23 Mayıs 2009 Cumartesi

RAZAKİ ÜZÜMLÜ CEVİZLİ UN KURABİYESİ


Malzemeler;
250 gr tereyağı
1 su bardağı iri razaki kuru üzümü
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
7 çorba kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un

Yapılışı;
Üzümleri yaklaşık bir saat öncesinden ılık suya koyup yumuşamasını sağlayalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını tüm malzemelerle karıştırıp ele yapışmayacak bir kıvam alana dek yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizip çok hafif pembeleşene kadar pişirip soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

20 Mayıs 2009 Çarşamba

MEYVELİ BİSKÜVİ PASTASI


Herkese kocaman sevgiler...
Yine uzunnnn bir aradan sonra merhaba. Sanıyorum bahar yorgunluğu bu olsa gerek. Elimi kolumu kaldıracak mecalim yok. Buraya tarif eklemek bile zor gelir mi insana. Geliyor işte. Artık silkelen ve kendine gel Özlem dedim ve oturdum pc'nin başına. Bir hasret gidereyim dedim arkadaşlarımla. İnsan birşeyden uzaklaşınca tekrar ısınması zor oluyor her nedense. O nedenle fazla ara vermemek lazım. Görüşmeyeli sizler neler yapıyorsunuz. Yine çok özledim sizi. Bu sefer arayı fazla uzatmadan sık sık ziyaretlerinize gelicem ve sizlerinde o güzel yorumlarını bekliyorum. Gelelim tarifimize...

Malzemeler;
2 paket pötibör bisküvi
3 adet muz
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
üzeri için kako
Islatmak için bir fincan şekerli nescafe

Yapılışı;
Önce iki paket krem şantiyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabına kaldıralım. . Borcama bir sıra bisküvi dizip nescafeyle ıslatalım. Üzerine krem şantinin bir kısmını döşeyip bisküvi ile kaplayalım. Nescefeyle tekrar ıslatıp krem şanti sürdükten sonra üzerine muz dilimlerini yerleştirelim. Bu işlemi dilediğiniz kadar yapbilirsiniz. Pastanın kalınlık ölçüsü sizlere kalmış. En üst kısma krem şanti yaydıktan sonra kako serpip buzdolabında bir iki saat beklettikten sonra servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

23 Mayıs 2009 Cumartesi

RAZAKİ ÜZÜMLÜ CEVİZLİ UN KURABİYESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:17 8 yorum

Malzemeler;
250 gr tereyağı
1 su bardağı iri razaki kuru üzümü
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
7 çorba kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un

Yapılışı;
Üzümleri yaklaşık bir saat öncesinden ılık suya koyup yumuşamasını sağlayalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını tüm malzemelerle karıştırıp ele yapışmayacak bir kıvam alana dek yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizip çok hafif pembeleşene kadar pişirip soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

20 Mayıs 2009 Çarşamba

MEYVELİ BİSKÜVİ PASTASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:14 9 yorum

Herkese kocaman sevgiler...
Yine uzunnnn bir aradan sonra merhaba. Sanıyorum bahar yorgunluğu bu olsa gerek. Elimi kolumu kaldıracak mecalim yok. Buraya tarif eklemek bile zor gelir mi insana. Geliyor işte. Artık silkelen ve kendine gel Özlem dedim ve oturdum pc'nin başına. Bir hasret gidereyim dedim arkadaşlarımla. İnsan birşeyden uzaklaşınca tekrar ısınması zor oluyor her nedense. O nedenle fazla ara vermemek lazım. Görüşmeyeli sizler neler yapıyorsunuz. Yine çok özledim sizi. Bu sefer arayı fazla uzatmadan sık sık ziyaretlerinize gelicem ve sizlerinde o güzel yorumlarını bekliyorum. Gelelim tarifimize...

Malzemeler;
2 paket pötibör bisküvi
3 adet muz
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
üzeri için kako
Islatmak için bir fincan şekerli nescafe

Yapılışı;
Önce iki paket krem şantiyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabına kaldıralım. . Borcama bir sıra bisküvi dizip nescafeyle ıslatalım. Üzerine krem şantinin bir kısmını döşeyip bisküvi ile kaplayalım. Nescefeyle tekrar ıslatıp krem şanti sürdükten sonra üzerine muz dilimlerini yerleştirelim. Bu işlemi dilediğiniz kadar yapbilirsiniz. Pastanın kalınlık ölçüsü sizlere kalmış. En üst kısma krem şanti yaydıktan sonra kako serpip buzdolabında bir iki saat beklettikten sonra servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...