11 Ocak 2008 Cuma

FIRINLANMIŞ RAVİOLİ Ye #30 DÜNYA MUTFAKLARI



Geçenlerde yapmıştım yaptıktan sonra fırınladım ki akşama kadar birbirine yapışmasın. Tam olarak pişmiş halini yayınlayamadım. Akşam çekilen fotoğrafları beğenmiyorum böyle idare edeceğiz artık :) İtalyanların bir çeşit mantısı diyebiliriz. Özelliği büyük parçalar halinde olması ve dolgu malzemesi (iç malzeme)olarak ıspanak gibi çeşitli sebzelerden oluşması. Peynirli bile yapabilirsiniz. Hatta ve hatta deniz mahsülleriyle bile yapılıyor. Ben yine de kıymalı dan vazgeçemedim. Siz isteğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ayrıca sarımsaklı yoğurtlu yenmiyor domates sosu ve fesleğenle süslerseniz müthiş olur. Tabi bu bir zorunluluk değil. Ama ravioli yemek istiyorsanız domates sosu, fesleğen ve üzerine kaşar rendelerseniz ancak o zaman tadına varabilirsiniz. Bu arada tarifi yayınladıktan sonra sayfalarda gezerken Dünya Mutfakları Etkinliğini'nin sahibi tubaninpenceresinden görünce katılayım dedim biraz erken oldu ama yapmışken benim de çorbada tuzum olsun istedim :))) İşte tarifi...

Malzemeler; (2 kişilik)
2 su bardağı un
2 yumurta
4 yemek kaşığı ılık su
tuz

İç malzeme;
150 gr kıyma
1 büyük soğan
karabiber, tuz

Sos;
2 domates
Arzuya göre fesleğen
Kaşar peyniri

Yapılışı;
Unu temiz bir zemine döküp ortasını açıp yumurta tuz ve suyu koyup yavaş yavaş yoğuralım. Yoğurması biraz zor olabilir çünkü sert bir hamur oluyor. Hamurun sertliğinden dolayı içine su ilave etmeyin. Tam olarak yoğurduktan sonra 40 dk kadar hamuru dinlendirelim. Dinlendirdikten sonra 6 parçaya bölüp oklava yardımıyla açalım. Açtığımız yufkalar kalın olmamalı. Yemek tabağı büyüklüğünde açılıyor en fazla. Hepsini açtıktan sonra yine yarım saat kadar yufkaları kurumaya bırakalım. Diğer tarafta soğanı rendeleyip kıymayla karıştırdıktan sonra karabiber ve tuzla tatlandıralım. Hafif kurumuş olan yufkayı yarım ay kısmına tatlı kaşığı yardımıyla bir kaç sıra aralıklarla kıymadan koyup aralarını suyla ıslatalım. Diğer kalan yarım kısmıda üzerine kapatalım (Yufka D şeklinde olacak) elimizle kıymalı kısımları belirginleştirdikten sonra rulet veya bıçakla kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde arkalı önlü fırınlayalım. İsteğiniz zaman bir miktar kaynar suyun içine atıp haşlayalım. Sos içinde domates ve fesleğini bir miktar yağda pişirdikten sonra üzerine döküp kaşar peyniri rendeleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

11 Ocak 2008 Cuma

FIRINLANMIŞ RAVİOLİ Ye #30 DÜNYA MUTFAKLARI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:49 33 yorum


Geçenlerde yapmıştım yaptıktan sonra fırınladım ki akşama kadar birbirine yapışmasın. Tam olarak pişmiş halini yayınlayamadım. Akşam çekilen fotoğrafları beğenmiyorum böyle idare edeceğiz artık :) İtalyanların bir çeşit mantısı diyebiliriz. Özelliği büyük parçalar halinde olması ve dolgu malzemesi (iç malzeme)olarak ıspanak gibi çeşitli sebzelerden oluşması. Peynirli bile yapabilirsiniz. Hatta ve hatta deniz mahsülleriyle bile yapılıyor. Ben yine de kıymalı dan vazgeçemedim. Siz isteğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ayrıca sarımsaklı yoğurtlu yenmiyor domates sosu ve fesleğenle süslerseniz müthiş olur. Tabi bu bir zorunluluk değil. Ama ravioli yemek istiyorsanız domates sosu, fesleğen ve üzerine kaşar rendelerseniz ancak o zaman tadına varabilirsiniz. Bu arada tarifi yayınladıktan sonra sayfalarda gezerken Dünya Mutfakları Etkinliğini'nin sahibi tubaninpenceresinden görünce katılayım dedim biraz erken oldu ama yapmışken benim de çorbada tuzum olsun istedim :))) İşte tarifi...

Malzemeler; (2 kişilik)
2 su bardağı un
2 yumurta
4 yemek kaşığı ılık su
tuz

İç malzeme;
150 gr kıyma
1 büyük soğan
karabiber, tuz

Sos;
2 domates
Arzuya göre fesleğen
Kaşar peyniri

Yapılışı;
Unu temiz bir zemine döküp ortasını açıp yumurta tuz ve suyu koyup yavaş yavaş yoğuralım. Yoğurması biraz zor olabilir çünkü sert bir hamur oluyor. Hamurun sertliğinden dolayı içine su ilave etmeyin. Tam olarak yoğurduktan sonra 40 dk kadar hamuru dinlendirelim. Dinlendirdikten sonra 6 parçaya bölüp oklava yardımıyla açalım. Açtığımız yufkalar kalın olmamalı. Yemek tabağı büyüklüğünde açılıyor en fazla. Hepsini açtıktan sonra yine yarım saat kadar yufkaları kurumaya bırakalım. Diğer tarafta soğanı rendeleyip kıymayla karıştırdıktan sonra karabiber ve tuzla tatlandıralım. Hafif kurumuş olan yufkayı yarım ay kısmına tatlı kaşığı yardımıyla bir kaç sıra aralıklarla kıymadan koyup aralarını suyla ıslatalım. Diğer kalan yarım kısmıda üzerine kapatalım (Yufka D şeklinde olacak) elimizle kıymalı kısımları belirginleştirdikten sonra rulet veya bıçakla kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde arkalı önlü fırınlayalım. İsteğiniz zaman bir miktar kaynar suyun içine atıp haşlayalım. Sos içinde domates ve fesleğini bir miktar yağda pişirdikten sonra üzerine döküp kaşar peyniri rendeleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...