24 Mart 2009 Salı

RÜZGARIN SEBZE PÜRESİ


Herkese merhabalar...
Hepiniz umarım iyisinizdir. Ben hala aynı tempoda devam ediyorum. Verdiğim arada değişik denemelerim oldu. Ya tatlarını beğenmedim ya da çektiğim fotoğrafları ... Artık fotoğraf konusunda çok hassaslaştım diyebilirim. Reçeteyi uygulayıp bloğa eklediğinizde tarifi çekici kılmanız için fotoğrafında büyük öneminin olduğunu düşünenlerdenim. Artık baharda güneşli yüzünü yavaş yavaş gösterdiği için çekimlerin daha kaliteli olacağını düşünüyorum. Fotoğrafta biliyorsunuz ışık çok önemli. Bloğuma yeni bir kategori ekledim. Bebek mamaları adı altında. Rüzgar altıncı ayını bitirdiği için ek gıdalara geçtik. Uzun araştırmalarım sonunda birçok mönü öğrendim. Tabi birçoğunuzun çocuğu olduğu için belki bu tarifleri uygulamışsınızdır ama benim gibi yeni anne olanlar veya olacak olanlar için bir arşiv olabilir diye düşünüyorum. Bebeklerimize afiyet olsun bal olsun kuvvet olsun...

Malzemeler;
1 orta boy patates
2 parça kuşbaşı kuzu eti
1 orta boy havuç
1-2 dal ıspanak
1 tatlı kaşığı pirinç veya irmik
1 çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;
Bir veya iki parça kuzu kuşbaşı etini tencerenin içinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirirken kabuklarını soyup gelişi güzel doğradığımız patatesi, havucu, ıspanağı irmik veya pirinci haşlamaya bırakıyoruz. Sebzelerimiz piştiktikten sonra içine bir çay kaşığı zeytinyağı damlatıp altını kapatıp önce blendırdan sonra tel süzgeçten geçiriyoruz. Bu çorbaları günlük yapmamız gerekiyor. Özellikle içine et ve ıspanak ve maydonoz gibi yeşil bitkiler girdiğinde mutlaka ogün içinde tüketilmesi gerekiyor. Ayrıca içine tuz koymuyoruz.

24 Mart 2009 Salı

RÜZGARIN SEBZE PÜRESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 10:19 2 yorum

Herkese merhabalar...
Hepiniz umarım iyisinizdir. Ben hala aynı tempoda devam ediyorum. Verdiğim arada değişik denemelerim oldu. Ya tatlarını beğenmedim ya da çektiğim fotoğrafları ... Artık fotoğraf konusunda çok hassaslaştım diyebilirim. Reçeteyi uygulayıp bloğa eklediğinizde tarifi çekici kılmanız için fotoğrafında büyük öneminin olduğunu düşünenlerdenim. Artık baharda güneşli yüzünü yavaş yavaş gösterdiği için çekimlerin daha kaliteli olacağını düşünüyorum. Fotoğrafta biliyorsunuz ışık çok önemli. Bloğuma yeni bir kategori ekledim. Bebek mamaları adı altında. Rüzgar altıncı ayını bitirdiği için ek gıdalara geçtik. Uzun araştırmalarım sonunda birçok mönü öğrendim. Tabi birçoğunuzun çocuğu olduğu için belki bu tarifleri uygulamışsınızdır ama benim gibi yeni anne olanlar veya olacak olanlar için bir arşiv olabilir diye düşünüyorum. Bebeklerimize afiyet olsun bal olsun kuvvet olsun...

Malzemeler;
1 orta boy patates
2 parça kuşbaşı kuzu eti
1 orta boy havuç
1-2 dal ıspanak
1 tatlı kaşığı pirinç veya irmik
1 çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;
Bir veya iki parça kuzu kuşbaşı etini tencerenin içinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirirken kabuklarını soyup gelişi güzel doğradığımız patatesi, havucu, ıspanağı irmik veya pirinci haşlamaya bırakıyoruz. Sebzelerimiz piştiktikten sonra içine bir çay kaşığı zeytinyağı damlatıp altını kapatıp önce blendırdan sonra tel süzgeçten geçiriyoruz. Bu çorbaları günlük yapmamız gerekiyor. Özellikle içine et ve ıspanak ve maydonoz gibi yeşil bitkiler girdiğinde mutlaka ogün içinde tüketilmesi gerekiyor. Ayrıca içine tuz koymuyoruz.