15 Aralık 2008 Pazartesi

KAVRULMUŞ FINDIKLI UN HELVASI

Herkese merhabalar.
Artık tarif ekleme aralığım iyice uzadı. Bu durumdan oldukça muzdaribim. Hele ki sizleri ziyaret edememek daha da can sıkıcı bir durum ama miniğimden dolayı beni mazur görün. Yeğeninizi büyütüyorum kolay değil :) Biraz önce canım acayip un helvası istedi. Koştum mutfağa miniği hazır annem ayağında sallarken yapıpta yiyelim dedim. Eee sizlerle de paylaşmadan olmazdı. Hemen fotoğrafını çekip koydum bloğuma yapması da artık size düşüyor canlarım :)

Malzemeler;
2 su bardağı un
125 gr tereyağ
1 çay bardağı kavrulmuş dövülmüş fındık
1 çay kaşığı vanilya

Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapılışı;
Yağı ve unu tencereye koyup kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım. Diğer tarafta şerbetimizde kayanaya dursun. Pembeleşen una vanilyayı da ekledikten sonra şerbeti katıyoruz hızlı hızlı karıştırıp topaklanmasını engelliyoruz. Helva kendini topladıktan sonra fındıkları da ekleyip demlenmeye bırakıyoruz. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

15 Aralık 2008 Pazartesi

KAVRULMUŞ FINDIKLI UN HELVASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 06:07 10 yorum
Herkese merhabalar.
Artık tarif ekleme aralığım iyice uzadı. Bu durumdan oldukça muzdaribim. Hele ki sizleri ziyaret edememek daha da can sıkıcı bir durum ama miniğimden dolayı beni mazur görün. Yeğeninizi büyütüyorum kolay değil :) Biraz önce canım acayip un helvası istedi. Koştum mutfağa miniği hazır annem ayağında sallarken yapıpta yiyelim dedim. Eee sizlerle de paylaşmadan olmazdı. Hemen fotoğrafını çekip koydum bloğuma yapması da artık size düşüyor canlarım :)

Malzemeler;
2 su bardağı un
125 gr tereyağ
1 çay bardağı kavrulmuş dövülmüş fındık
1 çay kaşığı vanilya

Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapılışı;
Yağı ve unu tencereye koyup kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım. Diğer tarafta şerbetimizde kayanaya dursun. Pembeleşen una vanilyayı da ekledikten sonra şerbeti katıyoruz hızlı hızlı karıştırıp topaklanmasını engelliyoruz. Helva kendini topladıktan sonra fındıkları da ekleyip demlenmeye bırakıyoruz. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...