1-Tüm hamur malzemelerini sırayla derin bir cam kap içine alıp yavaş yavaş yoğuruyoruz. Yağlı bir hamur olduğu için güzel kıvamı var. Sonuca çabuk ulaşılıyor. Yoğurduğumuz hamuru tarifin orjinalinde bir gün buzdolabında bekletmemiz gerektiği yazıyor. O kadar bekleyecek sabrım olmadığı için ben iki saat kadar dayanabildim :)
2-Diğer tarafta dolmalık fıstığı yağın içerisinde hafif pembeleştiriyoruz. Soğanı küp küp doğrayıp karışıma ekliyoruz. Ardından kıymayı ve tuzu da katıp kavururken kuş üzümü ve karabiberle tatlandırıp soğumak üzere altını kapatıyoruz.
3- Beklettiğimiz hamuru sekiz eşit parçaya bölüyoruz. Unlanmış olan zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açıp, boylamasına iki eşit parçaya bölüyoruz. Yandaki şekilsiz kısımları bıçak yardımıyla kesip uzunlamasına şerit haline getiriyoruz. Bu şeritleri de yine ortadan ikiye kesiyoruz.
4- İkiye kesmiş olduğumuz şeritlerin her birinin uç kısmına kıymalı harçtan koyup minik rulolar elde ediyoruz. Hamur bitene kadar aynı işlemi devam ettiriyoruz.
5- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otuyla süslediğimiz rulolarımızı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz...
Afiyet Bal Şeker Olsun...
14 yorum:
Ellerinize sağlık. Süper güzel görünüyor.
Saygılar.
özlemcim gerçekten çok güzeller tam atıştırmalık olmuşlar ellerine sağlık canım sevgiler
Ozlemim nefis gorunuyor borek mutlaka deneyecegim arada kendimi simartabilirim degilmi rejim cok iyi gidiyorr:)))
ellerine saglik canim benim her zaman harikasin:)
Herkese çok teşekkür ederim.
Özgül abla arada bir yemekten bişeycik olmaz. Sen her halinle güzelsin :)
harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.kıymalı yeniyorum ama patateslide güzel olur diye düşündüm.sevgiler.
Ellerinize sağlık. Miss gibi mahlep kokusu geldi buralara kadar.
Ellerinize sağlık. Miss gibi mahlep kokusu geldi buralara kadar.
Sevgili Özlem, bilgisayarın ekranından hemen alasım geldi o kadar canlı duruyorlar yani..ellerine sağlık canım sunumlarıda böyle daha şirin olur. Görüşmek üzere sevgiyle kal.
Sevda'cığım kıymalı yemiyorsan yapacak bişey yok tabi. Hamur güzel bir hamur her türlü içle güzel sonuç alırsın bence.
Serap'cığım ve Şükran Hanım'cığım teşekkür ederim her ikinize de :)
hazır yufka kullanan biri olarak, açma yufkaya şapka çıkarırım ellerine sağlık canım nefis gözüküyorlar
merhaba çok güzel gözüküyorlar ellerine sağlık
eline sağlık canım çok nefis :)
mmmmm ellerine sağlık canım harika görünüyor.sevgiler..
Çok etkileyici olmuş fotoğraf birde kıymalı ehrşeyi çok severim:)
tokum ama olsaydı 1 tane de olsa yerdim:)
Yorum Gönder