
Malzemeler;
3 adet bostan patlıcanı
200 gr kıyma
3 adet domates
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
10-12 dal maydonoz
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Yapılışı;
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra ocağın üzerinde közlemeye bırakıyoruz. Közlenen patlıcanları sıcakken saplarından tutup bıçak yardımıyla kabuklarını soyup minik küpler halinde bıçakla doğrayıp yayvan bir tabağa alıyoruz. Rendelenmiş sarımsaklarla yoğurdu karıştırıp patlıcanların üzerine yayıyoruz. Diğer tarafta bir miktar sıvıyağ içinde küp küp doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ederken rendelenmiş domatesleri, salçayı ekleyip bir taşım pişirdikten sonra doğradımız maydonozlarıda ekledikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp altını kapatıyoruz. Kıymalı harcımız hafif ılıklaştıktan sonra yoğurdun üzerine yayıp dilerseniz közlenmiş olan biber le süsleyip servise sunabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...