24 Nisan 2008 Perşembe

OTLU KAYGANA


Merhabalar arkadaşlar...
Bu aralar hem koşturmaca hemde yorgunluk derken birçoğunuza uğrayamıyorum. Kusura bakmayın beni mazur göreceğinize eminim :) Yeğeninizi büyütmekle meşgulüm. Pazartesi doktora gideceğiz. Artık bebiş 4,5 aylık oluyor umarım cinsiyetini artık gösterir. Yine söylüyorum Allahtan hayırlısı ikimizin de sağlıklı sıhhatli olması en büyük dileğimiz. Sizlerin de güzel dilekleri bebiş ve benim için çok değerli unutmayın. Benimle birlikte blog alemine bir minik daha katılacak inşallah ;) Teyzeleri miniği hep soruyor herkese tekrar teşekkür ediyorum hepinizin ellerinden öpüyomuş öyle söyle anne dedi bana ;)))
Eveeeeeeeeeeet yavaş yavaş gelsin kilolar diyorum arkadaşlar. Şu ana kadar ortalama 4-5 kilo kadar aldım. O minicik özlem gidip te yerine deniz anası gibi bişey gelecek diye ödüm kopuyor. Bu aralar yemekten ziyade dondurmaya sarmış durumdayım. Baklava gibi ağır tatlıları yemekten daha iyi gibi geliyor bana (tabi bunlar birer avuntu inanmayın siz bana :))
Gelelim yemeğimize...
Evde annemin getirmiş olduğu ebegümeci ve pazı vardı ne yapayım diye düşünürken bizim karadenizi yöresine ait olan kaygana aklıma geldi onu yaptım. Normalde içine tuzlu hamsi de konur ama ben bu sefer koymadım. Yapanlara ve yiyenlere afiyet bal şeker olsun...
Malzemeler;
1 demet pazı
1 demet ebegümeci
3 yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla un
1 çay bardağı mısırunu
Yarım demet taze soğan
Yarım demet taze nane
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı;
Otlarımızı güzelce yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Taze soğanı da doğrayıp içine ekledikten sonra bir miktar tuz dökerek elimizle hafif öldürene kadar yoğuralım. Derin bir kaseye alıp içine yumurtaları ve kalan bütün malzemeleri ekleyelim. Hafif sıvıyağ döktüğümüz tavaya tahta kaşık yardımıyla yayıp altını ve üstünü kızartalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

24 Nisan 2008 Perşembe

OTLU KAYGANA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:53 11 yorum

Merhabalar arkadaşlar...
Bu aralar hem koşturmaca hemde yorgunluk derken birçoğunuza uğrayamıyorum. Kusura bakmayın beni mazur göreceğinize eminim :) Yeğeninizi büyütmekle meşgulüm. Pazartesi doktora gideceğiz. Artık bebiş 4,5 aylık oluyor umarım cinsiyetini artık gösterir. Yine söylüyorum Allahtan hayırlısı ikimizin de sağlıklı sıhhatli olması en büyük dileğimiz. Sizlerin de güzel dilekleri bebiş ve benim için çok değerli unutmayın. Benimle birlikte blog alemine bir minik daha katılacak inşallah ;) Teyzeleri miniği hep soruyor herkese tekrar teşekkür ediyorum hepinizin ellerinden öpüyomuş öyle söyle anne dedi bana ;)))
Eveeeeeeeeeeet yavaş yavaş gelsin kilolar diyorum arkadaşlar. Şu ana kadar ortalama 4-5 kilo kadar aldım. O minicik özlem gidip te yerine deniz anası gibi bişey gelecek diye ödüm kopuyor. Bu aralar yemekten ziyade dondurmaya sarmış durumdayım. Baklava gibi ağır tatlıları yemekten daha iyi gibi geliyor bana (tabi bunlar birer avuntu inanmayın siz bana :))
Gelelim yemeğimize...
Evde annemin getirmiş olduğu ebegümeci ve pazı vardı ne yapayım diye düşünürken bizim karadenizi yöresine ait olan kaygana aklıma geldi onu yaptım. Normalde içine tuzlu hamsi de konur ama ben bu sefer koymadım. Yapanlara ve yiyenlere afiyet bal şeker olsun...
Malzemeler;
1 demet pazı
1 demet ebegümeci
3 yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla un
1 çay bardağı mısırunu
Yarım demet taze soğan
Yarım demet taze nane
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı;
Otlarımızı güzelce yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Taze soğanı da doğrayıp içine ekledikten sonra bir miktar tuz dökerek elimizle hafif öldürene kadar yoğuralım. Derin bir kaseye alıp içine yumurtaları ve kalan bütün malzemeleri ekleyelim. Hafif sıvıyağ döktüğümüz tavaya tahta kaşık yardımıyla yayıp altını ve üstünü kızartalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...