Öncelikle herkesin beraat kandili mübarek olsun. Hepimizin duaları kabul olur inşallah. Uzun zamandır böyle bir tarif arıyordum. Nihayet buldum. Tarifi sevgili arkadaşım ebrudan aldım. Kayınvalidesi urlada oturuyor. Orda sık sık yapılan bir kalburabastı tarifiymiş. Malzeme çeşidi de oldukça az. Ağızda dağılıyor gerçekten nefisss. Hem ramazan için hemde bayram için deneyebileceğiniz muhteşem lezzette bir tatlı.
Malzemeler; 2 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında bir hamur olacak) İçine dilediğiniz miktarda koyacağınız parçalanmış ceviz
Şerbet; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su
Yapılışı; Ceviz haricinde bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturalım. Elimizle yuvarlak açıp ordasına ceviz parçacıkları koyduktan sonra oval bir köfte şekli verip bir süzgeç veya kevgir yardımıyla üzerine bastırıp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirelim. Diğer tarafta kaynayan şerbeti ılınmak üzere bir kenara almış olmamız gerekiyor. Her ikiside ılıkken şerbeti tatlının üzerine döküyoruz. Şerbetini çeken tatlımızı servise sunabilirsiniz.
Öncelikle herkesin beraat kandili mübarek olsun. Hepimizin duaları kabul olur inşallah. Uzun zamandır böyle bir tarif arıyordum. Nihayet buldum. Tarifi sevgili arkadaşım ebrudan aldım. Kayınvalidesi urlada oturuyor. Orda sık sık yapılan bir kalburabastı tarifiymiş. Malzeme çeşidi de oldukça az. Ağızda dağılıyor gerçekten nefisss. Hem ramazan için hemde bayram için deneyebileceğiniz muhteşem lezzette bir tatlı.
Malzemeler; 2 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında bir hamur olacak) İçine dilediğiniz miktarda koyacağınız parçalanmış ceviz
Şerbet; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su
Yapılışı; Ceviz haricinde bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturalım. Elimizle yuvarlak açıp ordasına ceviz parçacıkları koyduktan sonra oval bir köfte şekli verip bir süzgeç veya kevgir yardımıyla üzerine bastırıp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirelim. Diğer tarafta kaynayan şerbeti ılınmak üzere bir kenara almış olmamız gerekiyor. Her ikiside ılıkken şerbeti tatlının üzerine döküyoruz. Şerbetini çeken tatlımızı servise sunabilirsiniz.
Bu serüven 2005'te blogcu da başladı... Şimdi ise 2007'den beri blogger dayım... Benim için oğlum Rüzgar doğana kadar bir tutkuydu mutfakta olmak... 2008 de dünyaya gelen minik afacan dan sonra artık kısa aralıklarla geribildiğim terapi merkezi... Sayfamı ziyaret ettiğiniz için çok sizlere teşekkür ediyorum.Sorularınız için mutfaktayimm@hotmail.com adresimden bana ulaşabilirsiniz.Ayrıca butik pasta, cupcake ve kurabiye tariflerime de kurabiyegezegeni.com adresimden ulaşabilirsiniz. Güzel paylaşımlar da bir arada olmak üzere...