İç Malzemesi:
2 adet tavuk göğsü (Arzu ederseniz tavuk kalça da olur.)
1 adet domates
İstenilen ölçüde temizlenmiş doğranmış mantar
1-2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, kekik, pulbiber
Lavaş Ekmeği;
3 su bardağı un
Bir miktar ılık su
1 tatlı kaşığı yaş veya kuru maya
Tuz
Yapılışı;
Öncelikle lavaşı hazırlayalım. Mayayı ılık suda eritip tuz ve unla birlikte karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iç malzememiz hazırlanan kadar mayalanmaya bırakalım. Tavuğu ince ince doğrayıp sivri biber ve mantarı da katıp soteleyelim sotelenirken domates ve salçayı da ekleyip baharatlarla tatlandırıp sotelemeye devam edelim. Diğer taraftaki hamurlarımızı unlu zeminde merdaneyle açıp yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirdikten sonra hazırladığımız iç karışımı içine koyup dürüm şekli verelim. Dilerseniz soğan piyaz veya yeşillikle de servise sunabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
9 yorum:
çok güzel bir tarif canım..ben lavaşı hiç kendim yapmamıştım...ellerine sağlık..
Canim,ben bu kadar ugrasamam.Direk
sendekini alir giderim bak,ellerine saglik.
Yoksun ortalarda,hic ugramaz oldun.
Sevgiler...
gerçekten ayranla iyi gider nefis görünüyor ellerine sağlık cnm
Özlemcim sayfanda tantunide harika
olmuş sımsıcak sevgiler...
yahu özlemim, bundan bir ısırık kime yeter kuzum..
harika bişi bu..
bana hayatta yetmez.. :)
ellerine sağlık ccanım benim.
sıcacık sevgiler.
Harikasin ellerine saglik.
Sevgilerle.
Canım,
ellerine sağlık. Gerçekten de yanında bol köpüklü ayran oldu mu tamamdır.
Sevgiyle kal.
harika olmuş canım ellerine sağlık.sevgile.kekcafe
mmmmmm nasılda ye beni diyor:) harikaaa ellerine sağlık canım..iyi haftalar
Yorum Gönder