17 Kasım 2010 Çarşamba

ÇİLEKLİ PASTA ve İYİ BAYRAMLAR...



Uzun bir aradan  sonra herkese merhabalar ve hayırlı bayramlar...

Yine açılışı yapımı kolay fakat görüntüsü ve lezzeti harika olan bu pastayla yapmak istedimmm... Nasılsınız??? umarım herkes çok iyidir... Zaten birçoğunuzla facebook aracılığıyla görüşüyor ve iyi olduğunuzu biliyorum... Görüşemediklerime de selam olsun... Bu pastayı benim gibi hareketli bir afacanı olan ve birsürekli annesine saran çocuklu anneler için yayınlıyorum :))) Uzun süreli mutfakta zaman geçirmek bana hayal oldu çünkü... Bir an önce yapacağımı yapıp hemen kaçıyorum mutfaktan... Malumunuz rüzgar efendi müsade pek etmiyor anneciğine... Acil gelen misafirler içinde uygun bir tarif yapanlara ve yiyenlere afiyet bal şeker olsun... Bu arada kurban bayramınızda kutlu olsun... Hayırlara vesile olur inşallah...


Malzemeler;

1adet vanilyalı pasta tabanı
1 paket peki çilekli rulo kek
Yarım paket çilekli krem şanti

100 gr çilekli yoğurt
Yarım paket vanilyalı pasta kreması
1su bardağı süt
1 su bardağı damla çikolata
1 paket çilek sosu
1 su bardağı şekerli süt

Yapılışı:
Öncelikle rulo keki bir parmak genişliğinde kesip, kelepçeli kalıbın kenarlarına diziyoruz. Pasta tabanının birinci katını kelepçeli kalıbın ortasına koyduktan sonra şekerli süt ile ıslatıyoruz. Diğer tarafta yarım bardak süt ile yarım paket krem şantiyi ve diğer yarım bardak sütle yarım paket pasta kremasını ayrı kaplarda sertleşene kadar mikserle çırpıp birbirine karıştırıyoruz. Kalan çilekli yoğurdu da ekleyip bir beş dakika daha mikserle çırptıktan sonra pasta tabanına kremanın yarısını koyuyoruz bir spatula yardımıyla yaydıktan sonra yarım bardaktan biraz daha fazla damla çikolatayı üzerine döküp, diğer pastatabanının üst kısmını yerleştiriyoruz. Kalan kremayı dak üzerine sıvıyoruz. Hazır çilek sosunu paket üzerindeki tarife görü hazırladıktan sonra pastanın üzerine döküp yine kalan damla çikolatalarla süslüyoruz. Yaklaşık 3-4 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 yorum:

mine dedi ki...

çilekli rulo kek olduğunu bilmiyordum bu arada linkini annesine saran bebişiyle başı fena halde tatlı belada olan arkadaşıma yolluyorum
sevgiler...

Fatoş Öztürk dedi ki...

Dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun… Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Kurban Bayramınız bereketli olsun!

Tuğba dedi ki...

Hoşgeldin:))faceden zaten haberleşiyoruz ama arada tarif yazman iyi oluyor:))nefis görünen ve kolay gibi gelen nefis bie lezzete benziyor.Ellerine sağlık.iyi bayramlar

Eylem dedi ki...

Ellerine saglık.ve geçmiş bayramın kutlu olsun.Sevgiler.

serap uzun--karakazandan dedi ki...

Facebook cikti cikali blogcularda bir durgunluk olustu,gelen giden azaldi.:)
Bu kadar uzun aralar vermemeye calis cnm özletme kendini.
Pasta nefis ve pratik ellerine saglik...

gülşah dedi ki...

deneme yapmadan misafirlere bu pastayı yapacağım vaktim yok çünkü denemeye o yüzden lezzeti garant,i olmalı,ben portakal ağacındaki gibi cremole ve sade krem şantili yapacaktım o şekildede denedinizmi belki denediyseniz iki lezzeti kıyaslayabilirisiniz diye soruyorum hangisini yapsam kararsızım.
birde acaba çilekli yoğurt ve çilek sosu hangi marka kullandınız acaba?ve yoğurt tadı baskın oluyormu içinde,mesela biz cheescake yiyemiyoruz yoğurt ve peynir tadı olunca buda öylemi diye merak ettim
inşallah yanıtlarsınız şimdiden teşekkürler.

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Gülşah'cığım,

Pasta hem hafif görüntü olarakta bir o kadar şık oluyor. Denemeni tavsiye ederim. Yoğurt miktarı çok olmadığında her tat eşit olarak dağılıyor. Tabiki ana konsept çileğe dayalı olduğu için kullandığın her malzemenin tadını ayrı ayrı alıyorsun. Yanlış hatırlamıyorsam dr'oetker kullandım.

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

17 Kasım 2010 Çarşamba

ÇİLEKLİ PASTA ve İYİ BAYRAMLAR...

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:42


Uzun bir aradan  sonra herkese merhabalar ve hayırlı bayramlar...

Yine açılışı yapımı kolay fakat görüntüsü ve lezzeti harika olan bu pastayla yapmak istedimmm... Nasılsınız??? umarım herkes çok iyidir... Zaten birçoğunuzla facebook aracılığıyla görüşüyor ve iyi olduğunuzu biliyorum... Görüşemediklerime de selam olsun... Bu pastayı benim gibi hareketli bir afacanı olan ve birsürekli annesine saran çocuklu anneler için yayınlıyorum :))) Uzun süreli mutfakta zaman geçirmek bana hayal oldu çünkü... Bir an önce yapacağımı yapıp hemen kaçıyorum mutfaktan... Malumunuz rüzgar efendi müsade pek etmiyor anneciğine... Acil gelen misafirler içinde uygun bir tarif yapanlara ve yiyenlere afiyet bal şeker olsun... Bu arada kurban bayramınızda kutlu olsun... Hayırlara vesile olur inşallah...


Malzemeler;

1adet vanilyalı pasta tabanı
1 paket peki çilekli rulo kek
Yarım paket çilekli krem şanti

100 gr çilekli yoğurt
Yarım paket vanilyalı pasta kreması
1su bardağı süt
1 su bardağı damla çikolata
1 paket çilek sosu
1 su bardağı şekerli süt

Yapılışı:
Öncelikle rulo keki bir parmak genişliğinde kesip, kelepçeli kalıbın kenarlarına diziyoruz. Pasta tabanının birinci katını kelepçeli kalıbın ortasına koyduktan sonra şekerli süt ile ıslatıyoruz. Diğer tarafta yarım bardak süt ile yarım paket krem şantiyi ve diğer yarım bardak sütle yarım paket pasta kremasını ayrı kaplarda sertleşene kadar mikserle çırpıp birbirine karıştırıyoruz. Kalan çilekli yoğurdu da ekleyip bir beş dakika daha mikserle çırptıktan sonra pasta tabanına kremanın yarısını koyuyoruz bir spatula yardımıyla yaydıktan sonra yarım bardaktan biraz daha fazla damla çikolatayı üzerine döküp, diğer pastatabanının üst kısmını yerleştiriyoruz. Kalan kremayı dak üzerine sıvıyoruz. Hazır çilek sosunu paket üzerindeki tarife görü hazırladıktan sonra pastanın üzerine döküp yine kalan damla çikolatalarla süslüyoruz. Yaklaşık 3-4 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 yorum on "ÇİLEKLİ PASTA ve İYİ BAYRAMLAR..."

mine on 17 Kasım 2010 08:21 dedi ki...

çilekli rulo kek olduğunu bilmiyordum bu arada linkini annesine saran bebişiyle başı fena halde tatlı belada olan arkadaşıma yolluyorum
sevgiler...

Fatoş Öztürk on 18 Kasım 2010 15:02 dedi ki...

Dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun… Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Kurban Bayramınız bereketli olsun!

Tuğba on 19 Kasım 2010 05:06 dedi ki...

Hoşgeldin:))faceden zaten haberleşiyoruz ama arada tarif yazman iyi oluyor:))nefis görünen ve kolay gibi gelen nefis bie lezzete benziyor.Ellerine sağlık.iyi bayramlar

Eylem on 21 Kasım 2010 22:42 dedi ki...

Ellerine saglık.ve geçmiş bayramın kutlu olsun.Sevgiler.

serap uzun--karakazandan on 24 Kasım 2010 16:40 dedi ki...

Facebook cikti cikali blogcularda bir durgunluk olustu,gelen giden azaldi.:)
Bu kadar uzun aralar vermemeye calis cnm özletme kendini.
Pasta nefis ve pratik ellerine saglik...

gülşah dedi ki...

deneme yapmadan misafirlere bu pastayı yapacağım vaktim yok çünkü denemeye o yüzden lezzeti garant,i olmalı,ben portakal ağacındaki gibi cremole ve sade krem şantili yapacaktım o şekildede denedinizmi belki denediyseniz iki lezzeti kıyaslayabilirisiniz diye soruyorum hangisini yapsam kararsızım.
birde acaba çilekli yoğurt ve çilek sosu hangi marka kullandınız acaba?ve yoğurt tadı baskın oluyormu içinde,mesela biz cheescake yiyemiyoruz yoğurt ve peynir tadı olunca buda öylemi diye merak ettim
inşallah yanıtlarsınız şimdiden teşekkürler.

Özlem Avcı-mutfaktayimm on 14 Aralık 2010 04:41 dedi ki...

Gülşah'cığım,

Pasta hem hafif görüntü olarakta bir o kadar şık oluyor. Denemeni tavsiye ederim. Yoğurt miktarı çok olmadığında her tat eşit olarak dağılıyor. Tabiki ana konsept çileğe dayalı olduğu için kullandığın her malzemenin tadını ayrı ayrı alıyorsun. Yanlış hatırlamıyorsam dr'oetker kullandım.

Özlem Avcı-mutfaktayimm on 14 Aralık 2010 04:43 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.