
Malzemeler;
4,5 su bardağı un
30gr kadar yaş maya
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
3 yumurta
İç malzeme;
200 gr kıyma
1 büyük soğan
tuz, karabiber
Yapılışı;
Mayayı ılık suyla birlikte iyice eritelim şeker ve sıvıyağı ekledikten sonra tuz ve unuda karıştırıp yumuşak bir hamur elde edip yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar ayırıp oklavayla uzun bir biçimde açalım. Diğer tarafta kıymayı ve rendelenmiş soğanı karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandıralım. Yanlız kavurmadan çiğden koymamız gerekiyor. Açtığımız ince pide hamurunun ortasına malzemeyi koyup kenarlarından kıvıralım. Pidelerin iç kısmına karıştırdımız 3 yumurtadan kaşık yardımıyla paylaştırıp önceden ısıtılmış fırında pişirip sıcak servise sunuyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...