29 Temmuz 2009 Çarşamba

FIRINDA KAŞARLI GÜVEÇ MANTAR


Herkese merhabalar...

Yine uzun bir ara verdiğimin farkındayım. Şu sıcaklar gerçekten insanın elini ayağını kaldırmasına mani oluyor. İşe birde minik rüzgar eklenince pc başına oturmak uzun süredir yine bana hayal oldu. Yine birçoğunuza bu sebeplerden dolayı uğrayamadım. Mutlaka nefis lezzetler yapmışsınızdır. Marifetli arkadaşlarım benim :) Uzun arayı nefis bir lezzet olan kaşarlı mantarla noktalamak istiyorum. Et yemeklerinin yanına yakışacak harika bir garnitür olur kendileri. Bu lezzeti denemedim ve yemedim diyorsanız, buzdolabında da mantarım var diyorsanız haydi koşun mutfağa ve akşam için hemen yapın.

Malzemeler;
Dilediğiniz kadar mantar
Dilediğiniz kadar kaşar peyniri
Dilediğiniz kadar terayağı ve tuz.

Yanlız ne kadar özgür malzemelerden oluşan bir yemek oldu dimi. Tam bana göre :)))

Yapılışı;
Mantaları öncelikle alt taraflarından başlayarak soyuyup limonlu suda bekletip iyice yıkıyoruz. Kuruduktan sonra sap kısmını dip tarafından koparıp çukur bir alan oluşturuyoruz. Tüm mantarları böyle ayıkladıktan sonra çukur kısma az miktarda tuz döküp küp küp doğranmış olan kaşar peynirleriyle dolduruyoruz. En üste de bir cimcik tereyağı koyduktan sonra güveç kaplarına paylaştırdıktan sonra fırına verip sıcakken servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

29 Temmuz 2009 Çarşamba

FIRINDA KAŞARLI GÜVEÇ MANTAR

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:57 7 yorum

Herkese merhabalar...

Yine uzun bir ara verdiğimin farkındayım. Şu sıcaklar gerçekten insanın elini ayağını kaldırmasına mani oluyor. İşe birde minik rüzgar eklenince pc başına oturmak uzun süredir yine bana hayal oldu. Yine birçoğunuza bu sebeplerden dolayı uğrayamadım. Mutlaka nefis lezzetler yapmışsınızdır. Marifetli arkadaşlarım benim :) Uzun arayı nefis bir lezzet olan kaşarlı mantarla noktalamak istiyorum. Et yemeklerinin yanına yakışacak harika bir garnitür olur kendileri. Bu lezzeti denemedim ve yemedim diyorsanız, buzdolabında da mantarım var diyorsanız haydi koşun mutfağa ve akşam için hemen yapın.

Malzemeler;
Dilediğiniz kadar mantar
Dilediğiniz kadar kaşar peyniri
Dilediğiniz kadar terayağı ve tuz.

Yanlız ne kadar özgür malzemelerden oluşan bir yemek oldu dimi. Tam bana göre :)))

Yapılışı;
Mantaları öncelikle alt taraflarından başlayarak soyuyup limonlu suda bekletip iyice yıkıyoruz. Kuruduktan sonra sap kısmını dip tarafından koparıp çukur bir alan oluşturuyoruz. Tüm mantarları böyle ayıkladıktan sonra çukur kısma az miktarda tuz döküp küp küp doğranmış olan kaşar peynirleriyle dolduruyoruz. En üste de bir cimcik tereyağı koyduktan sonra güveç kaplarına paylaştırdıktan sonra fırına verip sıcakken servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...