16 Mart 2009 Pazartesi

ŞİRİNLERİN MANTAR KURABİYESİ :)

Son eklediğim tarifin tarihine bir baktım ki tam bir ay olmuş. Zaman nasıl geçiyor inanın anlamıyorum. Günler sanki birbirini kovalıyor. İşte bazen zaman dururdu sanki ama evde helede rüzgarla uğraşırken zaman beni bende zamanı kovalıyorum. Sürekli bir koşturmaca. Sağlıklı olalımda varsın koşturalım...
Verdiğim uzun aradan dolayı üzgünüm tabi ama yeğeninizi büyütüyorum :) beni mazur görürsünüz umarım. Yokluğumda halimi hatrımı soran tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Gelelim tarifimize bu tarifi çok beğenerek uygularım. Ölçülerinde hiçbir problem yok. Hem tad hemde görünüm açısından şirin bir kurabiye denemek isteyenlere tavsiye ediyorum.

Malzemeler;
1 paket margarin
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı buğday nişastası
2,5 su bardağı un (eğer hamurunuz ele yapışıyorsa biraz daha un ilave edebilirsiniz.)
1 paket kabartma tozu ve venilya
kakao

Yapılışı;
Kakao hariç tüm malzemeyi özleşene kadar yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladıktan sonra bir cola şişesi kapağının ağız kısmını hafif ıslatıp kakaoya buladıktan sonra yuvarlamış olduğumuz hamurun ortasına bastıralım. Yağlanmış olan tepsiye dizdikten sonra 180 derecelik fırında pembeleşmeden pişirelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

16 Mart 2009 Pazartesi

ŞİRİNLERİN MANTAR KURABİYESİ :)

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:17 14 yorum
Son eklediğim tarifin tarihine bir baktım ki tam bir ay olmuş. Zaman nasıl geçiyor inanın anlamıyorum. Günler sanki birbirini kovalıyor. İşte bazen zaman dururdu sanki ama evde helede rüzgarla uğraşırken zaman beni bende zamanı kovalıyorum. Sürekli bir koşturmaca. Sağlıklı olalımda varsın koşturalım...
Verdiğim uzun aradan dolayı üzgünüm tabi ama yeğeninizi büyütüyorum :) beni mazur görürsünüz umarım. Yokluğumda halimi hatrımı soran tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Gelelim tarifimize bu tarifi çok beğenerek uygularım. Ölçülerinde hiçbir problem yok. Hem tad hemde görünüm açısından şirin bir kurabiye denemek isteyenlere tavsiye ediyorum.

Malzemeler;
1 paket margarin
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı buğday nişastası
2,5 su bardağı un (eğer hamurunuz ele yapışıyorsa biraz daha un ilave edebilirsiniz.)
1 paket kabartma tozu ve venilya
kakao

Yapılışı;
Kakao hariç tüm malzemeyi özleşene kadar yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladıktan sonra bir cola şişesi kapağının ağız kısmını hafif ıslatıp kakaoya buladıktan sonra yuvarlamış olduğumuz hamurun ortasına bastıralım. Yağlanmış olan tepsiye dizdikten sonra 180 derecelik fırında pembeleşmeden pişirelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...