25 Ağustos 2008 Pazartesi

BADEM TATLISI

Ramazan artık yaklaşıyor. Mutlaka sofralarda tatlı istenir. Gerçi bu ramazan biraz sıcaklara denk geldi ama yine de sofralarda çeşitlilik mutlaka aranacak. Bende sizlere tatlı için bir seçenek sunmak istedim. Bu tatlıyı çok severim. Yapımı da oldukça kolay. Yapanlara kolay gelsin yiyenlere Afiyet Bal Şeker Olsun...

Malzemeler;
2,5 su bardağı un
100 gr pudra şekeri
2 yumurta
1 yumurta sarısı da ayrıca üzerine sürülecek
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı toz badem
125 gr tereyağı
Bir tutam tuz

Şerbet;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kaşığı limon suyu

Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki teryağını ve pudra şekerini elimizle karıştırarak krema haline getirelim. Sırasıyla hamur malzemelerinin hepsini birleştirelim. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Yağlanmış tepsiye yuvarlak şekiller vererek dizdikten sonra bir yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp çatalla çizelim. 180 derecelik fırında pişirdikten sonra. Diğer tarafta kaynatıp soğuttuğumuz şerbeti fırından çıkan tatlımızın üzerine döküp çekmesini bekledikten sonra afiyetle yiyelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Ağustos 2008 Pazartesi

BADEM TATLISI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:21 15 yorum
Ramazan artık yaklaşıyor. Mutlaka sofralarda tatlı istenir. Gerçi bu ramazan biraz sıcaklara denk geldi ama yine de sofralarda çeşitlilik mutlaka aranacak. Bende sizlere tatlı için bir seçenek sunmak istedim. Bu tatlıyı çok severim. Yapımı da oldukça kolay. Yapanlara kolay gelsin yiyenlere Afiyet Bal Şeker Olsun...

Malzemeler;
2,5 su bardağı un
100 gr pudra şekeri
2 yumurta
1 yumurta sarısı da ayrıca üzerine sürülecek
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı toz badem
125 gr tereyağı
Bir tutam tuz

Şerbet;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kaşığı limon suyu

Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki teryağını ve pudra şekerini elimizle karıştırarak krema haline getirelim. Sırasıyla hamur malzemelerinin hepsini birleştirelim. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Yağlanmış tepsiye yuvarlak şekiller vererek dizdikten sonra bir yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp çatalla çizelim. 180 derecelik fırında pişirdikten sonra. Diğer tarafta kaynatıp soğuttuğumuz şerbeti fırından çıkan tatlımızın üzerine döküp çekmesini bekledikten sonra afiyetle yiyelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...