İç Malzemesi:
İsteğe göre beyaz/ kaşar peyniri (miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
Salam/Sosis/Sucuk size kalmış hangisini kullanmak isterseniz
İki adet çarliston biber
İki adet domates
İstenildiği kadar zeytin
Yufkaları orjinal tarifinde ortadan önce dörde sonra sekize bölmüş sevgili Hatice fakat ben porsiyonları biraz büyük olsun istedim. O nedenle yufkaları dörde bölüp yaptım. Dörde böldüğümüz yufkaları sos malzemesiyle ıslatıyoruz. Yufkanın geniş kısmından sigara böreği sarar gibi boş olarak sarıyoruz. Uca gelmeden yufkanın ortasında bu işlerim bırakıp iki uç kısmını daire şekline getirerek kıvırıyoruz altta kalan parçayı da saksının tabanı olarak dip kısma sıkıştırıyoruz. Böylece kuş yuvalarımız çanak şeklini almış oluyor. Daha sonra iç kısmına önce peynir, şarküteri malzemelerinden (sucuk, salam, sosis artık hangisini tercih ederseniz. Zeytin, domates ve biberle süsleyip yufkanın kenar kısmına yumurta sarısı sürüyoruz. Çörek otu serpip 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Nefis bir börek oluyor.
Afiyet, bal, şeker olsun...
13 yorum:
aman da ne leziz yuvalar bunlar böyle.ellerine emeklerine sağlık sevgili arkadaşım...
Nefis görünüyor. Ellerinize saglik.
harika....ellerine sağlık...
harika....ellerine sağlık...
canııımmm bayıldım valla. yarın hemen denicem
ellerinize sağlık benimde sık yaptığım ve sevdiğim bir börektir
nefiss görünüyorlar! sunum harika! ellerine saglik canim, sicacik sevgilerimle.. mutlu kal.
hem kolay hem gösterişli hemde lezzetlibir börek bence..ellerinize sağlık afiyet bal şeker olsun
Mmmhhh bunlar çok iştah açıcı, uzansam da alsam, sabah sabah çayla nefis giderler, ellerine sağlık canım, sevgiler
bu tarifi bende denemiştim çok lezzetli oluyor
ellerine sağlık arkadaşım
bende havuz börek ismiyle yapıyorum bunu
ellerine sağlık çok güzeller canım
ismi gibi çok cici birşey olmuş.ellerinize sağlık.
Ellerinize sağlıkbisküviler harika bayıldım.Benim gibi bir kahveci için nefisler gerçekten sevgiler...
Yorum Gönder