2 Mart 2007 Cuma

BİTTER ÇİKOLATALI HALKA PASTA


Öncelikle sayfamı beğendiğiniz ve yorumlarınızla beni yanlız bırakmadığınız için sizlere çok ama çok teşekkür ederim. Tüm arkadaşlarımı canı gönülden sevgiler gönderiyorum. Gün geçtikçe sayfamda daha farklı değişikliklerle sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim...
Bu tarifimde yapımı çok kolay yemesi ise olay bir pasta türü :))

Kek İçin Malzemeler;
3 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un

Üzeri için
1 paket bitter çikolata
1 kahve fincanı süt
isterseniz damla çikolata ya da muzla süsleyebilirsiniz
En üstünede fındık

Keki ıslatmak için;
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı;
Önce keki yapalım yumurta ve şekeri iyice mikserde çırpıp krema haline getirelim arkasından unu da ekleyip yağlanmış ufak kek kalıbında 170 derecede yaklaşık 40 dk kadar pişirelim
Diğer tarafta keki ıslatmak için 1 su bardağı su ve 1 su bardağı toz şekeri kaynatıp sıcakken fırından çıkan kekin üzerine dökelim. Tencereye koymuş olduğumuz sıcaksuyun üzerine ısıya dayanıklı bir kap koyalım bitter çikolatayı ve 1 kahve fincanı sütü ekleyip birlikte erimesini sağlayalım. Muzları dilimleyip kekin üzerine dizip eriyen çikolayı üzerine gezdirelim. Fındıkla süsleyelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 Mart 2007 Cuma

BİTTER ÇİKOLATALI HALKA PASTA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:11 0 yorum

Öncelikle sayfamı beğendiğiniz ve yorumlarınızla beni yanlız bırakmadığınız için sizlere çok ama çok teşekkür ederim. Tüm arkadaşlarımı canı gönülden sevgiler gönderiyorum. Gün geçtikçe sayfamda daha farklı değişikliklerle sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim...
Bu tarifimde yapımı çok kolay yemesi ise olay bir pasta türü :))

Kek İçin Malzemeler;
3 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un

Üzeri için
1 paket bitter çikolata
1 kahve fincanı süt
isterseniz damla çikolata ya da muzla süsleyebilirsiniz
En üstünede fındık

Keki ıslatmak için;
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı;
Önce keki yapalım yumurta ve şekeri iyice mikserde çırpıp krema haline getirelim arkasından unu da ekleyip yağlanmış ufak kek kalıbında 170 derecede yaklaşık 40 dk kadar pişirelim
Diğer tarafta keki ıslatmak için 1 su bardağı su ve 1 su bardağı toz şekeri kaynatıp sıcakken fırından çıkan kekin üzerine dökelim. Tencereye koymuş olduğumuz sıcaksuyun üzerine ısıya dayanıklı bir kap koyalım bitter çikolatayı ve 1 kahve fincanı sütü ekleyip birlikte erimesini sağlayalım. Muzları dilimleyip kekin üzerine dizip eriyen çikolayı üzerine gezdirelim. Fındıkla süsleyelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...