17 Mart 2008 Pazartesi

JUMBO FASÜLYE PLAKİSİ :)

Jumbo kurufasülyeyi çok severim. Geçen gün alışveriş esnasında görüp hemen aldım. Bi kere aklıma takmış olduğum için pişirene kadar onu düşünmedim desem yalan olur. Jumbo denmesinin sebebi tanelerinin oldukça iri olması. Biz çok severek yiyoruz umarım sizlerde beğenirsiniz canlarım...

Malzemeler;
Yarım kilo jumbo kurufasülye
1 tane büyük soğan
1 tane havuç
1 tane patates
2 büyük domates
6 büyük diş sarımsak
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz (isterseniz tuzunu arzunuza göre ayarlayabilirsiniz)
İstenildiği kadar zeytinyağı


Yapılışı;
Fasülyeleri akşamdan iyice yıkayıp suya koyalım. Ertesi gün fasülyeleri ıslattığımız suda haşlayalım. Tabi üzerine yine su koymak lazım az gelebilir. Ezilmeden haşladıktan sonra bir kenara alalım. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayalım bir miktar zeytinyağının içinde kavururken 3 diş sarımsağıda ekleyerek kavurmaya devam edelim. Ardından küp küp doğranmış olan havucu da ekleyip işleme devam edelim. 1 tatlı kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını da eklediken sonra doğranmış domatesi de ekleyip biraz pişirelim. Haşlanmış fasülyeyi yine suyunu atmadan bu karışıma ekleyip küp küp doğranmış olan patatesi ve içine koyup kalan üç diş sarımsağı da iki parça haline bölerek fasülyeye ekledikten sonra pişmeye bırakalım. Soğuk servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Mart 2008 Pazartesi

JUMBO FASÜLYE PLAKİSİ :)

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 10:37 12 yorum
Jumbo kurufasülyeyi çok severim. Geçen gün alışveriş esnasında görüp hemen aldım. Bi kere aklıma takmış olduğum için pişirene kadar onu düşünmedim desem yalan olur. Jumbo denmesinin sebebi tanelerinin oldukça iri olması. Biz çok severek yiyoruz umarım sizlerde beğenirsiniz canlarım...

Malzemeler;
Yarım kilo jumbo kurufasülye
1 tane büyük soğan
1 tane havuç
1 tane patates
2 büyük domates
6 büyük diş sarımsak
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz (isterseniz tuzunu arzunuza göre ayarlayabilirsiniz)
İstenildiği kadar zeytinyağı


Yapılışı;
Fasülyeleri akşamdan iyice yıkayıp suya koyalım. Ertesi gün fasülyeleri ıslattığımız suda haşlayalım. Tabi üzerine yine su koymak lazım az gelebilir. Ezilmeden haşladıktan sonra bir kenara alalım. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayalım bir miktar zeytinyağının içinde kavururken 3 diş sarımsağıda ekleyerek kavurmaya devam edelim. Ardından küp küp doğranmış olan havucu da ekleyip işleme devam edelim. 1 tatlı kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını da eklediken sonra doğranmış domatesi de ekleyip biraz pişirelim. Haşlanmış fasülyeyi yine suyunu atmadan bu karışıma ekleyip küp küp doğranmış olan patatesi ve içine koyup kalan üç diş sarımsağı da iki parça haline bölerek fasülyeye ekledikten sonra pişmeye bırakalım. Soğuk servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...