
Malzemeler;
4 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanından bir parmak az su
1 silme çorba kaşığı tereyeğ
30 gr bira mayası
1 kahve kaşığı tuz
Kızartmak İçin;
1 su bardağı sıvı yağ
Şurubu İçin;
1,5 su bardağından bir parmak az toz şeker
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı limon
Yapılışı;
Öncelikle şerbet malzemelerinin hepsini karıştırıp kaynatıp soğumaya bırakalım. Dğer tarafta 4 kahve fincanı unun ortasını havuz gibi açalım. Ortasına 30 gr bira mayasını, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını, 1 kahve kaşığı tuz ve azar azar olmak üzere 2,5 kahve fincanından biraz az olan suyu içine katıp bulamaç haline getirelim. Bu hamuru sıcak bir yerde bir saat kadar mayalanmasını sağlayalım. Hamur kabarınca elimizle hamurdan fındık büyüklüğünde sıkrak kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartıp şurubun içine atalım. Sonra şerbetten çıkarıp servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...