12 Mart 2008 Çarşamba

SEMİZOTU


Ne zamandır canım semizotu yemeği istiyordu. Bugün işten gelince yapayım dedim. Ben bu tür sebze yemeklerini pek kıymalı veya etli sevmiyorum. Sebzeyi sebze gibi tüketmek daha çok hoşuma gidiyor. Bu şekliyle tam olarak ta zeytinyağlı da sayılmaz. Zeytinyağlı yemeklere şeker mutlaka koyarım o zaman tadının daha hoş olduğunu düşünüyorum. Gelelim tarifimize.

Malzemeler;
1 demet semizotu
1 büyük soğan
2 adet kabukları soyulmuş domates
1 çay bardağından 2 parmak az pirinç
sıvıyağ, tuz

Yapılışı;
Semizotlarını bol suyla 4-5 kez yıkayalım. Ben son yıkadığım suyun içine sirke de koyuyorum. Mikropların kırılmasını sağlıyor. Bilmeyeniniz varsa mutlaka uygulasın oldukça sağlıklı bir yöntem. Yıkadıktan sonra düz bir zemin üzerinde doğrayıp bir kenara alıyoruz. Diğer tarafta soğanı yemeklik biçimde doğrayıp bir miktar sıvıyağın içinde çok az öldürüyoruz. Kıydığımız semizotlarını, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Ben su koymuyorum domates olduğu için oldukça su bırakıyor. Bir iki taşım pişirdikten sonra yıkadığımız pirinci de ekleyip pişmeye devam ettiriyoruz. Pirinçler uzayınca altını kapatıyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

13 yorum:

yemegimle dedi ki...

Semiz otunun yemegini hic denememistim eminim nefis olmustur canim ellerine saglik....

http://hunerlieller.net dedi ki...

selam canım..semizotunun yemegini hiç denemedim.hep salata olarak yapardım..birde yemegini yapayım.eline saglık...sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

semizotu yemegini çok severim sahane olmus goruntu mukkemel ellerine saglik canim, afiyet olsun sizlere, sevgiler

kelebeklisaniyeler.blogcu.com

nil-nennenmutfakta dedi ki...

Günaydın :) miss gibi sebze yemeğin nefis olmuş bayılırım semizotuna mayhoş mayhoş .Ellerine sağlık...
NİL

ezginin mutfağı dedi ki...

SEMİZ OTUNA BAYILIRIM BEN ELLERİNE SAGLIK CANIM KOCAMAN SEVGİLER

www.yemedeyanindayat.blogcu.com dedi ki...

MERHABA
ELLERİNİZE SAĞLIK BENDE BİR SEBZE SEVER OLARAK BAYILDIM BU GÖRÜNTÜYE SEMİZOTUNUN SALATASINA BAYLIRIM KIYMALISINI DENEMİŞTİK DEDİĞİNİZ GİBİ SADESİ OLSA DAHA HOŞ OLACAKTI..BÖYLESİNİDE DENEYECEĞİM MUTLAKA..

Adsız dedi ki...

Canım ellerine sağlık ne güzel canlı canlı duruyor öyle.Sanki karşımda gerçekten bir tabak yemek var.Ayyyy canım istedi ya.Afiyet şeker olsun sana canımcım....


lezzetmutfağı....

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler

ugurbocegimleafiyetle dedi ki...

Canımmmmmmm ne güzel yapmışsın harikaaaa görünüyorrrr, üzerine yoğurt hımmmmm ellerine sağlık...

yemek güncesi dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 17.03.2008--30.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
***http://yemekguncesi.blogcu.com/***
YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! BU SEFERKİ ETKİNLİK SÜRESİ 2 HAFTAYA ÇIKARILDI. HEM SİZLERİN YORGUNLUĞUNUZU ATMANIZ HEMDE TARİFLERİNİZİ DAHA RAHAT GÖNDEREBİLMENİZ İÇİN. HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "19" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE..
Yeliz Yemekgüncesi

------------------------------------------------------------------------------------------

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.....

inci dedi ki...

canımm arkadaşım nefis tarifler eklemişsin,hepsine baktım....hem iş hem ev ikisini çok güzel idare ediyorsun,tebrik ederim seni:)semizotu yemeğini ben de böyle severim,ellerine sağlık canım...hele yoğurtla mis olur....

http://ballkabak.blogspot.com/ dedi ki...

semiz otunu çok severim,ben genelde süzme yoğurtla karıştırıp yapıyorum ellerine sağlık

Lezzet Gemisi dedi ki...

SEMİZOTUNU AİLECE SEVEREK YERİZ. AMA ÇOCUKLUĞUMDA YEDİĞİM SEMİZOTUNUN TADINI HALAA BULAMIYORUM. BİR DE BABAANNEM BAHÇEDEKİ EKŞİ ERİK AĞACINDAN BİR KAÇ ERİK KOPARIP ATARDI İÇİNE. BİRAZ DAHA MAYHOŞ OLSUN DİYE. TADINA DOYUM OLMAZDI. SENİN DE ELLERİNE SAĞLIK ADAŞIM. HARİKA GÖRÜNÜYOR. HAYIRLI BİR HAFTA DİLEKLERİMLE, SEVGİLER...

12 Mart 2008 Çarşamba

SEMİZOTU

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 11:22

Ne zamandır canım semizotu yemeği istiyordu. Bugün işten gelince yapayım dedim. Ben bu tür sebze yemeklerini pek kıymalı veya etli sevmiyorum. Sebzeyi sebze gibi tüketmek daha çok hoşuma gidiyor. Bu şekliyle tam olarak ta zeytinyağlı da sayılmaz. Zeytinyağlı yemeklere şeker mutlaka koyarım o zaman tadının daha hoş olduğunu düşünüyorum. Gelelim tarifimize.

Malzemeler;
1 demet semizotu
1 büyük soğan
2 adet kabukları soyulmuş domates
1 çay bardağından 2 parmak az pirinç
sıvıyağ, tuz

Yapılışı;
Semizotlarını bol suyla 4-5 kez yıkayalım. Ben son yıkadığım suyun içine sirke de koyuyorum. Mikropların kırılmasını sağlıyor. Bilmeyeniniz varsa mutlaka uygulasın oldukça sağlıklı bir yöntem. Yıkadıktan sonra düz bir zemin üzerinde doğrayıp bir kenara alıyoruz. Diğer tarafta soğanı yemeklik biçimde doğrayıp bir miktar sıvıyağın içinde çok az öldürüyoruz. Kıydığımız semizotlarını, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Ben su koymuyorum domates olduğu için oldukça su bırakıyor. Bir iki taşım pişirdikten sonra yıkadığımız pirinci de ekleyip pişmeye devam ettiriyoruz. Pirinçler uzayınca altını kapatıyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

13 yorum on "SEMİZOTU"

yemegimle on 12 Mart 2008 14:07 dedi ki...

Semiz otunun yemegini hic denememistim eminim nefis olmustur canim ellerine saglik....

http://hunerlieller.net dedi ki...

selam canım..semizotunun yemegini hiç denemedim.hep salata olarak yapardım..birde yemegini yapayım.eline saglık...sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

semizotu yemegini çok severim sahane olmus goruntu mukkemel ellerine saglik canim, afiyet olsun sizlere, sevgiler

kelebeklisaniyeler.blogcu.com

nil-nennenmutfakta on 12 Mart 2008 22:27 dedi ki...

Günaydın :) miss gibi sebze yemeğin nefis olmuş bayılırım semizotuna mayhoş mayhoş .Ellerine sağlık...
NİL

ezginin mutfağı on 13 Mart 2008 01:18 dedi ki...

SEMİZ OTUNA BAYILIRIM BEN ELLERİNE SAGLIK CANIM KOCAMAN SEVGİLER

www.yemedeyanindayat.blogcu.com dedi ki...

MERHABA
ELLERİNİZE SAĞLIK BENDE BİR SEBZE SEVER OLARAK BAYILDIM BU GÖRÜNTÜYE SEMİZOTUNUN SALATASINA BAYLIRIM KIYMALISINI DENEMİŞTİK DEDİĞİNİZ GİBİ SADESİ OLSA DAHA HOŞ OLACAKTI..BÖYLESİNİDE DENEYECEĞİM MUTLAKA..

Adsız dedi ki...

Canım ellerine sağlık ne güzel canlı canlı duruyor öyle.Sanki karşımda gerçekten bir tabak yemek var.Ayyyy canım istedi ya.Afiyet şeker olsun sana canımcım....


lezzetmutfağı....

fatosun mutfagından... on 14 Mart 2008 00:38 dedi ki...

ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler

ugurbocegimleafiyetle on 15 Mart 2008 01:19 dedi ki...

Canımmmmmmm ne güzel yapmışsın harikaaaa görünüyorrrr, üzerine yoğurt hımmmmm ellerine sağlık...

yemek güncesi on 15 Mart 2008 16:32 dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 17.03.2008--30.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
***http://yemekguncesi.blogcu.com/***
YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! BU SEFERKİ ETKİNLİK SÜRESİ 2 HAFTAYA ÇIKARILDI. HEM SİZLERİN YORGUNLUĞUNUZU ATMANIZ HEMDE TARİFLERİNİZİ DAHA RAHAT GÖNDEREBİLMENİZ İÇİN. HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "19" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE..
Yeliz Yemekgüncesi

------------------------------------------------------------------------------------------

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.....

inci on 16 Mart 2008 00:22 dedi ki...

canımm arkadaşım nefis tarifler eklemişsin,hepsine baktım....hem iş hem ev ikisini çok güzel idare ediyorsun,tebrik ederim seni:)semizotu yemeğini ben de böyle severim,ellerine sağlık canım...hele yoğurtla mis olur....

http://ballkabak.blogspot.com/ on 16 Mart 2008 16:04 dedi ki...

semiz otunu çok severim,ben genelde süzme yoğurtla karıştırıp yapıyorum ellerine sağlık

Lezzet Gemisi on 17 Mart 2008 05:07 dedi ki...

SEMİZOTUNU AİLECE SEVEREK YERİZ. AMA ÇOCUKLUĞUMDA YEDİĞİM SEMİZOTUNUN TADINI HALAA BULAMIYORUM. BİR DE BABAANNEM BAHÇEDEKİ EKŞİ ERİK AĞACINDAN BİR KAÇ ERİK KOPARIP ATARDI İÇİNE. BİRAZ DAHA MAYHOŞ OLSUN DİYE. TADINA DOYUM OLMAZDI. SENİN DE ELLERİNE SAĞLIK ADAŞIM. HARİKA GÖRÜNÜYOR. HAYIRLI BİR HAFTA DİLEKLERİMLE, SEVGİLER...