12 Mart 2008 Çarşamba

SEMİZOTU


Ne zamandır canım semizotu yemeği istiyordu. Bugün işten gelince yapayım dedim. Ben bu tür sebze yemeklerini pek kıymalı veya etli sevmiyorum. Sebzeyi sebze gibi tüketmek daha çok hoşuma gidiyor. Bu şekliyle tam olarak ta zeytinyağlı da sayılmaz. Zeytinyağlı yemeklere şeker mutlaka koyarım o zaman tadının daha hoş olduğunu düşünüyorum. Gelelim tarifimize.

Malzemeler;
1 demet semizotu
1 büyük soğan
2 adet kabukları soyulmuş domates
1 çay bardağından 2 parmak az pirinç
sıvıyağ, tuz

Yapılışı;
Semizotlarını bol suyla 4-5 kez yıkayalım. Ben son yıkadığım suyun içine sirke de koyuyorum. Mikropların kırılmasını sağlıyor. Bilmeyeniniz varsa mutlaka uygulasın oldukça sağlıklı bir yöntem. Yıkadıktan sonra düz bir zemin üzerinde doğrayıp bir kenara alıyoruz. Diğer tarafta soğanı yemeklik biçimde doğrayıp bir miktar sıvıyağın içinde çok az öldürüyoruz. Kıydığımız semizotlarını, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Ben su koymuyorum domates olduğu için oldukça su bırakıyor. Bir iki taşım pişirdikten sonra yıkadığımız pirinci de ekleyip pişmeye devam ettiriyoruz. Pirinçler uzayınca altını kapatıyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

12 Mart 2008 Çarşamba

SEMİZOTU

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 11:22 13 yorum

Ne zamandır canım semizotu yemeği istiyordu. Bugün işten gelince yapayım dedim. Ben bu tür sebze yemeklerini pek kıymalı veya etli sevmiyorum. Sebzeyi sebze gibi tüketmek daha çok hoşuma gidiyor. Bu şekliyle tam olarak ta zeytinyağlı da sayılmaz. Zeytinyağlı yemeklere şeker mutlaka koyarım o zaman tadının daha hoş olduğunu düşünüyorum. Gelelim tarifimize.

Malzemeler;
1 demet semizotu
1 büyük soğan
2 adet kabukları soyulmuş domates
1 çay bardağından 2 parmak az pirinç
sıvıyağ, tuz

Yapılışı;
Semizotlarını bol suyla 4-5 kez yıkayalım. Ben son yıkadığım suyun içine sirke de koyuyorum. Mikropların kırılmasını sağlıyor. Bilmeyeniniz varsa mutlaka uygulasın oldukça sağlıklı bir yöntem. Yıkadıktan sonra düz bir zemin üzerinde doğrayıp bir kenara alıyoruz. Diğer tarafta soğanı yemeklik biçimde doğrayıp bir miktar sıvıyağın içinde çok az öldürüyoruz. Kıydığımız semizotlarını, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Ben su koymuyorum domates olduğu için oldukça su bırakıyor. Bir iki taşım pişirdikten sonra yıkadığımız pirinci de ekleyip pişmeye devam ettiriyoruz. Pirinçler uzayınca altını kapatıyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...