29 Ağustos 2007 Çarşamba

TAHİNLİ SARMA ÇÖREK


Çok severek yediğimiz yapımı hem çok kolay hemde çok lezziz ayrıca misafir sofralarınızda da eksik edemeyeceğiniz favori listenize ekleyebileceğiniz bir tarif. Tarifi bilmeyenler varsa bence hemen not alsın :)

Malzemeler;
250 gr margarin
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından az şeker
1 paket kabartma tozu
Yeterince un

İç malzeme için;
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı fındık
1 su bardağı şeker

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Susam

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp aldığı kadar da un ekleyip güzelce yoğuruyorup bir on dakika kadar dinlendiriyoruz. Diğer tarafta 1 su bardağı tahin ve şekeri dövülmüş fındıkla karıştalım. Dinlenmeye bıraktığımız hamuru ortadan ikiye bölüp ilk büyük bezeyi yuvarlak bir biçimde 2 cm kalınlığında büyükçe açıyoruz. Tahinli karışımın yarısını yuvarlağa iyice yayıp rulo şekli veriyoruz. Aynı işlemi diğer kalan parça içinde uyguluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine iki ruloyu yanyana koyup yumurta sarısı ve çok az sıvıyağdan hazırlamış olduğumuz sosu sürüp susamla süsleyerek 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

27 Ağustos 2007 Pazartesi

TERBİYELİ KUZU İNCİK





Malzemeler;

1 kilo kuzu incik
2 büyük patates
2 adet havuç
1 büyük soğan
1 tane yumurta sarısı
Yarım limon
1,5 yemek kaşığı un
Tane karabiber, defne yaprağı
Yemeği geçecek kadar su

Yapılışı;
Tencereye suyumuzun tamamını dökelim. Önce inciklerimizi yıkayıp suyun içinde pişirelim. Tam anlamıyla pişmeden içine dörde böldüğümüz soğanı, iri doğradığımız patates ve havucumuzu, top karabiber ve bir iki yaprak defne yaprağını da ekledikten sonra pişmeye bırakalım. Diğer tarafta 1 yumurta sarısını yarım limonu ve 1,5 yemek kaşığı unu etin suyundan bir parça alarak ezip tuzla tadlandırıp tencereye yavaşça dökelim. Bir taşım kaynattıktan sonra sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

23 Ağustos 2007 Perşembe

UN KURABİYESİ


Bu tarifi kekevi.com'dan alıp uyguladım. İçinde nişasta oluşu dikkatimi çekmişti. Sonuç ise harika mutlaka denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar...

Malzemeler;
250 gr margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağının yarısından az sıvı yağ
4 yemek kaşığı buğday nişastası
4 su bardağı un
1 paket vanilya
Süslemek için pudra şekeri ve bilimum süsler...

Yapılışı;
Oda sıcaklığına getirmiş olduğumuz tereyağını veya margarini elimizle iyice yoğurup pudra şekerini sıvıyağı, nişastayı unu vanilyayı da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurun tamamını elimizle kalın bir silindir haline getirip verev keserek yağlanmış tepsiye dizip hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra pudra şekeri ve istediğiniz süslemeyle servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

22 Ağustos 2007 Çarşamba

EZME PATATES SALATASI


Misafirlerim geldiğinde yaptığım hem pratik hemde diğer patates salatalarından daha renkli ve lezzetli olan başka bir çeşidi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaz günlerinde et yemeklerinin yanında garnitür olarakta kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Malzemeler;

3 adet büyük haşlanmış patates
1 büyük çekirdekleri alınmış domates
3 adet sivri biber
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu (arzuya göre bu seçeneği maydonozla da değiştirebilirsiniz)
İstenildiği ölçüde taze nane
3-4 tane zeytin
2 adet kornişon turşu
Yarım çaybardağı haşlanmış mısır
1 yemek kaşığı sulandırılmış salça
Pul biber, karabiber, Tuz

Yapılışı;

Haşlanmış patateslerimizi güzelce çatal veya ezici yardımıyla eziyoruz. Diğer tarafta çekirdekleri alınmış domatesleri, sivri biberi, taze soğanı, dereotunu, naneyi, zeytini ve kornişon turşuyu ince ince kıyıp harmanlıyoruz. Ben bu sefer zeytin ve mısır koymadım. Ama normalde koyuyorum. Çok güzel oluyor. Salçayı da bir miktar suyla ezip patatesin içine ekleyip iyice yoğuruyoruz ki özleşsin. Son olarakta kıydığımız bütün malzemeleri patatesle buluşturup limon ve zeytinyağıyla bir kez daha karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırıp soğuk olarak servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

29 Ağustos 2007 Çarşamba

TAHİNLİ SARMA ÇÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 07:32 0 yorum

Çok severek yediğimiz yapımı hem çok kolay hemde çok lezziz ayrıca misafir sofralarınızda da eksik edemeyeceğiniz favori listenize ekleyebileceğiniz bir tarif. Tarifi bilmeyenler varsa bence hemen not alsın :)

Malzemeler;
250 gr margarin
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından az şeker
1 paket kabartma tozu
Yeterince un

İç malzeme için;
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı fındık
1 su bardağı şeker

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Susam

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp aldığı kadar da un ekleyip güzelce yoğuruyorup bir on dakika kadar dinlendiriyoruz. Diğer tarafta 1 su bardağı tahin ve şekeri dövülmüş fındıkla karıştalım. Dinlenmeye bıraktığımız hamuru ortadan ikiye bölüp ilk büyük bezeyi yuvarlak bir biçimde 2 cm kalınlığında büyükçe açıyoruz. Tahinli karışımın yarısını yuvarlağa iyice yayıp rulo şekli veriyoruz. Aynı işlemi diğer kalan parça içinde uyguluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine iki ruloyu yanyana koyup yumurta sarısı ve çok az sıvıyağdan hazırlamış olduğumuz sosu sürüp susamla süsleyerek 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

27 Ağustos 2007 Pazartesi

TERBİYELİ KUZU İNCİK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 13:07 0 yorum




Malzemeler;

1 kilo kuzu incik
2 büyük patates
2 adet havuç
1 büyük soğan
1 tane yumurta sarısı
Yarım limon
1,5 yemek kaşığı un
Tane karabiber, defne yaprağı
Yemeği geçecek kadar su

Yapılışı;
Tencereye suyumuzun tamamını dökelim. Önce inciklerimizi yıkayıp suyun içinde pişirelim. Tam anlamıyla pişmeden içine dörde böldüğümüz soğanı, iri doğradığımız patates ve havucumuzu, top karabiber ve bir iki yaprak defne yaprağını da ekledikten sonra pişmeye bırakalım. Diğer tarafta 1 yumurta sarısını yarım limonu ve 1,5 yemek kaşığı unu etin suyundan bir parça alarak ezip tuzla tadlandırıp tencereye yavaşça dökelim. Bir taşım kaynattıktan sonra sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

23 Ağustos 2007 Perşembe

UN KURABİYESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:49 0 yorum

Bu tarifi kekevi.com'dan alıp uyguladım. İçinde nişasta oluşu dikkatimi çekmişti. Sonuç ise harika mutlaka denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar...

Malzemeler;
250 gr margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağının yarısından az sıvı yağ
4 yemek kaşığı buğday nişastası
4 su bardağı un
1 paket vanilya
Süslemek için pudra şekeri ve bilimum süsler...

Yapılışı;
Oda sıcaklığına getirmiş olduğumuz tereyağını veya margarini elimizle iyice yoğurup pudra şekerini sıvıyağı, nişastayı unu vanilyayı da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurun tamamını elimizle kalın bir silindir haline getirip verev keserek yağlanmış tepsiye dizip hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra pudra şekeri ve istediğiniz süslemeyle servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

22 Ağustos 2007 Çarşamba

EZME PATATES SALATASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 07:19 0 yorum

Misafirlerim geldiğinde yaptığım hem pratik hemde diğer patates salatalarından daha renkli ve lezzetli olan başka bir çeşidi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaz günlerinde et yemeklerinin yanında garnitür olarakta kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Malzemeler;

3 adet büyük haşlanmış patates
1 büyük çekirdekleri alınmış domates
3 adet sivri biber
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu (arzuya göre bu seçeneği maydonozla da değiştirebilirsiniz)
İstenildiği ölçüde taze nane
3-4 tane zeytin
2 adet kornişon turşu
Yarım çaybardağı haşlanmış mısır
1 yemek kaşığı sulandırılmış salça
Pul biber, karabiber, Tuz

Yapılışı;

Haşlanmış patateslerimizi güzelce çatal veya ezici yardımıyla eziyoruz. Diğer tarafta çekirdekleri alınmış domatesleri, sivri biberi, taze soğanı, dereotunu, naneyi, zeytini ve kornişon turşuyu ince ince kıyıp harmanlıyoruz. Ben bu sefer zeytin ve mısır koymadım. Ama normalde koyuyorum. Çok güzel oluyor. Salçayı da bir miktar suyla ezip patatesin içine ekleyip iyice yoğuruyoruz ki özleşsin. Son olarakta kıydığımız bütün malzemeleri patatesle buluşturup limon ve zeytinyağıyla bir kez daha karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırıp soğuk olarak servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...