2 Mart 2008 Pazar

ZEYTİNLİ AÇMA VE PDÇS ETKİNLİĞİ 17


Pazar sabahı kalkıp bu açmayı yapayım dedim. Pişerken miss kokusu evi sardı. Çokta güzel oldu. Hamuru yumuşacık mutlaka deneyin. Bu arada porselen demlik çay saati etkinliği sevgili arkadaşım Sefertasi tarafından sürdürülmeye devam ediyor. Beni de davet etmiş. Kendisine davetinden dolayı teşekkür ediyor tarifimle bende etkinliğe dahil oluyorum.

Malzemeler;
2 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Bir su bardağından iki parmak az sıvıyağ
5 veya 6 su bardağı un.

İçi için;
Zeytin ezmesi ve eritilmiş tereyağı

Üzeri için;
Yumurta sarısı ve susam

Yapılışı;
Ilık süt, şeker, tuz, maya, sıvıyağ ve mahlebi iyice karıştırıp mayanın erimesini sağlayalım. Unu yavaş yavaş bu karışıma yedire yedire karıştıralım. Yumuşak bir hamur elde edip hamuru mayalanmaya bırakalım. Kabardıktan sonra hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlamadan yağ serpilmiş düz bir zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerine bir miktar eritilmiş tereyağı ve bir yemek kaşığı zeytin ezmesi sürüp iyice yayıp rulo şekli vererek gül böreği haline getirelim. Bütün hamuru bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip ılık servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 Mart 2008 Pazar

ZEYTİNLİ AÇMA VE PDÇS ETKİNLİĞİ 17

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 00:47 28 yorum

Pazar sabahı kalkıp bu açmayı yapayım dedim. Pişerken miss kokusu evi sardı. Çokta güzel oldu. Hamuru yumuşacık mutlaka deneyin. Bu arada porselen demlik çay saati etkinliği sevgili arkadaşım Sefertasi tarafından sürdürülmeye devam ediyor. Beni de davet etmiş. Kendisine davetinden dolayı teşekkür ediyor tarifimle bende etkinliğe dahil oluyorum.

Malzemeler;
2 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Bir su bardağından iki parmak az sıvıyağ
5 veya 6 su bardağı un.

İçi için;
Zeytin ezmesi ve eritilmiş tereyağı

Üzeri için;
Yumurta sarısı ve susam

Yapılışı;
Ilık süt, şeker, tuz, maya, sıvıyağ ve mahlebi iyice karıştırıp mayanın erimesini sağlayalım. Unu yavaş yavaş bu karışıma yedire yedire karıştıralım. Yumuşak bir hamur elde edip hamuru mayalanmaya bırakalım. Kabardıktan sonra hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlamadan yağ serpilmiş düz bir zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerine bir miktar eritilmiş tereyağı ve bir yemek kaşığı zeytin ezmesi sürüp iyice yayıp rulo şekli vererek gül böreği haline getirelim. Bütün hamuru bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip ılık servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...