25 Mart 2008 Salı

KAVURMA ET VE TEREYAĞLI PİLAV



Merhaba Arkadaşlar...

Bu gün 3 ay bir haftalık oldu bebiş. Perşembe günü yani ayın 27. de dr gidip tarama testlerine başlayacağım. İnşallah bizim bebiş sağlıklıdır. Acaba cinsiyet belli olur mu diye çok merak ediyorum. Gerçi herşeyin hayırlısı ama insan merak ediyor. Mide bulantılarım henüz geçmedi. En çokta bulantıların geçmesini dört gözle bekliyorum. Ayrıca yoğun şekilde halsizliklerim var bu sefer gidişimde sanıyorum dr artık vitamin takviyelerine başlar. Bir köşeye yığılıp kalacam diye bazen düşünmüyo değilim :) Tabi bunlar tatlı sıkıntılar ama insan yaşarken öyle gelmiyo malesef :)) Yani konudan çıkarmamız ana fikir neymişşşş ??? ANNE OLMAK ZOR ZANAATT annem bana kızdığı zaman her zaman söyler "Şimdi sana bişey söylemiyorum. Anne olunca anlarsın" Anacım sözüne geliyorum itiraf ediyorum :)))


Evetttt... Bu aralar ete sarmış durumdayım. Yapacak bişey yok. Yapıyorum yiyorum. Sonra da hoooop lavaboya :))) yememekten iyidir demi ? Napayım napayım diye düşünürken birden kokusu burnuma geldi kavurmanın koştum mutfağa bu yemek çıktı yapanlara ve yiyenlere afiyet olsun. İşte tarifi...



Malzemeler;

Yarım kilo kuzu kuşbaşı

Bir miktar kaynamış su

Sıvıyağ ve tuz



Pilav Malzemeleri:

2 su bardağı pirinç

3,5 su bardağı kaynamış su

1 yemek kaşığı tereyağ

sıvıyağ, zeytinyağı tuz ve tane karabiber.


Yapılışı;

Öncelikle eti güzelce yıkadıktan sonra tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çektikten sonra biraz kaynar su ekleyip pişirmeye devam edelim. Ta ki et yumuşayıncaya kadar eti pişirmeye devam edelim. Suyunu çektikten sonra biraz sıvıyağ ekleyip kavuralım. Son olarak ta tuzu ekleyip altını kapatalım. Diğer tarafta pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup pirinci kavuralım. Kavurma esnasında tereyağını da ekleyip bir kaç kez daha döndürdükten sonra 1 tatlı kaşığı kadarda zeytinyağı ekleyelim (zeytinyağı koymamızdaki amaç pilavın parlak renkte olması için. İsterseniz koymayabilirsiniz.) Son olarak ta tuz ve kaynamış suyu da ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirelim. Resimdeki gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

24 yorum:

http://kelebeklisaniyeler.blogcu.com/ dedi ki...

merhaba ellerine saglik arkadasim harika gorunuyor bu kadar guzel bir sunum olurmu sahane bayildigim bir ikili iyi aksamlar

ugurbocegimleafiyetle dedi ki...

Canım yemek harikaaaaaaaa görünüyor, senin oğlun olacak o zaman et canın istediğine göre :))) Bakalım hep birlikte görürürüz, unutmadıysam öyle oluyor et canı isteyenlerin oğlu, et yiyemeyenleri kızı :))hayırlısı olsun canım benim, sağlıkla sıhhatle inş. ellerine sağlık...

GonuLunceLezzetLer dedi ki...

Ahhh yazını okurken kendim aklıma geldi...Ben hamileyken yemek yapmayı bırak kaşık çatal seslerini duyunca çıkarırdım...Ama şimdi hepsi hatıralarda kaldı...İyikide doğurmuşum ve anne olmuşum...Anne olunca gerçekten ne demek istediğimi anlarsın...Yemekde nefis olmuş arkadaşım ellerine sağlık...Sevgiler...

pastamaxi dedi ki...

güzelim allah tamamına erdirsin, yüreğini ferah tut çok sağlıklı bir bebişin olacak.mide bulantılarına da takılma sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı toz zencefil ye çok iyi gelecek.kavurma da harika canım çekti vallahi hamile de değilim ama :))ellerine sağlık


kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

canim merhaba,daha once ugradimmi bilmiyorum ama hamileliyini kutluyorum canim allah hepimize saglikli cocuklar nasip etsin.Kendine iyi bak ben ilk aylarda cok sIKInti cektim sonradan ogrendimki idrar yollarinda iltihap varmis,neyseki atlattim sukurler olsun.Bugun ilk defa uzun oturuyorum pc basinda gezerken sana yorum yaziyorum.Kizim yakinda okula baslicak o okula baslayinca bloga devam:)com.sitesi istiyorum daha sonra ama once blogspota gecerim heralde.Bakalim zaman neyi gosterecek sana sevgilerimi yolluyorum,kendine iyi bak bolbol ye cikarman cok normal benim bulantilarim 4 aya kadar surdu ama iltihaptan sanirim kontrolumu geciktirdiler neyse benden bukadar gorusmek uzere.sevgilerimle neslinur78

serinmavi dedi ki...

Bebeğin hayırlı olsun canım.Sağlıklı ve hayırlı olur inş....Pilav da nefis gör-ünüyor...Selamlar sevgiler...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canım sende blogspota geçmişsin yeni gördüm daha hayırlı olsun...hamileliğinide tebrik ederim Allah tamamına erdirsin...et ve pilavda harika olmuş ellerine sağlık görüşmek üzere sevgiler

kizilciksurubu dedi ki...

Mmmh,nefis görünüyor,ellerine saglik canim.

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

canikom ellerine sağlık harika olmuş hepside...sevgilerimle öpüyorum

Lezzet Gemisi dedi ki...

BİRBİRİNE EN ÇOK YAKIŞAN İKİLİDİR BU... BEN DE BAYILIRIM. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. KENDİNE VE BEBİŞİNE ÇOK İYİ BAK OLURMU... GÜZELLİKLERLE DOLU BİR AKŞAM DİLİYORUM CANIM. SEVGİLER...

arzumcum dedi ki...

Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsin inşallah.umarım en kısa zamanda herşey normale döner ve bu nefis yemekleri bol bol yersin.et ve pilav harika olmuş.ellerine sağlık.

sekergibi dedi ki...

özlemim
bu günşlerin kıymetini bil.
iki gün sonra başını kaşıcak vaktin olmicak.
bu arada iyiki hamile dğilim
valla pilav ve ete dayanamaz düşürürdüm.

belgin dedi ki...

Hadi az kalmış:))) geçer bu günler mutlulukla hatırlarsın inşallah...et de güzel görünüyor beni m pek aram yok ama:))) ellerine sağlık sana afiyet olsun...sevgilewrimle

ela'M dedi ki...

özlem öncelikle allah tamamına erdirsin diyorum. bloğun harika...özellikle grafikler çok başarılı eğer sen yaptıysan ayrıca tebrik ediyorum. bu kadar zevkli bir hanımdan harika yemekler çıkar elbet:))

MUTFAKISTAN dedi ki...

canim ben telasli gunler gunler gecirdim hamile oldugunu atladim heralde hatirlamiyorum,cok sevindim allah tamamina erdirsin.pilav et sahane gorunuyor eline saglik.

peynir hösmelimi dedi ki...

öncelikle bebisin icin tebrikler canim.Allah saglikla dünyaya getirmeyi nasip eder insallah.
Sik disini biraz gecer bu bulantilar.Masallah etide seviyorsun.Ben kokusuna dahi dayanamazdim.Tam 2 sene et yiyemedim.Simdi ama gelsin sisler,gitsin köfteler.Ayy kusura bakma canin istemesin:))
Birde canim neden mail adresinde 10 var merak ettim.ben Balikesirliyimde:))
Sevgiler canim,öptüm.

fatostuncay.blogcu.com dedi ki...

canım ellerine saglık.. et ve pılav super olmus.. afiyet olsun.. bebıse de tabıı:))
cınsıyetını ogrenınce yazarsın.. bende cok merak edıyorum:)
tabıı herseyın hayırlısı..
opuyorum canım..
kendıne ıyı bak:)

fatostuncay.blogcu.com

Adsız dedi ki...

pilav ve kavurma harika görünüyor iştahımı açıyor eline sağlık arkadaşım
alimeninhobileri

Mutfakmelegi dedi ki...

Ellerine sağlık canım kavurma et çok güzel duruyor birde yanına pilah oh daha ne olsun...
Benimde kuzenim 3 hafta sonra doğum yapıcak. Umarım sende iyi bir hamilelik geçirir ve tek avazda kurtulursun canım.
Sevgilr,
Melek...

Mutfakmelegi dedi ki...

Ellerine sağlık canım kavurma et çok güzel duruyor birde yanına pilah oh daha ne olsun...
Benimde kuzenim 3 hafta sonra doğum yapıcak. Umarım sende iyi bir hamilelik geçirir ve tek avazda kurtulursun canım.
Sevgilr,
Melek...

Pastanı Seç dedi ki...

ay pek güzel olmuş ellerine sağlık

sevgiler

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canımm..sevgiler

Kevser dedi ki...

Canim,
Allah tamamina erdirsin insallah, saglikli ve sihhatli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin!

Bulantilarin insallah en kisa zamanda seni terkedecek bundan eminim, 4. aydan itibaren bir rahatlama mutlaka olacaktir.

Lafa daldik ve nerdeyse harika ikili pilav ve eti unutuyordum, nefis görünüyor, ellerine saglik diyorum.

Selamlar ve öptüm..

PASTA YARIŞMASI VAR dedi ki...

10 nisan 2008 tarihine kadar engüzel pasta yarismamız var katılırmısınız.ayrıntı http://birdemliksohbet.blogspot.com TÜM ARKADAŞLAR Davetlidir. HayırlıCumalar

25 Mart 2008 Salı

KAVURMA ET VE TEREYAĞLI PİLAV

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 11:10


Merhaba Arkadaşlar...

Bu gün 3 ay bir haftalık oldu bebiş. Perşembe günü yani ayın 27. de dr gidip tarama testlerine başlayacağım. İnşallah bizim bebiş sağlıklıdır. Acaba cinsiyet belli olur mu diye çok merak ediyorum. Gerçi herşeyin hayırlısı ama insan merak ediyor. Mide bulantılarım henüz geçmedi. En çokta bulantıların geçmesini dört gözle bekliyorum. Ayrıca yoğun şekilde halsizliklerim var bu sefer gidişimde sanıyorum dr artık vitamin takviyelerine başlar. Bir köşeye yığılıp kalacam diye bazen düşünmüyo değilim :) Tabi bunlar tatlı sıkıntılar ama insan yaşarken öyle gelmiyo malesef :)) Yani konudan çıkarmamız ana fikir neymişşşş ??? ANNE OLMAK ZOR ZANAATT annem bana kızdığı zaman her zaman söyler "Şimdi sana bişey söylemiyorum. Anne olunca anlarsın" Anacım sözüne geliyorum itiraf ediyorum :)))


Evetttt... Bu aralar ete sarmış durumdayım. Yapacak bişey yok. Yapıyorum yiyorum. Sonra da hoooop lavaboya :))) yememekten iyidir demi ? Napayım napayım diye düşünürken birden kokusu burnuma geldi kavurmanın koştum mutfağa bu yemek çıktı yapanlara ve yiyenlere afiyet olsun. İşte tarifi...



Malzemeler;

Yarım kilo kuzu kuşbaşı

Bir miktar kaynamış su

Sıvıyağ ve tuz



Pilav Malzemeleri:

2 su bardağı pirinç

3,5 su bardağı kaynamış su

1 yemek kaşığı tereyağ

sıvıyağ, zeytinyağı tuz ve tane karabiber.


Yapılışı;

Öncelikle eti güzelce yıkadıktan sonra tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çektikten sonra biraz kaynar su ekleyip pişirmeye devam edelim. Ta ki et yumuşayıncaya kadar eti pişirmeye devam edelim. Suyunu çektikten sonra biraz sıvıyağ ekleyip kavuralım. Son olarak ta tuzu ekleyip altını kapatalım. Diğer tarafta pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup pirinci kavuralım. Kavurma esnasında tereyağını da ekleyip bir kaç kez daha döndürdükten sonra 1 tatlı kaşığı kadarda zeytinyağı ekleyelim (zeytinyağı koymamızdaki amaç pilavın parlak renkte olması için. İsterseniz koymayabilirsiniz.) Son olarak ta tuz ve kaynamış suyu da ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirelim. Resimdeki gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

24 yorum on "KAVURMA ET VE TEREYAĞLI PİLAV"

http://kelebeklisaniyeler.blogcu.com/ on 25 Mart 2008 11:51 dedi ki...

merhaba ellerine saglik arkadasim harika gorunuyor bu kadar guzel bir sunum olurmu sahane bayildigim bir ikili iyi aksamlar

ugurbocegimleafiyetle on 25 Mart 2008 14:08 dedi ki...

Canım yemek harikaaaaaaaa görünüyor, senin oğlun olacak o zaman et canın istediğine göre :))) Bakalım hep birlikte görürürüz, unutmadıysam öyle oluyor et canı isteyenlerin oğlu, et yiyemeyenleri kızı :))hayırlısı olsun canım benim, sağlıkla sıhhatle inş. ellerine sağlık...

GonuLunceLezzetLer on 25 Mart 2008 14:46 dedi ki...

Ahhh yazını okurken kendim aklıma geldi...Ben hamileyken yemek yapmayı bırak kaşık çatal seslerini duyunca çıkarırdım...Ama şimdi hepsi hatıralarda kaldı...İyikide doğurmuşum ve anne olmuşum...Anne olunca gerçekten ne demek istediğimi anlarsın...Yemekde nefis olmuş arkadaşım ellerine sağlık...Sevgiler...

pastamaxi on 25 Mart 2008 18:51 dedi ki...

güzelim allah tamamına erdirsin, yüreğini ferah tut çok sağlıklı bir bebişin olacak.mide bulantılarına da takılma sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı toz zencefil ye çok iyi gelecek.kavurma da harika canım çekti vallahi hamile de değilim ama :))ellerine sağlık


kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

canim merhaba,daha once ugradimmi bilmiyorum ama hamileliyini kutluyorum canim allah hepimize saglikli cocuklar nasip etsin.Kendine iyi bak ben ilk aylarda cok sIKInti cektim sonradan ogrendimki idrar yollarinda iltihap varmis,neyseki atlattim sukurler olsun.Bugun ilk defa uzun oturuyorum pc basinda gezerken sana yorum yaziyorum.Kizim yakinda okula baslicak o okula baslayinca bloga devam:)com.sitesi istiyorum daha sonra ama once blogspota gecerim heralde.Bakalim zaman neyi gosterecek sana sevgilerimi yolluyorum,kendine iyi bak bolbol ye cikarman cok normal benim bulantilarim 4 aya kadar surdu ama iltihaptan sanirim kontrolumu geciktirdiler neyse benden bukadar gorusmek uzere.sevgilerimle neslinur78

serinmavi on 26 Mart 2008 01:24 dedi ki...

Bebeğin hayırlı olsun canım.Sağlıklı ve hayırlı olur inş....Pilav da nefis gör-ünüyor...Selamlar sevgiler...

Serap'la turuncu lezzetler on 26 Mart 2008 02:55 dedi ki...

canım sende blogspota geçmişsin yeni gördüm daha hayırlı olsun...hamileliğinide tebrik ederim Allah tamamına erdirsin...et ve pilavda harika olmuş ellerine sağlık görüşmek üzere sevgiler

kizilciksurubu on 26 Mart 2008 03:41 dedi ki...

Mmmh,nefis görünüyor,ellerine saglik canim.

eyvahhyemekyandiocakbatti on 26 Mart 2008 04:32 dedi ki...

canikom ellerine sağlık harika olmuş hepside...sevgilerimle öpüyorum

Lezzet Gemisi on 26 Mart 2008 08:51 dedi ki...

BİRBİRİNE EN ÇOK YAKIŞAN İKİLİDİR BU... BEN DE BAYILIRIM. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. KENDİNE VE BEBİŞİNE ÇOK İYİ BAK OLURMU... GÜZELLİKLERLE DOLU BİR AKŞAM DİLİYORUM CANIM. SEVGİLER...

arzumcum dedi ki...

Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsin inşallah.umarım en kısa zamanda herşey normale döner ve bu nefis yemekleri bol bol yersin.et ve pilav harika olmuş.ellerine sağlık.

sekergibi on 26 Mart 2008 10:56 dedi ki...

özlemim
bu günşlerin kıymetini bil.
iki gün sonra başını kaşıcak vaktin olmicak.
bu arada iyiki hamile dğilim
valla pilav ve ete dayanamaz düşürürdüm.

belgin dedi ki...

Hadi az kalmış:))) geçer bu günler mutlulukla hatırlarsın inşallah...et de güzel görünüyor beni m pek aram yok ama:))) ellerine sağlık sana afiyet olsun...sevgilewrimle

ela'M on 26 Mart 2008 14:48 dedi ki...

özlem öncelikle allah tamamına erdirsin diyorum. bloğun harika...özellikle grafikler çok başarılı eğer sen yaptıysan ayrıca tebrik ediyorum. bu kadar zevkli bir hanımdan harika yemekler çıkar elbet:))

MUTFAKISTAN on 26 Mart 2008 15:01 dedi ki...

canim ben telasli gunler gunler gecirdim hamile oldugunu atladim heralde hatirlamiyorum,cok sevindim allah tamamina erdirsin.pilav et sahane gorunuyor eline saglik.

peynir hösmelimi on 26 Mart 2008 15:15 dedi ki...

öncelikle bebisin icin tebrikler canim.Allah saglikla dünyaya getirmeyi nasip eder insallah.
Sik disini biraz gecer bu bulantilar.Masallah etide seviyorsun.Ben kokusuna dahi dayanamazdim.Tam 2 sene et yiyemedim.Simdi ama gelsin sisler,gitsin köfteler.Ayy kusura bakma canin istemesin:))
Birde canim neden mail adresinde 10 var merak ettim.ben Balikesirliyimde:))
Sevgiler canim,öptüm.

fatostuncay.blogcu.com dedi ki...

canım ellerine saglık.. et ve pılav super olmus.. afiyet olsun.. bebıse de tabıı:))
cınsıyetını ogrenınce yazarsın.. bende cok merak edıyorum:)
tabıı herseyın hayırlısı..
opuyorum canım..
kendıne ıyı bak:)

fatostuncay.blogcu.com

Adsız dedi ki...

pilav ve kavurma harika görünüyor iştahımı açıyor eline sağlık arkadaşım
alimeninhobileri

Mutfakmelegi dedi ki...

Ellerine sağlık canım kavurma et çok güzel duruyor birde yanına pilah oh daha ne olsun...
Benimde kuzenim 3 hafta sonra doğum yapıcak. Umarım sende iyi bir hamilelik geçirir ve tek avazda kurtulursun canım.
Sevgilr,
Melek...

Mutfakmelegi dedi ki...

Ellerine sağlık canım kavurma et çok güzel duruyor birde yanına pilah oh daha ne olsun...
Benimde kuzenim 3 hafta sonra doğum yapıcak. Umarım sende iyi bir hamilelik geçirir ve tek avazda kurtulursun canım.
Sevgilr,
Melek...

Pastanı Seç on 27 Mart 2008 12:46 dedi ki...

ay pek güzel olmuş ellerine sağlık

sevgiler

fatosun mutfagından... on 27 Mart 2008 15:49 dedi ki...

ellerine sağlık canımm..sevgiler

Kevser on 27 Mart 2008 18:02 dedi ki...

Canim,
Allah tamamina erdirsin insallah, saglikli ve sihhatli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin!

Bulantilarin insallah en kisa zamanda seni terkedecek bundan eminim, 4. aydan itibaren bir rahatlama mutlaka olacaktir.

Lafa daldik ve nerdeyse harika ikili pilav ve eti unutuyordum, nefis görünüyor, ellerine saglik diyorum.

Selamlar ve öptüm..

PASTA YARIŞMASI VAR on 28 Mart 2008 02:57 dedi ki...

10 nisan 2008 tarihine kadar engüzel pasta yarismamız var katılırmısınız.ayrıntı http://birdemliksohbet.blogspot.com TÜM ARKADAŞLAR Davetlidir. HayırlıCumalar