
Malzemeler;
1 kilo kuzu incik
2 büyük patates
2 adet havuç
1 büyük soğan
1 tane yumurta sarısı
Yarım limon
1,5 yemek kaşığı un
Tane karabiber, defne yaprağı
Yemeği geçecek kadar su
Yapılışı;
Tencereye suyumuzun tamamını dökelim. Önce inciklerimizi yıkayıp suyun içinde pişirelim. Tam anlamıyla pişmeden içine dörde böldüğümüz soğanı, iri doğradığımız patates ve havucumuzu, top karabiber ve bir iki yaprak defne yaprağını da ekledikten sonra pişmeye bırakalım. Diğer tarafta 1 yumurta sarısını yarım limonu ve 1,5 yemek kaşığı unu etin suyundan bir parça alarak ezip tuzla tadlandırıp tencereye yavaşça dökelim. Bir taşım kaynattıktan sonra sıcak olarak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
1 kilo kuzu incik
2 büyük patates
2 adet havuç
1 büyük soğan
1 tane yumurta sarısı
Yarım limon
1,5 yemek kaşığı un
Tane karabiber, defne yaprağı
Yemeği geçecek kadar su
Yapılışı;
Tencereye suyumuzun tamamını dökelim. Önce inciklerimizi yıkayıp suyun içinde pişirelim. Tam anlamıyla pişmeden içine dörde böldüğümüz soğanı, iri doğradığımız patates ve havucumuzu, top karabiber ve bir iki yaprak defne yaprağını da ekledikten sonra pişmeye bırakalım. Diğer tarafta 1 yumurta sarısını yarım limonu ve 1,5 yemek kaşığı unu etin suyundan bir parça alarak ezip tuzla tadlandırıp tencereye yavaşça dökelim. Bir taşım kaynattıktan sonra sıcak olarak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...