5 Ağustos 2009 Çarşamba

HAYIRLI KANDİLLER ve KALBURABASTI

Öncelikle herkesin beraat kandili mübarek olsun. Hepimizin duaları kabul olur inşallah. Uzun zamandır böyle bir tarif arıyordum. Nihayet buldum. Tarifi sevgili arkadaşım ebrudan aldım. Kayınvalidesi urlada oturuyor. Orda sık sık yapılan bir kalburabastı tarifiymiş. Malzeme çeşidi de oldukça az. Ağızda dağılıyor gerçekten nefisss. Hem ramazan için hemde bayram için deneyebileceğiniz muhteşem lezzette bir tatlı.

Malzemeler;
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında bir hamur olacak)
İçine dilediğiniz miktarda koyacağınız parçalanmış ceviz

Şerbet;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Yapılışı;
Ceviz haricinde bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturalım. Elimizle yuvarlak açıp ordasına ceviz parçacıkları koyduktan sonra oval bir köfte şekli verip bir süzgeç veya kevgir yardımıyla üzerine bastırıp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirelim. Diğer tarafta kaynayan şerbeti ılınmak üzere bir kenara almış olmamız gerekiyor. Her ikiside ılıkken şerbeti tatlının üzerine döküyoruz. Şerbetini çeken tatlımızı servise sunabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

5 Ağustos 2009 Çarşamba

HAYIRLI KANDİLLER ve KALBURABASTI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 04:59 5 yorum
Öncelikle herkesin beraat kandili mübarek olsun. Hepimizin duaları kabul olur inşallah. Uzun zamandır böyle bir tarif arıyordum. Nihayet buldum. Tarifi sevgili arkadaşım ebrudan aldım. Kayınvalidesi urlada oturuyor. Orda sık sık yapılan bir kalburabastı tarifiymiş. Malzeme çeşidi de oldukça az. Ağızda dağılıyor gerçekten nefisss. Hem ramazan için hemde bayram için deneyebileceğiniz muhteşem lezzette bir tatlı.

Malzemeler;
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında bir hamur olacak)
İçine dilediğiniz miktarda koyacağınız parçalanmış ceviz

Şerbet;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Yapılışı;
Ceviz haricinde bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturalım. Elimizle yuvarlak açıp ordasına ceviz parçacıkları koyduktan sonra oval bir köfte şekli verip bir süzgeç veya kevgir yardımıyla üzerine bastırıp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirelim. Diğer tarafta kaynayan şerbeti ılınmak üzere bir kenara almış olmamız gerekiyor. Her ikiside ılıkken şerbeti tatlının üzerine döküyoruz. Şerbetini çeken tatlımızı servise sunabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...