20 Ocak 2009 Salı

MANTARLI TAVUK GÜVEÇ


Bu lezzetin tadına doyamıyorum. Misafirlerinize ve özenli sofralarınızı süsleyecek güzel bir alternatif yapanlara kolay gelsin yiyenlere afiyet olsun...

Malzemeler;
2 adet tavuk göğsü
Yarım kilo mantar
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Üzeri için istenilen ölçüde kaşar peyniri

Yapılışı;
Öncelikle mantarlarımızı soyduktan sonra limonlu suda bir süre bekletiyoruz (kararmaması için) Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp kısık ateşte hafif karamelize oluncaya kadar kavurduktan sonra iyice yıkanmış ve doğranmış olan mantarlarla birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Suyunu salan mantarlar yine suyunu çekinceye kadar yüksek ateşte kavurduktan sonra tuzla tatlandırıp altını kapatıyoruz. Göğüs etini kuşbaşı şeklinde doğrayıp iri iri doğranmış sivri biberlerle birlikte kızgın yağda soteleyerek kavuruyoruz pişmeye yakın kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip biri iki kez karıştırdıktan sonra mantarlı karışımla karıştırıp minik güveçlere paylaştırıyoruz. Üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip sıcak servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

20 Ocak 2009 Salı

MANTARLI TAVUK GÜVEÇ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:12 9 yorum

Bu lezzetin tadına doyamıyorum. Misafirlerinize ve özenli sofralarınızı süsleyecek güzel bir alternatif yapanlara kolay gelsin yiyenlere afiyet olsun...

Malzemeler;
2 adet tavuk göğsü
Yarım kilo mantar
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Üzeri için istenilen ölçüde kaşar peyniri

Yapılışı;
Öncelikle mantarlarımızı soyduktan sonra limonlu suda bir süre bekletiyoruz (kararmaması için) Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp kısık ateşte hafif karamelize oluncaya kadar kavurduktan sonra iyice yıkanmış ve doğranmış olan mantarlarla birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Suyunu salan mantarlar yine suyunu çekinceye kadar yüksek ateşte kavurduktan sonra tuzla tatlandırıp altını kapatıyoruz. Göğüs etini kuşbaşı şeklinde doğrayıp iri iri doğranmış sivri biberlerle birlikte kızgın yağda soteleyerek kavuruyoruz pişmeye yakın kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip biri iki kez karıştırdıktan sonra mantarlı karışımla karıştırıp minik güveçlere paylaştırıyoruz. Üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip sıcak servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...