
Bu böreği de yarın babama getireyim dedim. Az yağlı bol sebzeli olsun istedim. İçinde ıspanak, patates, pırasa ve beyaz peynir mevcut. İşte tarifi...
Malzemeler;
Yarım kilo ıspanak
4 adet pırasa
1 büyük boy patates
100 gr kadar beyaz peynir
1 kilo yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
Yapılışı;
Öncelikle pırasaları çok ince bir biçimde kıyalım. İnce halkalar halinde olacak. Kavrulduktan sonra doğradığımız ıspanakları da ekleyip kavurmaya devam edelim. Ardında rendelediğimiz patatesi de ekleyip bir miktar daha kavurduktan sonra beyaz peyniri katıp iyice karıştırıp çok az tuz ve karabiberle tatlandırıp soğumaya bırakalım. Diğer tarafta iki yufkayı üst üste dizip ortadan dörde bölelim iki ügenin arasına yoğurt, süt, sıvıyağ ve yumurtadan oluşan sosu sürüp iç harcı yaydıktan sonra gül şekli verelim hepsini bu şekilde yaptıktan sonra kalan sosu da üzerine döküp çörek otuyla süsledikten sonra 200 derecede pişirip ılık servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...