20 Ocak 2010 Çarşamba
BİTLİ KURABİYE :)
Hakikatten ismi itici olmasına rağmen tadının mükemmel ve sıradışı bir kurabiye olduğunu söyleyebilirim. Tarifi sevgili ninomutfakta arkadaşımdan aldım. Gerçekten lezziz bir kurbiş şiddetle tavsiye ederim. Yapanlara kolay gelsin yiyenlere afiyet bal şeker olsun...
Malzemeler;
1 paket margarin veya tereyağı
1 su bardağı susam
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı;
Öncelikle susam tavaya alınır. İçine hiç yağ koymadan kendi haliyle rengi dönene kadar kavrulur. Diğer tarafta tüm malzemeler birbiriyle karıştırılıp susam eklenir ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Hafif pembeleşene kadar pişirilip soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
20 Ocak 2010 Çarşamba
BİTLİ KURABİYE :)
Hakikatten ismi itici olmasına rağmen tadının mükemmel ve sıradışı bir kurabiye olduğunu söyleyebilirim. Tarifi sevgili ninomutfakta arkadaşımdan aldım. Gerçekten lezziz bir kurbiş şiddetle tavsiye ederim. Yapanlara kolay gelsin yiyenlere afiyet bal şeker olsun...
Malzemeler;
1 paket margarin veya tereyağı
1 su bardağı susam
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı;
Öncelikle susam tavaya alınır. İçine hiç yağ koymadan kendi haliyle rengi dönene kadar kavrulur. Diğer tarafta tüm malzemeler birbiriyle karıştırılıp susam eklenir ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Hafif pembeleşene kadar pişirilip soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)