21 Ocak 2008 Pazartesi

FALAFEL


Merhabalar...
Geçen gün misafirlerim geldiğinde yapmıştım bu köfteyi. Yiyen herkes çok beğendi. Tabi ev ahalisi de :) Bir çeşit köfte sayılır. İçeriğindeki ana madde nohut. Lübnan mutfağının bilinen yiyeceklerinden. Bol yağda kızarttığınızda asla yağ çekmiyor. Cips gibi yiyebilirsiniz. Mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler;
1 su bardağından biraz daha fazla haşlanmış ve kabukları çıkarılmış nohut
2 tane soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı tepeleme kimyon ve pul biber
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
7 yemek kaşığı un
kızartmak için sıvıyağ
tuz

Yapılışı;
Haşlanmış ve zarları çıkarılmış olan nohutu rondoda püre haline getirelim. Arkasından soğanı ve sarımsağı da ekleyip rondoyu tekrar çalıştıralım. Maydonoz da incecik kıyıp diğer kalan bütün malzemeleri de (kızartmak için ayırdığımız yağ hariç) ekleyip hamur haline getirelim. Hamur mutlaka elimize yapışır elimizi hafif yağlar veya ıslatırsanız daha kolay şekil verebilirsiniz. Bol yağda kızartıp sıcak servise sunalım. Özellikle köfteleri güzel kızartmanız gerekir yoksa içi pişmeyebiliyor.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

21 Ocak 2008 Pazartesi

FALAFEL

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 04:44 20 yorum

Merhabalar...
Geçen gün misafirlerim geldiğinde yapmıştım bu köfteyi. Yiyen herkes çok beğendi. Tabi ev ahalisi de :) Bir çeşit köfte sayılır. İçeriğindeki ana madde nohut. Lübnan mutfağının bilinen yiyeceklerinden. Bol yağda kızarttığınızda asla yağ çekmiyor. Cips gibi yiyebilirsiniz. Mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler;
1 su bardağından biraz daha fazla haşlanmış ve kabukları çıkarılmış nohut
2 tane soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı tepeleme kimyon ve pul biber
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
7 yemek kaşığı un
kızartmak için sıvıyağ
tuz

Yapılışı;
Haşlanmış ve zarları çıkarılmış olan nohutu rondoda püre haline getirelim. Arkasından soğanı ve sarımsağı da ekleyip rondoyu tekrar çalıştıralım. Maydonoz da incecik kıyıp diğer kalan bütün malzemeleri de (kızartmak için ayırdığımız yağ hariç) ekleyip hamur haline getirelim. Hamur mutlaka elimize yapışır elimizi hafif yağlar veya ıslatırsanız daha kolay şekil verebilirsiniz. Bol yağda kızartıp sıcak servise sunalım. Özellikle köfteleri güzel kızartmanız gerekir yoksa içi pişmeyebiliyor.

Afiyet Bal Şeker Olsun...