23 Ocak 2010 Cumartesi
PORTAKALLI KITIR BİSKÜVİ
Şuan dışarıda lapa lapa karyağıyor. Şu durumda rüzgarımla birlikte dışarı çıkılmayacağına göre yapılacak tek şey birşeyler pişirmek :) Bu güzel bisküvileri güzel demlenmiş bir çay eşliğinde kar yağışını seyrederek tıkırdatabilirsiniz. Ben portakallı lezzetleri çok sevdiğim için bu bisküviyi tuttum. Mevsim itibariyle de uygun bir meyve. Şu GDO meselesi çıktı çıkalı zaten yediklerimize olduğundan daha da dikkat eder olduk. Özellikle rüzgar dolayısıyla daha da önem gösteriyoruz. Bisküvilere bile tedirgin yaklaşıyorum. Benim gibi artık bisküviyi de evde yapmaya karar verenler için güzel bir alternatif...
Malzemeler;
2 su bardağı un
1,5 su bardağı buğday nişastası
150 gr tereyağ
1 portakal rendesi
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Yapılışı;
Tüm malzemeyi iyice yoğurup 15 dk kadar denlendirdikten sonra elimizde yuvarlar şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bisküvileri disip çatalla hafif üzerlerine bastırıyoruz. 180 derecelik fırından hafif pembeleştikten sonra çıkarıyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
23 Ocak 2010 Cumartesi
PORTAKALLI KITIR BİSKÜVİ
Şuan dışarıda lapa lapa karyağıyor. Şu durumda rüzgarımla birlikte dışarı çıkılmayacağına göre yapılacak tek şey birşeyler pişirmek :) Bu güzel bisküvileri güzel demlenmiş bir çay eşliğinde kar yağışını seyrederek tıkırdatabilirsiniz. Ben portakallı lezzetleri çok sevdiğim için bu bisküviyi tuttum. Mevsim itibariyle de uygun bir meyve. Şu GDO meselesi çıktı çıkalı zaten yediklerimize olduğundan daha da dikkat eder olduk. Özellikle rüzgar dolayısıyla daha da önem gösteriyoruz. Bisküvilere bile tedirgin yaklaşıyorum. Benim gibi artık bisküviyi de evde yapmaya karar verenler için güzel bir alternatif...
Malzemeler;
2 su bardağı un
1,5 su bardağı buğday nişastası
150 gr tereyağ
1 portakal rendesi
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Yapılışı;
Tüm malzemeyi iyice yoğurup 15 dk kadar denlendirdikten sonra elimizde yuvarlar şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bisküvileri disip çatalla hafif üzerlerine bastırıyoruz. 180 derecelik fırından hafif pembeleştikten sonra çıkarıyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)