara ve yiyenlere afiyet olsun. İşte tarifi...



Malzemeler;

Yarım kilo kuzu kuşbaşı

Bir miktar kaynamış su

Sıvıyağ ve tuz



Pilav Malzemeleri:

2 su bardağı pirinç

3,5 su bardağı kaynamış su

1 yemek kaşığı tereyağ

sıvıyağ, zeytinyağı tuz ve tane karabiber.


Yapılışı;

Öncelikle eti güzelce yıkadıktan sonra tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çektikten sonra biraz kaynar su ekleyip pişirmeye devam edelim. Ta ki et yumuşayıncaya kadar eti pişirmeye devam edelim. Suyunu çektikten sonra biraz sıvıyağ ekleyip kavuralım. Son olarak ta tuzu ekleyip altını kapatalım. Diğer tarafta pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup pirinci kavuralım. Kavurma esnasında tereyağını da ekleyip bir kaç kez daha döndürdükten sonra 1 tatlı kaşığı kadarda zeytinyağı ekleyelim (zeytinyağı koymamızdaki amaç pilavın parlak renkte olması için. İsterseniz koymayabilirsiniz.) Son olarak ta tuz ve kaynamış suyu da ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirelim. Resimdeki gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...