1 Aralık 2010 Çarşamba

FINDIKLI RULO TATLI


Uzun zamandır bana sitem eden arkadaşlarıma alın size tarif diyorum :))) Bombardımana tutacağım sizi haberiniz olsun... Artık böle olacak inşallah... Tabi bu gazla gidersem :))) Bu tarifi ufukmutfakta arkadaşımdan aldım. Blogları gezerken gözüme ilişti bu tarif. Ne zamandır böyle bir tarif arıyordum. Görünce ertesi gün sabah hemen yaptım. Sonuç gayet güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim. Malzemeleri ve yapılışını orjinal tarifinden aynen aktarıyorumm arkadaşlar...




Hamuru için;

*250 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*2 adet yumurtanın sarısı
*1 çay bardağı pudra şekeri,
*1 çay bardağı yoğurt,
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 çorba kaşığı limon suyu
*Aldığı kadar un ( Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde un eklemeyi bırakın)

İç malzemesi;

*1 su bardağı dövülmüş fındık ( piriç fındık denilen ufaklıkta olacak fazla ezilmesin)
*1 adet yumurta beyazı ( hafif çırpılmış)
*3 çorba kaşığı toz şeker
*2 çorba kaşığı kakao

Şerbet Malzemesi;

*3,5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı;

1.Öncelikle şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve 10 dakika kaynatıp, ılınması için bir kenara bırakın.
2.Hamur malzemelerini yoğurarak bir top haline getirin ve streç filme sararak buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.
3.İç malzemelerini ayrı bir kapta karıştırın.
4. Hamuru dolaptan çıkarın ve iki eşit parçaya bölün. Her bir parçayı hafif unlanmış tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açın ve iç malzemesini hamurların içine yayın.
5.Hamuruları uzun kenarından başlayarak fındıkları sararak, rulo şeklinde sarın.Ve bir parmak kalınlığında dilimleyin. Bu aşamada hamur yumuşak olduğundan rolu dilimlerinin şekli bozulabilir. Elinizle düzeltin ve hafifçe üstlerine bastırın.Dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
6.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
7.Fırından çıkrdığınız rulo dilimlerini 10 dakika dinlendirin ve ılınmış şerbeti üstlerine dökün. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz

11 yorum:

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

Bu lezzeti biliyorum Özlemciğim,gerçekten çok güzel oluyor.Ellerine sağlık.sevgiler...

umutluhayat dedi ki...

enfes olmuş ellerine sağlık canım.

hanife dedi ki...

görüntü süper,elinize sağlık

Mahperi dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR
SEVGİLER

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

Özlem Hanım özlemiştik doğrusu bu bombardıman herkesin hoşuna gidecek :))
bu ttalıyı kurabiye olarak bilirdim ben demek tatlısı da oluyormuş..
ellerinize sağlık..

Kendimce dedi ki...

hımmmmmmmmmmmmmm

mintininmutfağı dedi ki...

sevgili arkadaşım bu ne leziz bir görüntü.bu nasıl bir tatlı.ellerine sağlık.gerçekten çok beğendimmm...

Pastane'den dedi ki...

nefis olmuş
ellerine sağlık

CAFE PEPELA dedi ki...

Off!
Özlem'ciğim neler yapmışsın böyle.Maşallah bayılırım vallahi bu tatlıya.Ellerine sağlık tatlım..

Mutfak Havlusu dedi ki...

Çok enfis oluyor!
biliyorum bende buna benzer birşey hata yıllar önce çok yapardım 2 senedir blog için yapmak istiyorum benim emektar lezzeti bir türlü kısmet olmadı.bu aralar kararlıyım bende yapacağım hele bu güzel elmalıları görünce daha bir özlediğimi hissettim canım çekti:))
ellerinize sağlık.

1 Aralık 2010 Çarşamba

FINDIKLI RULO TATLI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:01

Uzun zamandır bana sitem eden arkadaşlarıma alın size tarif diyorum :))) Bombardımana tutacağım sizi haberiniz olsun... Artık böle olacak inşallah... Tabi bu gazla gidersem :))) Bu tarifi ufukmutfakta arkadaşımdan aldım. Blogları gezerken gözüme ilişti bu tarif. Ne zamandır böyle bir tarif arıyordum. Görünce ertesi gün sabah hemen yaptım. Sonuç gayet güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim. Malzemeleri ve yapılışını orjinal tarifinden aynen aktarıyorumm arkadaşlar...




Hamuru için;

*250 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*2 adet yumurtanın sarısı
*1 çay bardağı pudra şekeri,
*1 çay bardağı yoğurt,
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 çorba kaşığı limon suyu
*Aldığı kadar un ( Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde un eklemeyi bırakın)

İç malzemesi;

*1 su bardağı dövülmüş fındık ( piriç fındık denilen ufaklıkta olacak fazla ezilmesin)
*1 adet yumurta beyazı ( hafif çırpılmış)
*3 çorba kaşığı toz şeker
*2 çorba kaşığı kakao

Şerbet Malzemesi;

*3,5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı;

1.Öncelikle şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve 10 dakika kaynatıp, ılınması için bir kenara bırakın.
2.Hamur malzemelerini yoğurarak bir top haline getirin ve streç filme sararak buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.
3.İç malzemelerini ayrı bir kapta karıştırın.
4. Hamuru dolaptan çıkarın ve iki eşit parçaya bölün. Her bir parçayı hafif unlanmış tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açın ve iç malzemesini hamurların içine yayın.
5.Hamuruları uzun kenarından başlayarak fındıkları sararak, rulo şeklinde sarın.Ve bir parmak kalınlığında dilimleyin. Bu aşamada hamur yumuşak olduğundan rolu dilimlerinin şekli bozulabilir. Elinizle düzeltin ve hafifçe üstlerine bastırın.Dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
6.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
7.Fırından çıkrdığınız rulo dilimlerini 10 dakika dinlendirin ve ılınmış şerbeti üstlerine dökün. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz

11 yorum on "FINDIKLI RULO TATLI"

mutfaktaki rüya - Arzu- on 1 Aralık 2010 09:11 dedi ki...

Bu lezzeti biliyorum Özlemciğim,gerçekten çok güzel oluyor.Ellerine sağlık.sevgiler...

umutluhayat on 1 Aralık 2010 09:13 dedi ki...

enfes olmuş ellerine sağlık canım.

hanife on 1 Aralık 2010 09:36 dedi ki...

görüntü süper,elinize sağlık

Mahperi on 1 Aralık 2010 10:02 dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.

NEŞELİ GÜNLER on 1 Aralık 2010 11:11 dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR
SEVGİLER

kalpkurabiye, deniz on 1 Aralık 2010 11:59 dedi ki...

Özlem Hanım özlemiştik doğrusu bu bombardıman herkesin hoşuna gidecek :))
bu ttalıyı kurabiye olarak bilirdim ben demek tatlısı da oluyormuş..
ellerinize sağlık..

Kendimce on 1 Aralık 2010 13:06 dedi ki...

hımmmmmmmmmmmmmm

mintininmutfağı on 1 Aralık 2010 14:14 dedi ki...

sevgili arkadaşım bu ne leziz bir görüntü.bu nasıl bir tatlı.ellerine sağlık.gerçekten çok beğendimmm...

Pastane'den on 2 Aralık 2010 00:21 dedi ki...

nefis olmuş
ellerine sağlık

CAFE PEPELA on 13 Aralık 2010 05:42 dedi ki...

Off!
Özlem'ciğim neler yapmışsın böyle.Maşallah bayılırım vallahi bu tatlıya.Ellerine sağlık tatlım..

Mutfak Havlusu on 26 Aralık 2010 11:11 dedi ki...

Çok enfis oluyor!
biliyorum bende buna benzer birşey hata yıllar önce çok yapardım 2 senedir blog için yapmak istiyorum benim emektar lezzeti bir türlü kısmet olmadı.bu aralar kararlıyım bende yapacağım hele bu güzel elmalıları görünce daha bir özlediğimi hissettim canım çekti:))
ellerinize sağlık.