23 Haziran 2009 Salı

SALYANGOZ KURABİYE


Malzemeler;
250 gr margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında olacak)
1 paket vanilya
3 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu

Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeriyle krema halini alana kadar mikserde çırptıktan sonra kakao hariç tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturuyoruz. Hamuru ikiye bölüp diğer yarısını kakao ile renklendiriyoruz. Beyaz olan hamuru ince bir biçimde açıyoruz. Diğer kakao ile renklendirilen hamuruda aynı boyutta ince açıp üst üste koyduktan sonra rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz bir parmak genişliğinde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizdikten sonra 180 derecede hafif pembelişinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

23 Haziran 2009 Salı

SALYANGOZ KURABİYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 11:57 20 yorum

Malzemeler;
250 gr margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında olacak)
1 paket vanilya
3 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu

Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeriyle krema halini alana kadar mikserde çırptıktan sonra kakao hariç tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturuyoruz. Hamuru ikiye bölüp diğer yarısını kakao ile renklendiriyoruz. Beyaz olan hamuru ince bir biçimde açıyoruz. Diğer kakao ile renklendirilen hamuruda aynı boyutta ince açıp üst üste koyduktan sonra rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz bir parmak genişliğinde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizdikten sonra 180 derecede hafif pembelişinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...