16 Temmuz 2008 Çarşamba

ANTEP FISTIKLI EDİRNE KURABİYESİ

Merhaba Arkadaşlar...
Bayağıdır bloğumla ilgilenemiyorum. Artık hamileliğimde 7. ayın içerisinde olduğum için ve bir de üzerine sıcaklar eklendiği için elimi ayağımı pek kaldıramıyorum dersem yalan olmaz. Gün içerisinde işe gitmek ve ufak tefek ev işleriyle uğraşmaktan başka pek bişey yapamıyorum. Şu aralar hafta sonları en çok minik oğlum rüzgar için yaptığım alışverişler bana zevk veriyor. Umarım sağlıklı ve sıhhatli bir biçimde kucağıma alırım. Ben ve minik rüzgar için bol bol dua edin canlarım :) ...

Bu tarifi sevgili serinmavi de görmüştüm. Ne zamandır böyle bi tarif arıyordum. Yaptıktan sonra artık bu kurabiye benim favori listemin başında yer aldı. Ben badem yerine içine ikinci yapışımda antep fıstığı koydum. Böyle de çok güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim.

Malzemeler;
3 su bardağı un
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay bardağı iri kıyılmış antep fıstığı
Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri ve toz antep fıstığı

Yapılışı;
2 su bardağı unu derin bir kaba koyuyoruz. Kalan 1 su bardağı unu da yağ koymadan teflon bir tava içinde hafif sarı renk alana kadar kavurup kaptaki una ekliyoruz. Sırasıyla tereyağını, antep fıstığını, kabartma tozunu ve pudra şekerini de ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine istediğimiz şekli vererek yerleştiriyoz. Bu kurabiyenin orjinali bademli ve ay şeklinde olanı. Ben ilk yapışımda öyle yapmıştım bu sefer böyle denemek istedim. Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri ve toz antep fıstığını harmanlamış olduğumuz bir tepsinin içinde teker teker kurabiyelerimizi bu karışıma buluyor ve kenara alıyoruz. Tüm işlemler bittikten ve kurabiyeler bu şekilde soğuduktan sonra tekrar üzerlerine pudra şekeri serpip servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

3 Temmuz 2008 Perşembe

ELMALI ÜZÜMLÜ KEK

Malzemeler;
3 yumurta
200 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı kuruüzüm
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
3 elma ve üzeri için istediğiniz kadar ceviz.

Yapılışı;
Önce yumurta ve şekeri rondoda iyice karıştırıp ardından margarini ekliyoruz sonra sırasıyla yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Malzemeyi derin hafif una bulanmış kuru üzümleri ekledikten sonra aldığı kadar un ekleyip yağlanmış kelepçeli kalıba döküyoruz. Elmaların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüyoruz. Ortasındaki çekirdekleri çıkarıp kekin üzerine saplayıp üzerlerini bıçak yardımıyla çiziyoruz. Son olarakta dövülmüş cevizi üzerine serpip önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirip servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

1 Temmuz 2008 Salı

ANADOLU KÖMBESİ

Mmmmmmmmmmm yaptıktan sonra kokusu misler gibi evi sardı. Harika bir tat. Misafir sofralarızı renklendirecek muhteşem bir alternatif. Mutlaka denemelisiniz. Büyük yuvarlak borcam için işte malzemeler...

Malzemeler;
Yarım paket yaş maya (42 gr'lık minik paketin yarısı)
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağından az sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç Malzeme;
150 gr kadar orta yağlı kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
Yarım demet maydonoz
tuz

Hamurun yan tarafları için;
1 yumurta
1 çay kaşığı yoğurt ve çöret otu

Yapılışı;
Öncelikle mayayı derin bir kaba alıyoruz. Ilık süt ve suyu ekleyip şekeri katıyoruz. Mayayı elimizle bu karışımın içinde eritiyoruz. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu da ekledikten sonra aldığı kadar unu da katıp yumuşak bir hamur elde edip hamuru mayalanmaya bırakıyoruz. Diğer tarafta soğanları rondodan çok minik kıyıyoruz. Domatesleri ve maydonozu da ekleyip rondoyu bir kez daha çalıştıralım bütün malzeme çok ince kıyılmış olacak. Kıymayı da bu karışımla buluşturup tuzla tatlandırıyoruz. Yağlanmış borcama mayalanmış olan hamuru elimizle ortadan başlayarak yayıyoruz. Her tarafa eşit dağılmış olmalı. Tepsinin yüksek tarafına hamuru taşırıyoruz.Kıymalı harcı çiğden hamurun üzerine yayıp yumurta ve yoğurttan oluşan karışımı kenarlarını sürüp çörek otuyla süsledikten sonra önceden ısılıtmış olan 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

16 Temmuz 2008 Çarşamba

ANTEP FISTIKLI EDİRNE KURABİYESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 00:47 36 yorum
Merhaba Arkadaşlar...
Bayağıdır bloğumla ilgilenemiyorum. Artık hamileliğimde 7. ayın içerisinde olduğum için ve bir de üzerine sıcaklar eklendiği için elimi ayağımı pek kaldıramıyorum dersem yalan olmaz. Gün içerisinde işe gitmek ve ufak tefek ev işleriyle uğraşmaktan başka pek bişey yapamıyorum. Şu aralar hafta sonları en çok minik oğlum rüzgar için yaptığım alışverişler bana zevk veriyor. Umarım sağlıklı ve sıhhatli bir biçimde kucağıma alırım. Ben ve minik rüzgar için bol bol dua edin canlarım :) ...

Bu tarifi sevgili serinmavi de görmüştüm. Ne zamandır böyle bi tarif arıyordum. Yaptıktan sonra artık bu kurabiye benim favori listemin başında yer aldı. Ben badem yerine içine ikinci yapışımda antep fıstığı koydum. Böyle de çok güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim.

Malzemeler;
3 su bardağı un
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay bardağı iri kıyılmış antep fıstığı
Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri ve toz antep fıstığı

Yapılışı;
2 su bardağı unu derin bir kaba koyuyoruz. Kalan 1 su bardağı unu da yağ koymadan teflon bir tava içinde hafif sarı renk alana kadar kavurup kaptaki una ekliyoruz. Sırasıyla tereyağını, antep fıstığını, kabartma tozunu ve pudra şekerini de ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine istediğimiz şekli vererek yerleştiriyoz. Bu kurabiyenin orjinali bademli ve ay şeklinde olanı. Ben ilk yapışımda öyle yapmıştım bu sefer böyle denemek istedim. Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri ve toz antep fıstığını harmanlamış olduğumuz bir tepsinin içinde teker teker kurabiyelerimizi bu karışıma buluyor ve kenara alıyoruz. Tüm işlemler bittikten ve kurabiyeler bu şekilde soğuduktan sonra tekrar üzerlerine pudra şekeri serpip servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

3 Temmuz 2008 Perşembe

ELMALI ÜZÜMLÜ KEK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:27 21 yorum
Malzemeler;
3 yumurta
200 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı kuruüzüm
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
3 elma ve üzeri için istediğiniz kadar ceviz.

Yapılışı;
Önce yumurta ve şekeri rondoda iyice karıştırıp ardından margarini ekliyoruz sonra sırasıyla yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Malzemeyi derin hafif una bulanmış kuru üzümleri ekledikten sonra aldığı kadar un ekleyip yağlanmış kelepçeli kalıba döküyoruz. Elmaların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüyoruz. Ortasındaki çekirdekleri çıkarıp kekin üzerine saplayıp üzerlerini bıçak yardımıyla çiziyoruz. Son olarakta dövülmüş cevizi üzerine serpip önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirip servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

1 Temmuz 2008 Salı

ANADOLU KÖMBESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:49 12 yorum
Mmmmmmmmmmm yaptıktan sonra kokusu misler gibi evi sardı. Harika bir tat. Misafir sofralarızı renklendirecek muhteşem bir alternatif. Mutlaka denemelisiniz. Büyük yuvarlak borcam için işte malzemeler...

Malzemeler;
Yarım paket yaş maya (42 gr'lık minik paketin yarısı)
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağından az sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç Malzeme;
150 gr kadar orta yağlı kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
Yarım demet maydonoz
tuz

Hamurun yan tarafları için;
1 yumurta
1 çay kaşığı yoğurt ve çöret otu

Yapılışı;
Öncelikle mayayı derin bir kaba alıyoruz. Ilık süt ve suyu ekleyip şekeri katıyoruz. Mayayı elimizle bu karışımın içinde eritiyoruz. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu da ekledikten sonra aldığı kadar unu da katıp yumuşak bir hamur elde edip hamuru mayalanmaya bırakıyoruz. Diğer tarafta soğanları rondodan çok minik kıyıyoruz. Domatesleri ve maydonozu da ekleyip rondoyu bir kez daha çalıştıralım bütün malzeme çok ince kıyılmış olacak. Kıymayı da bu karışımla buluşturup tuzla tatlandırıyoruz. Yağlanmış borcama mayalanmış olan hamuru elimizle ortadan başlayarak yayıyoruz. Her tarafa eşit dağılmış olmalı. Tepsinin yüksek tarafına hamuru taşırıyoruz.Kıymalı harcı çiğden hamurun üzerine yayıp yumurta ve yoğurttan oluşan karışımı kenarlarını sürüp çörek otuyla süsledikten sonra önceden ısılıtmış olan 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...