4 Haziran 2009 Perşembe

ÇİĞ BÖREK


Yaz geldiği için insan sıcaklardan dolayı mutfakta fazla zaman kaybetmek istemiyor. En azından ben öyleyim. Mümkün olduğunca pratik, çabuk ve sade yiyeceklerden mönüler hazırlıyorum. Ailece daha çok hoşumuza gidiyor. Birde missssss gibi bir ayran bence yeterli.
Malzemeler;
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket kurumaya
2 su bardağı ılık su
aldığı kadar un ve tuz
İç malzeme
150 gr kıyma
1 büyük soğan
tuz, karabiber
Yapılışı;
Hamur malzemesinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru bir süre dinlendirip pasta tabağı büyüklüğünde açıp içine rendelenmiş kuru soğan çiğ kıyma tuz ve karabiberden oluşan karışımdan çiğ olarak yayıp yarım ay biçimi verdikten sonra teflon tavada çok az yağlanmış olarak kızartıp sıcak olarak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

9 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım....

yildiz dedi ki...

Afiyetler olursun,harika bir görüntü....

hunerlieller dedi ki...

nefis bir görüntü ayran eşliginde ne güzel yenir.ellerinize saglık.sevgilerle

gülay dedi ki...

canım ellerine sağlık...çiğ böreğe kim hayır diyebilir ki...
sevgilerimle...

Sevil Altunel dedi ki...

canım yine harikalar yaratmışsın.sunum görünüm muhteşem olmuş ellerine emeklerine sağlık.hayırlı cumalar.her şey gönlünce olsun..sevgiler..

TAZE NANE dedi ki...

Çok hemde çok severim.
Harika görünüyor.
Sevgiler.

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

merhaba ellerinize sağlık

sevgiler

defneylebirlikte dedi ki...

çok sevdiğim hatta bayıldığım bir börek.ellerine sağlık canım..afiyetler olsun...

fatos-mutfakveben dedi ki...

ellerine saglık özlemim super gozukuyor..
zaten tariflerine, resimlemene bayılıyorum..
afiyet bal seker olsun..
rüzgarı da benim için öpersin..
sevgiler canım..

4 Haziran 2009 Perşembe

ÇİĞ BÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:57

Yaz geldiği için insan sıcaklardan dolayı mutfakta fazla zaman kaybetmek istemiyor. En azından ben öyleyim. Mümkün olduğunca pratik, çabuk ve sade yiyeceklerden mönüler hazırlıyorum. Ailece daha çok hoşumuza gidiyor. Birde missssss gibi bir ayran bence yeterli.
Malzemeler;
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket kurumaya
2 su bardağı ılık su
aldığı kadar un ve tuz
İç malzeme
150 gr kıyma
1 büyük soğan
tuz, karabiber
Yapılışı;
Hamur malzemesinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru bir süre dinlendirip pasta tabağı büyüklüğünde açıp içine rendelenmiş kuru soğan çiğ kıyma tuz ve karabiberden oluşan karışımdan çiğ olarak yayıp yarım ay biçimi verdikten sonra teflon tavada çok az yağlanmış olarak kızartıp sıcak olarak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

9 yorum on "ÇİĞ BÖREK"

pembe tatlar on 4 Haziran 2009 07:22 dedi ki...

ellerine sağlık canım....

yildiz on 4 Haziran 2009 09:16 dedi ki...

Afiyetler olursun,harika bir görüntü....

hunerlieller on 4 Haziran 2009 12:25 dedi ki...

nefis bir görüntü ayran eşliginde ne güzel yenir.ellerinize saglık.sevgilerle

gülay on 4 Haziran 2009 12:56 dedi ki...

canım ellerine sağlık...çiğ böreğe kim hayır diyebilir ki...
sevgilerimle...

Sevil Altunel on 5 Haziran 2009 02:52 dedi ki...

canım yine harikalar yaratmışsın.sunum görünüm muhteşem olmuş ellerine emeklerine sağlık.hayırlı cumalar.her şey gönlünce olsun..sevgiler..

TAZE NANE on 5 Haziran 2009 07:08 dedi ki...

Çok hemde çok severim.
Harika görünüyor.
Sevgiler.

Ayşe'nin Mutfağı on 5 Haziran 2009 10:17 dedi ki...

merhaba ellerinize sağlık

sevgiler

defneylebirlikte on 7 Haziran 2009 07:20 dedi ki...

çok sevdiğim hatta bayıldığım bir börek.ellerine sağlık canım..afiyetler olsun...

fatos-mutfakveben on 8 Haziran 2009 05:58 dedi ki...

ellerine saglık özlemim super gozukuyor..
zaten tariflerine, resimlemene bayılıyorum..
afiyet bal seker olsun..
rüzgarı da benim için öpersin..
sevgiler canım..