28 Şubat 2008 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Merhaba arkadaşlar,
Bu aralar fazla bloğuma giremiyorum. Malum mide bulantıları. Fazla yemek resimleri görmeye tahammül edemiyorum. Umarım en kısa zamanda bu sıkıntılar biter. Gerçekten insanı zorluyor. Hepinizi teker teker çok özledim. Beni yanlız bırakmayan tüm arkadaşlarıma da kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Zeytinyağlıları çok sevdiğim için ve bu aralar da hafif yemekler tercih ediyorum. Yer elması da güzel bir zeytinyağlı çeşidi. Yapmayanlar varsa mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler;
1 kilo yer elması
1 büyük kuru soğan
2 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 çay bardağından biraz daha az zeytinyağı
isterseniz dereotu ile süsleyebilirsiniz. Ben bu aralar dereotunu pek sevmiyorum :)

Yapılışı;
Yer elmalarını güzelce soyup limonlu suda bekletelim. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım. Havuçları da küp küp doğrayıp soğanla birlikte kavurmaya devam ederken yıkadığımız ve ikiye ya da üçe böldüğümüz yerelmalarını da ekleyip bir miktar daha kavuralım. Şeker, tuz ve limon suyunu da ekledikten sonra üzerini biraz geçecek kadar sıcak su koyduktan sonra pirinci de ekleyip pişmeye bırakalım. Soğuk olarak servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

bende çok seviyorum zeytinyaglı yer elmesını.çook lezzetli görünüyor.ellerine saglık canım sevgiler

nagehan dedi ki...

Selam canım,

Bu yer elmalı tarifi daha önce bir kez daha görmüştüm başka bir blogda gerçi çok merak ediyorum ama yapmaya fırsatım olmadı.Ellerine sağlık nefis görünüyor...
Umarım mide bulantıların biran önce geçer, ilaç falan alıyormusun? Bana postodoksin diye bir ilaç vermişti dr, mide bulantısı için iyi gelmişti, bilgin olsun...

Sevgiler
Nagehan

Disalce dedi ki...

canım seni anlıyorum....bende kızıma hamileyken çok bulanırdım.....mutfaklar kokar..ıyy....ama son aylarda rahatlarsın......

ellerine sağlık...nefis görünüyor....hiç yemedim ama merak ettim doğrusu...

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım..Selamlar....

Adsız dedi ki...

canımmm bu günler çarçabuk geçsin inşallah...biran evvel mutfağa geri dönünnnnnn....özledik siziii...

öpüldün...

bu arada yer elması nefissss

Adsız dedi ki...

canim merhaba ymegin nefis gözüküyor ellerine saglik afiyet seker olsun sevgiler sanong

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık..hiç denemedim ama tadı güzeldir mutlaka..sevgiler

28 Şubat 2008 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:11
Merhaba arkadaşlar,
Bu aralar fazla bloğuma giremiyorum. Malum mide bulantıları. Fazla yemek resimleri görmeye tahammül edemiyorum. Umarım en kısa zamanda bu sıkıntılar biter. Gerçekten insanı zorluyor. Hepinizi teker teker çok özledim. Beni yanlız bırakmayan tüm arkadaşlarıma da kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Zeytinyağlıları çok sevdiğim için ve bu aralar da hafif yemekler tercih ediyorum. Yer elması da güzel bir zeytinyağlı çeşidi. Yapmayanlar varsa mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler;
1 kilo yer elması
1 büyük kuru soğan
2 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 çay bardağından biraz daha az zeytinyağı
isterseniz dereotu ile süsleyebilirsiniz. Ben bu aralar dereotunu pek sevmiyorum :)

Yapılışı;
Yer elmalarını güzelce soyup limonlu suda bekletelim. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım. Havuçları da küp küp doğrayıp soğanla birlikte kavurmaya devam ederken yıkadığımız ve ikiye ya da üçe böldüğümüz yerelmalarını da ekleyip bir miktar daha kavuralım. Şeker, tuz ve limon suyunu da ekledikten sonra üzerini biraz geçecek kadar sıcak su koyduktan sonra pirinci de ekleyip pişmeye bırakalım. Soğuk olarak servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 yorum on "ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI"

EZGi :)) on 28 Şubat 2008 23:30 dedi ki...

bende çok seviyorum zeytinyaglı yer elmesını.çook lezzetli görünüyor.ellerine saglık canım sevgiler

nagehan on 28 Şubat 2008 23:58 dedi ki...

Selam canım,

Bu yer elmalı tarifi daha önce bir kez daha görmüştüm başka bir blogda gerçi çok merak ediyorum ama yapmaya fırsatım olmadı.Ellerine sağlık nefis görünüyor...
Umarım mide bulantıların biran önce geçer, ilaç falan alıyormusun? Bana postodoksin diye bir ilaç vermişti dr, mide bulantısı için iyi gelmişti, bilgin olsun...

Sevgiler
Nagehan

Disalce on 29 Şubat 2008 00:41 dedi ki...

canım seni anlıyorum....bende kızıma hamileyken çok bulanırdım.....mutfaklar kokar..ıyy....ama son aylarda rahatlarsın......

ellerine sağlık...nefis görünüyor....hiç yemedim ama merak ettim doğrusu...

serinmavi on 29 Şubat 2008 01:13 dedi ki...

Eline sağlık canım..Selamlar....

Adsız dedi ki...

canımmm bu günler çarçabuk geçsin inşallah...biran evvel mutfağa geri dönünnnnnn....özledik siziii...

öpüldün...

bu arada yer elması nefissss

Adsız dedi ki...

canim merhaba ymegin nefis gözüküyor ellerine saglik afiyet seker olsun sevgiler sanong

fatosun mutfagından... on 1 Mart 2008 00:31 dedi ki...

ellerine sağlık..hiç denemedim ama tadı güzeldir mutlaka..sevgiler