12 Kasım 2007 Pazartesi

TENCERE PİZZASI

Bu pizzayı çok yaparım hem yapımı çok kolay hemde neredeyse dışarıda satılan pizzalara birebir yakın bir tad. Ayrıca ilginç tarafı bu hamurun 15-20 dk da tava veya tencere içinde nasıl bu kadar kıvamlı piştiği? Bu tarifi bloğumu kurduğum ilk aylarda yayınlamıştım ama her nedense bu tarifim silinmiş. Bende sizleri bu muhteşem lezzetin tarifinden mahrum bırakmak istemiyor tekrar yayınlıyorum. Yaptıktan sonra bir daha asla vazgeçemeyeceğiniz özel tariflerinizin arasına alacağınıza eminim deneyin asla ve asla pişman olmayacaksınız. Hadi kolay gelsin...


Malzemeler;
3 türk kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çimdik tüzu
1 çay kaşığı kabartma tozu

Üst Malzeme;
2 yemek kaşığı ketçap
1 adet domates
3 adet sivri biber
İstediğiniz kadar çekirdekleri çıkarılmış zeytin
sucuk, salam veya sosis
kekik ve kaşar peyniri

Yapılışı;
Hamur malzemesinin hepsini karıştırıp sulu bir hamur elde edelim. Hamur cıvık bir hamur olacak kesinlikle içine un ilavesi yapmayalım. Yağlamış olduğumuz tavanın içine elimizi de biraz sıvıyağ ile yağlayarak hamuru yayalım. Hamurun üzerini ketçap ile kaplayalım sonra sırasıyla çekirdekleri çıkarılmış domatesi, sivri biberi doğrayıp arzuya göre sucuk, salam veya sosis doğrayalım. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri de üzerine yayalım. Ardından bol kekik ve pul biber ekledikten sonra en üst kısma kaşar peynirini ister doğrayın isterseniz de rendeleyin. Kısık ateşte 15-20 dk ağzı kapalı bir biçimde ocakta pişirip sıcak servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

12 Kasım 2007 Pazartesi

TENCERE PİZZASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 13:39 0 yorum
Bu pizzayı çok yaparım hem yapımı çok kolay hemde neredeyse dışarıda satılan pizzalara birebir yakın bir tad. Ayrıca ilginç tarafı bu hamurun 15-20 dk da tava veya tencere içinde nasıl bu kadar kıvamlı piştiği? Bu tarifi bloğumu kurduğum ilk aylarda yayınlamıştım ama her nedense bu tarifim silinmiş. Bende sizleri bu muhteşem lezzetin tarifinden mahrum bırakmak istemiyor tekrar yayınlıyorum. Yaptıktan sonra bir daha asla vazgeçemeyeceğiniz özel tariflerinizin arasına alacağınıza eminim deneyin asla ve asla pişman olmayacaksınız. Hadi kolay gelsin...


Malzemeler;
3 türk kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çimdik tüzu
1 çay kaşığı kabartma tozu

Üst Malzeme;
2 yemek kaşığı ketçap
1 adet domates
3 adet sivri biber
İstediğiniz kadar çekirdekleri çıkarılmış zeytin
sucuk, salam veya sosis
kekik ve kaşar peyniri

Yapılışı;
Hamur malzemesinin hepsini karıştırıp sulu bir hamur elde edelim. Hamur cıvık bir hamur olacak kesinlikle içine un ilavesi yapmayalım. Yağlamış olduğumuz tavanın içine elimizi de biraz sıvıyağ ile yağlayarak hamuru yayalım. Hamurun üzerini ketçap ile kaplayalım sonra sırasıyla çekirdekleri çıkarılmış domatesi, sivri biberi doğrayıp arzuya göre sucuk, salam veya sosis doğrayalım. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri de üzerine yayalım. Ardından bol kekik ve pul biber ekledikten sonra en üst kısma kaşar peynirini ister doğrayın isterseniz de rendeleyin. Kısık ateşte 15-20 dk ağzı kapalı bir biçimde ocakta pişirip sıcak servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...