
Yaz sıcaklarında tüketebileceğimiz hafif lezzetlerden biri. Genelde patlıcanı kızartılmış biçimde yemeklerle bütünleştiririz fakat zeytinyağlı çeşidinde böyle bir uyguluma yok. Bu nedenle oldukça hafif oluyor. Bazen bir hafta boyunca sadece zeytinyağlı veya sadece sebze yemeği yapıyorum. Sebze yemeklerinin hiçbirine de et koymuyorum. Bir nevi detoks oluyor bizim için :))) zaman zaman vücudun meyve ve sebze ile dinlendirilmesi ve arındırılması gerektiğini düşünüyorum. Sizler de deneyin inanın çok rahatlayacaksınız. Bu arada tarife geçmeden önce facebookta kurmuş olduğum yemekçi blogspotçular grubuna eğer facebookta kayıtlı üyeyseniz sizlerde katılın. Blogspot ailesinin gücünü orada da gösterelim :)

Malzemeler;
3 büyük boy patlıcan
3 orta boy domates
5 diş sarımsak
1 adet soğan
3 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
maydonoz
Yarım çay bardağı halis zeytinyağı
Yapılışı;
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğradıktan sonra yıkayıp tuzlu suda 10 dk kadar bekletiyoruz . Tencerenin içine soğanı, kabuklarını soyduğumuz domatesleri, ister minik minik doğradığınız veya bütün olarak koyduğunuz sarımsakları, patlıcanları, kesme şekeri ve tuzu güzelce harmanlayıp, zeytinyağını da üzerine gezdirdikten sonra hiç su koymadan pişmeye bırakıyoruz. Pişerken arada bir kontrol edelim eğer suyu az gelmişse bir miktar sıcak su ilavesi yapabiliriz. Yemeğimiz piştikten sonrada borcama alıp soğuduktan sonra üzerini maydonozla süsleyip soğuk servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...