*250 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*2 adet yumurtanın sarısı
*1 çay bardağı pudra şekeri,
*1 çay bardağı yoğurt,
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 çorba kaşığı limon suyu
*Aldığı kadar un ( Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde un eklemeyi bırakın)
İç malzemesi;
*1 su bardağı dövülmüş fındık ( piriç fındık denilen ufaklıkta olacak fazla ezilmesin)
*1 adet yumurta beyazı ( hafif çırpılmış)
*3 çorba kaşığı toz şeker
*2 çorba kaşığı kakao
Şerbet Malzemesi;
*3,5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı;
1.Öncelikle şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve 10 dakika kaynatıp, ılınması için bir kenara bırakın.
2.Hamur malzemelerini yoğurarak bir top haline getirin ve streç filme sararak buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.
3.İç malzemelerini ayrı bir kapta karıştırın.
4. Hamuru dolaptan çıkarın ve iki eşit parçaya bölün. Her bir parçayı hafif unlanmış tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açın ve iç malzemesini hamurların içine yayın.
5.Hamuruları uzun kenarından başlayarak fındıkları sararak, rulo şeklinde sarın.Ve bir parmak kalınlığında dilimleyin. Bu aşamada hamur yumuşak olduğundan rolu dilimlerinin şekli bozulabilir. Elinizle düzeltin ve hafifçe üstlerine bastırın.Dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
7.Fırından çıkrdığınız rulo dilimlerini 10 dakika dinlendirin ve ılınmış şerbeti üstlerine dökün. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz
11 yorum:
Bu lezzeti biliyorum Özlemciğim,gerçekten çok güzel oluyor.Ellerine sağlık.sevgiler...
enfes olmuş ellerine sağlık canım.
görüntü süper,elinize sağlık
Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.
ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR
SEVGİLER
Özlem Hanım özlemiştik doğrusu bu bombardıman herkesin hoşuna gidecek :))
bu ttalıyı kurabiye olarak bilirdim ben demek tatlısı da oluyormuş..
ellerinize sağlık..
hımmmmmmmmmmmmmm
sevgili arkadaşım bu ne leziz bir görüntü.bu nasıl bir tatlı.ellerine sağlık.gerçekten çok beğendimmm...
nefis olmuş
ellerine sağlık
Off!
Özlem'ciğim neler yapmışsın böyle.Maşallah bayılırım vallahi bu tatlıya.Ellerine sağlık tatlım..
Çok enfis oluyor!
biliyorum bende buna benzer birşey hata yıllar önce çok yapardım 2 senedir blog için yapmak istiyorum benim emektar lezzeti bir türlü kısmet olmadı.bu aralar kararlıyım bende yapacağım hele bu güzel elmalıları görünce daha bir özlediğimi hissettim canım çekti:))
ellerinize sağlık.
Yorum Gönder