
Bu böreği çok severek tüketiyoruz. Gerçekten pamuk gibi oluyor. Bazen bu börekten yapıp pişirdiğimde buzdolabı poşetine koyduktan sonra pişmiş halde derin dondurucuya koyuyorum. Misafir gelince hemen çıkartıp fırına tekrar verdiğinizde ilk pişmiş halinden daha gevrek ve taze oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler;
3 adet yufka
4 büyük boy patates
İstediğiniz miktarda beyaz ve kaşar peyniri (ikisindende mutlaka koyun çok lezzetli oluyor)
3 yumurta
150 gr tereyağı
1 su bardağı süt
Maydonoz
Tuz, karabiber
Üzeri için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve çörekotu
Yapılışı;
Patetesleri iyice haşlayıp ezici yardımıyla ezelim. 3 yumurtadan birisini ayıralım. Tereyağını eritip ezilmiş patateslerimizle karıştırdıktan sonra süt ve kalan tüm malzemeyi birbirine katalım. Düz bir zemine birinci yufkayı serip patatesli karışımdan içinin tamamına yayalım. İkinci yufkayı üzerine serip aynı işlemi yufkalar bitene kadar yapalım. Rulo şekli verdikten sonra dolapta 2 saat kadar bekletelim. Dolaptan çıkardığımız rulo böreği iki parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine 1 kaşık yoğurt, 1 yumurta ve az miktarda zeytinyağından oluşan sostan sürüp çörek otuyla süsledikten sonra fırına verelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...